ADC*RO Awards. Festivalul care premiaza creativitatea publicitatii romanesti

ADC*RO Awards. Festivalul care premiaza creativitatea publicitatii romanesti

Masuram si evaluam creativitatea des și cu instrumente din ce in ce mai sofisticate. O masuram in functie de obiective si rezultate, in functie de date, clickuri si view-uri, dar si in functie de emotia care ajunge la public, de valoarea sociala pe care o aduce brandului. Dar uneori avem nevoie de o altă măsură a creativității. Pentru a inspira, creativitatea trebuie să fie competitiva, dar si sarbatorita. ADC Awards apărut pentru a celebra si a premia cele mai bune lucrari din publicitatea romaneasca, dar si pentru a fi evaluate de un juriu obiectiv, international.

În cadrul acestui festival, vor participa lucrarile premiate de Top ADC, cu bronz, silver si gold in fiecare luna pe parcursul anului 2023. Acestea vor fi evaluate si notate de un juriu international, iar cele mai bune vor fi premiate în cadrul Galei, care va avea loc pe 16 iulie la Apollo111 Teatrul incepand cu ora 19.30.

 

Valoare locala, evaluare internationala

Topul ADC, care premiaza lunar cele mai bune campanii este un barometru necesar pentru publicitatea din Romania. Dar nu este suficient. Industria creativa are nevoie de un festival care sa sarbatoreasca cele mai bune lucrari ale ei, dar si de o evaluare internationala. Cu aceasta misiune a fost gandit ADC Awards: să ducă Gala Top ADC la un alt nivel.

"Ideea festivalului a aparut acum doua saptamani la Amsterdam unde am avut un executive board meeting ADC Europe & The One Club for Creativity. Colegii mei povesteau despre festivalurile din tarile lor si m-am gandit c-avem un context foarte bun sa ducem Gala Top ADC la next level.

Comunitatea creativa din Romania si intreaga industrie au nevoie de un festival dedicat creativitatii in jurul ADC. Mai ales pentru agentiile locale si creativii independenti care pot compensa lipsa unei retele multinaționale. Topul lunar e foarte util apropo de relevanta locala, premiaza cele mai bune lucrari ale fiecarei luni, dar e important sa vedem si perspectiva internationala, sa fim pregatiti pentru ADC Europe Awards, The One Show si alte festivaluri global", spune Catalin Rusu, VP ADC*RO si board member ADC Europe.

 

Topul ADC merge la festival

Lucrarile participante in festivalul ADC Awards sunt cele premiate de Top ADC cu bronz, silver si gold in fiecare luna pe parcursul anului 2023. Jurizarea se va face online, individual, si apoi vor fi dezbatute lucrarile castigatoare de juriul condus de Susana Albuquerque, Creative Director Uzina.

In Gala se vor premia pe cele mai bune si din perspectiva juriului international.

Gala TOP ADC*RO va avea loc pe 16 iulie la Apollo111 Teatrul incepand cu ora 19.00

"Lucrarile castigatoare ale Top ADC vor fi votate de un juriu international care va acorda premiile de best discipline pentru sase categorii (Film & Audio, Print & Outdoor, Interactive & Mobile, Design, Brand Experience, Integrated & Innovation) plus un Grand Prix.
Președintele juriului, Susana Albuquerque, va fi prezenta la gala de pe 16 iulie si va sustine un talk despre love&hate in advertising. Sper sa evoluam de la an la an, petrecerile sa dureze pana spre dimineata si calitatea lucrarilor sa creasca. Le multumesc colegilor din ADC pentru implicare si spontaneitate, sunt convins ca impreuna putem beneficia de multe resurse si oportunitati din partea ADCE si The One Club for Creativity”, spune Catalin Rusu, VP ADC*RO si board member ADC Europe.

 

Cu gandul la competitiile internationale

ADC Awards este singurul festival din Romania care premiaza creativitatea. Art Directors Club Romania este parte din ADC Europe care a fuzionat cu The One Club for Creativity pentru a creste relevanta creativitatii europene la nivel global. In fiecare an, la ADC Europe Awards se premiaza cele mai bune lucrari premiate la festivalurile locale din fiecare tara.

Romania nu a avut festival in jurul ADC, ci doar o competie lunara, Top ADC, cu cele mai bune campanii jurizate de directori de creatie locali, membrii ADC.

"Pe langa topul votat de directorii de creatie locali, anul acesta, ne-am dorit sa crestem relevanta internationala a lucrarilor create in Romania si sa selectam cele mai bune lucrari pentru competitii internationale. In acest sens, am invitat un juriu international prezidat de Susana Albuquerque, VP ADC Europe & Executive Creative Director Uzina, Portugal. Din juriu fac parte si doi creativi romani cu roluri globale" spun reprezentantii ADC Romania.

 

Juriul internațional

Susana Albuquerque are o experiență de peste 30 de ani în publicitate și este Executive Creative Director Uzina, o agenție portugheză independentă din Lisabona, care lucrează pentru branduri ca Aldi, Ikea, Samsung și Nespresso. Este, de asemenea, președintele Portuguese Creativity Club.

Susana a condus echipe de creatie care au fost premiate la multe festivaluri internaționale, a fost în juriu la Cannes Lions (2005 and 2013), NY Festivals (2014), ADC (2017), One Show (2019), Golden Drum (2018), El Sol (2005), El Ojo (2009 and 2022), ADCE (2013), Gerety Awards (2021), LIA (2021) și D&AD (2021 and 2023). Este membră în boardul Art Directors Club of Europe și în cel One Club for Creativity.

Din juriu vor face parte:

  • Emiliano Gonzalez, Chief Creative Officer McCann Madrid (Spania)
  • Pum Lefebure, Vice Chairman The One Show for Creativity & Co-founder & Chief Creative Officer Design Army (SUA)
  • Hannes Boeker, Board Member ADC Europe, Creative Brand Strategist Alpha Tauri/Red Bull (Austria)
  • Janez Rakuscek,  Board Member ADC Europe, Executive Creative Director Luna/TBWA (Slovenia) 
  • Beqa Meparishvili, Board Member ADC Europe, Chief Creative Officer Windfor’s (Georgia) 
  • Rimantas Stanevicius, Board Member ADC Europe, Creative Director Milk (Lituania)
  • Juraj Kovac, Board Member ADC Europe, Creative & Strategy Director, This is Locco (Slovacia) 
  • Mihnea Gheorghiu, Global Chief Creative Officer, LePub (Italia)
  • Romulus Petcan, Executive Creative Director Publicis Conseil (Franta)
  • Stefanie Huber - Board Member ADC Europe, Independent Creative Director & VP ADC Elvetia

 

Lucrarile premiate lunar in cadrul Top ADC sunt finalistele si vor fi evaluate de juriul international pentru urmatoarele categorii: 

  • Film & Audio
  • Print & Outdoor
  • Interactive & Mobile
  • Design
  • Brand Experience
  • Integrated & Innovation

Cele mai bune lucrari vor fi premiate cu bronz, silver si gold in fiecare categorie. In final, juriul va nominaliza si alege grand prix-ul festivalului.

Acest festival este posibil prin implicarea membrilor ADC Romania in proiectele asociatiei.

Comitetul de organizare al Galei ADC ii cuprinde pe Ioana Dogaru (Heist Industries), Andreea Ghenoiu (Jam Session Agency), Miruna Dumitrescu (Publicis Romania), Arpad Rezi (Circle Colab) si Catalin Rusu (Rusu+Bortun).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related