Când a văzut ad-ul cu „George te vrea expus”, Andrei Popa și-a zis că nu poate rata o așa șansă. Urmărea de ceva vreme colaborările lui George cu artiștii și își dorea să facă parte din fenomen. Așa că a schițat, a schițat, a schițat, pâna a ieșit ceva ce merita înscris în Future Artists @ George Street Gallery. (Apropo, mai sunt 10 zile până pe 23 septembrie, când se încheie perioada înscrierilor).
Andrei are 21 de ani, este - probabil - cel mai tânăr participant de pe strada lui George, pictează din copilărie, a început să facă ilustrație din liceu și este student la SNSPA, la Publicitate. Nu a mai făcut vreun mural până acum, așa că speră să debuteze chiar pe podul din Pipera, în #GeorgeStreetArt.
Scurtă istorie personală
Am aproape 21 de ani, 18 petrecuți prin Roman și restul 3 prin București. Am făcut cursuri de pictură de mic, participăm și pe atunci la concursuri.
La început de liceu am luat-o pe drumul asta de ilustrație, aveam propriile proiecte și mai colaboram din când în când. De atunci pot spune că am început să fiu „ilustrator”, deși e cam mult spus. Lucrurile au evoluat de la sine, la fel și stilul artistic. Acum ceva timp am început să mă joc și cu animația, mici loop-uri care dau viață ilustrațiilor proprii. În restul timpului sunt student la SNSPA, Publicitate.
Competiția „Future Artists @ George Street Gallery”
Urmăresc colaborările lui George cu artiștii de ceva timp, am fost pe la evenimente de-ale lui și îmi doream să mă alătur și eu cândva fenomenului asta. Când am văzut ad-ul cu „George te vrea expus” am zis că nu pot rată o așa șansă. Plus că nu am făcut vreun mural până acum, lucru pe care mi-l doresc.
Punctul de pornire
Schițat, schițat, schițat și ales doar ceea ce am considerat eu mai bun și mai potrivit pentru George și pentru oraș. Digitalizarea lor nu a durat mult, însă am mai stat câteva zile și am analizat lucrările pentru că voiam să fiu sigur că totul a ieșit așa cum îmi doream.
Elementele din brief care mi-au atras atenția: griul din zona Pipera și elementul de City. Îmi place natură și aș vrea să avem mult mai mulți copaci în București, dorința probabil observabilă și în cele două propuneri.
Dificultăți
Nu aș spune neapărat că am întâlnit obstacole. Paleta de culori George corespunde în mare măsură cu cea pe care o folosesc în restul ilustrațiilor iar schițele rapide s-au conturat ușor.
Mesaj pentru juriu
Juraților le transmit același lucru pe care mi l-am propus să îl transmit prin lucrări cu ajutorul lui George. În rest îi las pe ei să jurizeze cum știu ei mai bine.
Și public
Fie bine, fie rău, fie mai mult sau mai puțin vizibil, George este mereu prezent și se simte că la el acasă. Vreau că și ei să se simtă așa când trec rapid și aruncă un ochi peste lucrare. Poate și sper că îi motivează să o și voteze.
Arta de stradă
Mă opresc și le privesc chiar dacă nu vreau și nu doar în București. Unele îmi plac, altele nu prea, dar până la urmă diversitatea lor e ceea ce le fac speciale. Eu cred că mare parte dintre acestea fac parte din lista lucrurilor de făcut pentru a înfrumuseța un oraș. Din păcate, unele ajung să fie șterse sau considerate orice altceva decât frumos.
Este unul dintre cele de pe pereții Facultății de Arhitectură Ion Mincu, pictat de Hedof acum vreo 2 ani. Cred că ajută la conturarea spațiului și împreună cu celelalte lucrări, modernizează locul.
Șimuralul din Paris realizat tot de un ilustrator român, Saddo, pe un gard lung de 64 metri. Wow!