"Elsa", mașina creată de Engage Racing & susținută de VELO, a participat la primele competiții

"Elsa", mașina creată de Engage Racing & susținută de VELO, a participat la primele competiții

"Elsa" este o mașină de curse specială, unică în lume, dezvoltată de echipa locală de racing din România, Engage Racing, și care își arată performația în primele competiții. Susținută de VELO, Elsa a participat la Super Rally București și se pregătește pentru noi curse importante. Mașina de curse electrică BMW i4 Racing „Elsa” este o premieră mondială, fiind primul automobil de competiţie dezvoltat pe baza modelului de serie BMW i4 M50. 

Echipa Engage Racing are planuri ambițioase, pe măsura automobilului creat timp de un an. Într-un parteneriat special, powered by VELO, "Elsa" participă la mai multe campionate naționale din România din acest an. 

 

Un demers fără precedent

Un an de proiectare, simulări, execuție şi asamblare, 9 ingineri cu diverse specializări, peste 15000 de linii de cod, o echipă ambițioasă și entuziastă, pusă pe fapte mari. "Elsa" a fost creată de echipa de curse independente "Engage Racing", este primul automobil de competiţie dezvoltat pe baza modelului de serie BMW i4 M50 și se pregătește de primele competiții, cu susținerea VELO.

Parte din portofoliul BAT, VELO este un brand sinonim cu inovația, fiind prezent în competiții de top la nivel internațional. Prin asocierea cu Engage Racing, Velo își extinde amprenta în motorsport, continuând să provoace limitele convenționale, creând experiențe weirdly wonderful cu fiecare provocare.

Lansat oficial în august 2024, BMW i4 Racing a debutat în prima competiție la Baia Mare în luna septembrie. "Elsa" a impresionat apoi cu performanțele ei surprinzătoare mii de spectatori entuziaști la Super Rally București. A participat recent la Etapa Masters de Viteză în Coastă, cursa de viteza pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov.

"Suntem mulțumiți de evoluția modelului BMW i4 Racing. Suntem într-o fază de teste şi acumulare de informaţii. Ştim că trebuie să mai facem multe modificări care să ne aducă mai aproape de adevăratul potențial al mașinii. Pentru mine, ca pilot, este o fază de învăţare şi acomodare cu un automobil de curse foarte diferit”, a declarat Horia Platona, inginer și pilot al echipei Engage Racing.

Pe 19 octombrie, powered by VELO, Elsa își va demonstra abilitățile speciale în Etapa de Super Rally de la Mangalia, în centrul orașului, a 4-a etapă din Campionatul Național de Super Rally, ultima pe 2024.

Engage Racing concurează de patru ani în competiții sportive din România, a câștigat mai multe trofee, și a demonstrat, cu fiecare sezon, că vehiculele electrice pot face față competițiilor directe cu automobilele tradiționale. 

Engage Racing este o poveste de echipă, suntem onoraţi şi fericiţi că avem alături de noi un număr mare de experţi pasionaţi şi valoroşi care ajută proiectul cu creativitatea şi competenţa lor. Pe măsură ce proiectul se dezvoltă, avem tot mai mulţi oameni faini alături de noi, este un spirit de echipă fenomenal, care ne face puternici”, explică Anya Gherghina, Marketing Manager Engage Racing.

 

Procesul de transformare

Dezvoltarea mașinii de curse "Elsa" a presupus un proces complicat de deconstrucție, reconstrucție și transformare inovatoare. Engage Racing a luat modelul BMW i4 M50 și a realizat o serie de modificări care au inclus optimizarea aerodinamicii, reducerea greutății și integrarea unor componente speciale, menținând în același timp sistemul de propulsie din versiunea de serie.

O serie de comenzi ale automobilului convenţional au fost modificate într-o formulă nouă, simplificată, optimizată. Astfel, consola centrală special proiectată şi volanul special cu butoane programabile permit pilotului să acceseze rapid funcţiile importante chiar şi în regim de cursă – de exemplu contactul, modurile de condus, activarea unor funcţii precum ventilaţia sau răcirea suplimentară. În acelaşi timp, o parte din funcţiile de telemetrie dar şi funcţii ale maşinii pot fi accesate over-the-air, pe baza telefonului mobil.

Un alt proiect special este dezvoltarea unui sunet pentru maşina de competiţie, care are o serie de funcţii practice importante: oferă un feedback direct pilotului despre regimul de deplasare şi semnalizează acustic prezenţa pe traseu pentru spectatori, ca măsură esenţială de siguranţă.

Designul a fost realizat de Marius Dascălu, un designer român care s-a afirmat cu proiectul său, 2Fresh Design, care a creat și identitatea vizuală a Engage Racing.

Conceptul a fost dezvoltat pe baza unui studiu aerodinamic dezvoltat special de echipă pentru a face faţă provocărilor Pikes Peak, cursa de viteză în coastă din Statele Unite, care vine cu o serie de viraje deosebit de rapide la mare altitudine, unde, datorită presiune atmosferice scăzute, eficiența aerodinamică scade cu până la 40%. 

Până la cursa din SUA, Elsa impresionează în competițiile din România, în cadrul parteneriatului cu VELO. Urmează o nouă competiție a sezonului, Etapa de Super Rally de la Mangalia, pe 19 octombrie.

Pe contul velo Romania pe IG puteți afla mai multe informații și update-uri despre acest proiect.

*(+18) Acest produs conține nicotină. Nicotina generează un grad ridicat de dependență. Produse destinate strict consumatorilor peste 18 ani.

 

Despre VELO:

VELO este noua gamă de pliculețe cu nicotină, ce pot fi folosite oriunde, oricând. VELO vine în gramaje de 4mg, 6mg, 8mg, 10mg, 10.9mg, 14mg și 17mg. Gama vine cu 4 arome disponibile: Tropical Mango, Spiffy Spearmint, Groovy Grape și Mighty Peppermint.  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Sectiune



Branded


Related