[Human, Art & Tech] Stefan Constantin: Am ales sursa de inspiratie a omenirii pentru tehnologie. Cerul, posibilitati nelimitate, conectare prin electricitate, lumina, circuite si stele

[Human, Art & Tech] Stefan Constantin: Am ales sursa de inspiratie a omenirii pentru tehnologie. Cerul, posibilitati nelimitate, conectare prin electricitate, lumina, circuite si stele

Omul este sufletul tehnologiei, crede Stefan Constantin, participant la Human Technology Street Art Challenge by George. Si atata timp cat oamenii isi tin sufletele vii, tehnologia nu face decat sa ii ajute sa se dezvolte si sa creeze. Asta vrea sa arate si lucrarea lui inscrisa in concurs si intitulata ”Technology works”: ca tehnologia ne ajuta sa functionam in siguranta, sa exploram lumea in care traim, la alt nivel. Pentru asta, a pictat cerul instelat, sursa de inspiratie continua a omenirii, dar si oceanul care ii da viata. 

 In zona de jos am ales alt spatiu foarte putin explorat, oceanul, universul acvatic, simbol al vietii si spatiu de joaca a manifestarii materiale, impreuna formand un echilibru intre viata si cunoastere, povesteste Stefan. 

Oriunde ati cauta inspiratia pentru competitia noastra, cititi mai intai brieful cu atentie. Si, daca aveti nevoie de un imbold, aflati din randurile de mai jos care au fost etapele de creatie ale lui Stefan si cum a evoluat povestea lui cu arta si tehnologia:

 

Bio pe scurt

Buna ziua tuturor, eu sunt Stefan Constantin. In trecut m-am ocupat de street art, iar acum cu picturi interioare si exterioare. Recent am ales sa reincep sa folosesc mai mult programele digitale pentru a realiza lucrari, proiecte de prezentare si poate o cariera in mediul grafic digital.

Tema principala care ma preocupa in aceasta perioada este natura, imagini incarcate de energie care imi amintesc de copilarie si linistea sufletului, pacea si iubirea din familie si ma ajuta sa o retraiesc cu orice ocazie posibila.

 

Competitia Human Technology Street Art Challenge by George

M-am hotarat sa ma inscriu la competitie pentru ca doresc sa mai particip la astfel de evenimente, sa pictez in locuri mai mult sau mai putin publice, sa pictez pe perete, sa aprofundez din skillurile digitale. Tema acestei editii m-a motivat, considerand ca este valabila lumii, actuala si in tema gandurilor mele universale.

 

Procesul de creatie

Dupa ce i-am povestit unui prieten despre tema si ideile care mi-au venit, el mi-a propus ideea personajului din logoul "Dream works" (foarte asemanator ideilor personale), un baiat asezat pe semiluna pescuind prin nelimitat. Mi s-a parut buna ideea, asa ca m-am inspirat din acest personaj.

In fundal am ales o imagine profunda din spatiu instelat, potrivit sursei omenirii de inspiratie pentru tehnologie, posibilitati nelimitate, conectare prin electricitate, lumina, circuite si stele; in zona de jos am ales alt spatiu foarte putin explorat, oceanul, universul acvatic, simbol al vietii si spatiu de joaca a manifestarii materiale (loc de joaca pentru baiatul explorator), impreuna formand un echilibru intre viata si cunoastere.

Am inceput sa ma gandesc la idei cateva zile, pentru ca intre timp am pictat unei cunostinte pe usile unei case in renovare. Cand m-am intors, m-am apucat de treaba si a mers binisor cautand pe internet motive si elementele pe care am vrut sa le folosesc, manipuland imaginile pentru a simula pictura cu materiale pe perete.

Brieful si realizarea au fost comode, placute, pentru ca am avut chef, pasiune si placere sa lucrez la acest proiect.

 

Relatia cu tehnologia

Cele trei dimensiuni, tehnologia, arta si realitate urbana, depind de sufletul si atentia omului, fiecare dintre ele se sustin, ne preocupa si cer atentie deosebita, dar si incredere.

Folosesc tehnologia pentru inspiratie, conectare, cercetare. Imi usureaza si creste fluxul de informatii de care devin curios sau interesat.

Nu am facut niciodata exces de tehnologie, dar am avut parte de ea cand am avut cu adevarat nevoie. Mediul digital a reprezentat un univers paralel care mi-a stimulat imaginatia si viata, prin muzica digitala si jocuri video, dar si instrumente de creatie. Imi amintesc de ecranul negru cu litere si simboluri verzi ca in Matrix, nu cred ca  aveam inca 10 ani, sau primele telefoane pe care ma jucam snake. Pentru ca aparent nu puteam sa fac foarte multe lucruri cu ele, imi foloseam mult imaginatia si invatam niste reguli.

Acum folosesc tehnologia pentru ca usureaza si asigura mai multa siguranta in tehnica. Totul este practic, ma folosesc de ea, dar nu imi poate eclipsa pasiunea pentru natura, contactul direct cu viata, sper doar ca tehnologia sa ma asiste prietenos.

 

Fara tehnologie sau arta

Cred ca omul este sufletul tehnologiei. Uneori ma gandesc la ea ca la fiinta viitorului.

Nu cred ca se poate trai fara tehnologie sau arta, acestea, daca nu au o forma materiala, exista in interiorul nostru. Ele exista ca Dumnezeu, noi il descoperim si realizam. Siapoi, lucrurile realizate au nevoie de flexibilitate si intelegere. Fara ele, totul ar fi in cunoasterea si intuitia personala.

 

[Citeste brieful si inscrie-te aici la Human Technology Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related