Darin Damasquin a inceput ca programator intr-o agentie de publicitate si si-a dat seama ca vrea sa treaca de liniile de cod, in partea cealalta a domeniului. A trecut la project management si apoi a apucat pe drumurile publicitatii care au adus-o la Geometry. In paralel, creeaza haine. Acum vreo 7 ani, la o schimbare de sezon, a observat ca toata lumea in Bucuresti se imbraca la fel.
Tinutele se incadrau in aceeasi gama de culori, aceleasi combinatii de piese, chiar si croiala imi parea limitata la cateva exemple depasite sau imprumutate aiurea din filme, povesteste Darin
S-a hotarat sa schimbe macar putin uniforma de Bucuresti. In ce fel a reusit, vedeti mai jos
In comunicare
Ce face cel mai bine o sirianca? Comunicare in Romania. Glumesc, a fost una dintre deciziile mele calculate in viata. Cand am ajuns in Romania, m-am angajat ca programator intr-o agentie si, desi asta chiar a fost o intamplare, a inceput sa-mi placa sa lucrez pe diversele campanii de comunicare online pentru niste clienti foarte cool la vremea respectiva, ceea ce m-a facut sa ma implic tot mai mult in aceasta industrie.
Apoi am luat decizia sa ma indepartez putin de programare, care ma tinea prea mult blocata intre liniile de cod, si am trecut la project management, o activitate care mi-a deschis alte drumuri catre comunicare.
Context & inspiratie
Cred ca era prin 2011-2012, intr-o schimbare de sezon, cand mi-a intrat in cap ca toate lumea in Bucuresti se imbraca la fel. Tinutele se incadrau in aceeasi gama de culori, aceleasi combinatii de piese, chiar si croiala imi parea limitata la cateva exemple depasite sau imprumutate aiurea din filme.
Cel mai mult m-a dezamagit atunci faptul ca nici in magazine, in general, nu gaseai altceva si asta m-a impins sa incerc eu singura sa gasesc solutii si asa am inceput sa-mi modific hainele mai vechi.
La inceput m-am lovit de limitele tehnice, cunostinte si echipamente necesare, si in timp, am reusit sa le rezolv si sa creez piese de la zero. Am rupt tiparele, la propriu, la un moment dat, pentru ca descopeream din mers lucruri noi, imi veneau idei, dar iesea la suprafata si ceea ce-mi lipsea la vremea respectiva, experienta lucrului cu tiparele sau cu masinile de cusut.
Mai tarziu am inceput sa combin totul cu o alta pasiune de-a mea, pictura, si, astfel, toate iniile si culorile s-au transformat in compozitii complexe in mintea mea, pe care am incercat sa le materializez in piese de vestimentatie cat mai simplu croite, dar intr-un concept cu multa culoare si poveste.
Cum ai invatat
Am folosit reteta clasica initial, internet, desfacut haine. Mai tarziu putin am inceput sa invat de la o prietena ce inseamna cu adevarat tiparele, trucuri de cusut si multe altele, prietena careia ii sunt recunoascatoare pentru timpul si knowledge-ul daruit.
Transformari
Am facut un test la un moment dat pentru a porni un mic business din toata aceasta poveste, test care nu mi-a adus rezultatele asteptate, din pacate. Cred ca a fost fix experienta, dobandita dupa ani in comunicare, cea care mi-a aratat ca nu poti face un business sanatos doar cu visuri pentru ca ai nevoie, printre altele, de bugetele corecte, de timp si de energie, si nu neaparat in aceasta ordine.
A ramas pentru mine, totusi, ceva mai mult decat un hobby, a ramas ceva ce imi place foarte mult sa fac si in care ma pierd uneori cu saptamanile atunci cand simt eu o idee tare.
Da, mi-ar placea sa fie mai mult decat este acum, mai mult decat o pasiune si am increderea ca voi avea mai multa realitate din acest vis in viata mea in viitor.
Timp & efort
Nu dedic in mod organizat timp, cu unele exceptii, insa cand ma apuc de o lucrare noua, nu fac pauza pana nu o consider finalizata. Cea mai grea parte este alegerea materialelor potrivite pentru un anume concept, mai ales ca eu cred ca nu avem o piata dezvoltata de textile in Romania. Totul e frumos, mai putin cand se blocheaza masina de cusut :P
De ce e nevoie
In primul rand trebuie sa-ti placa, daca nu exista ingredientul asta, cred ca faci o mare greseala. Rabdarea este foarte importanta si trebuie sa poti sa iesi cu lejeritate din tiparele industriei, sa uiti de retete pe cat posibil si sa experimentezi foarte mult.
Momente in care ai vrut sa renunti
Lipsa de timp si mai ales de energie au fost impedimente pentru mine intotdeauna. Eu nu pot creea daca nu am starea de spirit necesara si de multe ori nu pot intra in mood-ul acela daca am prea putin timp la dispozitie.
Dincolo de toate astea, ma motiveaza cel mai mult ideile care imi vin, dar si faptul ca imi vin idei tot timpul. Imi place foarte mult atunci cand stiu ca am o piesa sau mai multe in lucru, ma tine in priza si ma impinge sa aduc solutii langa ele sau sa definesc alte concepte.
Descoperiri
Ca totul e interconectat, ideile intre ele atunci cand creezi, conceptele vestimentare cu cele de viata, munca cu timpul liber, placerile simple cu lucrurile pe care le consideri importante. Visurile devin realitate, dar si invers. E o retea complexa care ne tine in viata si pe care trebuie sa invatam s-o guvernam.
Punctul de intersectie
Intersectia asta mie imi pare mai mult empirica, nu este despre impartit timpul intre ele, cat despre influenta transmisa de la una la alta in timp si aici cred ca este o discutie foarte lunga despre cum creatia fara bariere din timpul tau liber influenteaza comunicarea dupa un brief cu reguli sau invers. Pentru mine cred ca a functionat ca o provocare de la una la alta.