- Conform unui studiu realizat de NIVEA la nivel global, izolarea socială este o problemă cu care 1 din 4 respondenți s-a confruntat în ultimele 12 luni
- 40% dintre cei intervievați simt un sentiment de rușine datorită izolării; peste jumătate din ei (58%) simt că nu au unde căuta sprijin
- Noua misiune socială a companiei Beiersdorf, NIVEA CONNECT, are ca obiectiv lupta împotriva fenomenului de izolare socială
Beiersdorf România, în parteneriat cu SOS Satele Copiilor, demarează în 2025 o serie de inițiative de combatare a fenomenului de izolare socială în rândul tinerilor. În urma unui studiu global, compania a identificat izolarea socială ca fiind una dintre cele mai prevalente provocări în rândul populației.
Studiul, realizat pe un eșantion de 8000 de respondenți din 8 țări, scoate la iveală o serie de probleme cu care populația modernă se confruntă: 86% dintre respondenți consideră izolarea și singurătatea ca fiind problematice, 1 din 4 s-au confruntat cu ea în ultimele 12 luni și 1 din 5 declară că nu au niciun prieten apropiat.
NIVEA CONNECT și SOS Satele Copiilor
NIVEA CONNECT este o misiune socială lansată de brand-ul NIVEA în Septembrie 2024, cu obiectivul de a lupta împotriva fenomenului de izolare socială prin cultivarea relațiilor apropiate între oameni, încurajarea inclusivității/incluziunii și protejarea sănătății mentale și fizice. Proiectele NIVEA CONNECT vor fi lansate în 40 de țări și implementate cu ajutorul comunităților și organizațiilor locale.
Partenerul local pentru proiecte va fi organizația SOS Satele Copiilor – un ONG cu peste 30 de ani de activitate în România, perioadă în care au lucrat și susținut mii de copii și tineri defavorizați, din comunități vulnerabile și din sistemul de protecție specială.
"Sunt încântat să anunț misiunea NIVEA CONNECT la nivel local, unde vom colabora pentru a aborda problema izolării sociale în rândul tinerilor. Provocările de a te simți deconectat și de a avea nevoie de sprijin sunt semnificative și strâns aliniate cu valorile de bază ale brandului NIVEA. Prin urmare, în parteneriat cu SOS Satele Copiilor, ne vom dedica eforturile pentru această cauză vitală în 2025 și ulterior.", Dr. Martin Stoebe, Country Manager SouthEast Europe.
"Din experiența intervenției asociației noastre, știm cât de profund pot afecta izolarea socială și lipsa de sprijin parcursul unui copil sau al unui tânăr. Din păcate, mulți dintre cei pe care îi susținem experimentează sentimentul excluderii, al marginalizării în comunitățile în care trăiesc, cu efecte devastatoare pentru încrederea lor în sine și dezvoltarea lor.
Faptul că Beiersdorf România își îndreaptă atenția spre combaterea izolării sociale ne bucură nespus și ne dă încredere că putem construi un viitor în care nimeni nu este lăsat în urmă. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor tuturor copiilor – de a fi văzuți, auziți și sprijiniți să construiască relații, care să le redea sentimentul de apartenență. Suntem recunoscători pentru parteneriatul nostru de lungă durată cu Beiersdorf România, un exemplu despre ceea ce înseamnă să crești împreună pentru binele comunității.", Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România
Cu aproape 140 de ani de cercetări în domeniul îngrijirii pielii, Beiersdorf este unul dintre liderii inovației în îngrijirea pielii, recunoscut pentru calitatea superioară a produselor sale. Compania are o istorie impresionantă și stă în spatele unor branduri importante de skincare, precum NIVEA, Eucerin, Labello, Florena și La Prairie, preferate de milioane de consumatori la nivel mondial.
Beiersdorf pune un accent deosebit pe protecția mediului și integrează această viziune responsabilă în designul ambalajelor sale. Serul NIVEA Q10 Dual Action este doar un exemplu recent al modului în care Beiersdorf continuă să inoveze și să ofere soluții de îngrijire a pielii care nu sunt doar eficiente, dar și ecologic responsabile.
De peste 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri, Centrul de Tranzit), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale (Grădinițe SOS, SOS Planet After School, Tabăra SOS etc), precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. SOS Satele Copiilor a implementat și programe dedicate familiilor din Ucraina.