Se trezește la 6 dimineața, merge la birou, ține 3 cursuri de dans pe seară, de cel puțin 2 ori pe săptămână, ajunge acasă la 11, 12, doarme în medie 4-5 ore pe noapte și o ia de la capăt. Practic am 2 job-uri full time, spune Ana-Maria Stoica, PR Manager Golin. Când era la master în Franța, Ana-Maria a ajuns întâmplător într-un bar în care se punea muzică latino. Și de acolo s-a produs declicul.
Acum vreo 7-8 ani a început totul. La 25 de ani am revenit în țară și am început să merg la cursuri în mod regulat. În câteva luni am intrat în trupa școlii și am avut multiple coregrafii pe care le-am dansat pe scenă, în cadrul unor evenimente naționale și internaționale.
A învățat, a participat la concursuri și apoi, alături de doi colegi, a lansat Good Mood Dance Studio, un loc în care vin oameni să învețe să danseze, să facă performanță sau să se relaxeze după o zi de muncă, să socializeze, să lege prietenii.
Am investit foarte mult: bani, timp, energie, but it was all worthed. Cel mai greu a fost la început, când aveam de plătit o chirie imensă undeva la Victoriei, era vară și practic în 200 de mp noi țineam cursuri cu 2, 3 oameni.
În trei ani, studioul a devenit un business performant. Povestea lui și a dansului, o spune Ana-Maria, după cum urmează:
În PR
Mi-am identificat încă din școala generală înclinația spre scris, citit și creativitate. Părinții m-au îndrumat însă, la liceu, spre un profil mate-info. Nu mi-a plăcut prea tare, dar le sunt recunoascătoare pentru experiență. M-a ajutat destul de mult să îmi dezvolt gândirea, dar mi-am dat seama că nu este ceea ce îmi doresc.
Am decis să vin în București, la Universitatea București, la Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Nimeni din jurul meu nu înțelegea exact ce urmează să fac și singura concluzie a fost: te faci profesoară? Cu toate acestea, am primit sprijinul necondiționat al părinților care m-au lăsat să urmez această facultate misterioasă și au avut încredere în cel de-al doilea copil al lor care pleca de acasă și era decis să își urmeze visul.
Am avut parte de profesori inspiraționali care m-au făcut să înțeleg și să iubesc profesia de comunicator, fie că urma să o exercit într-o agenție, într-o companie sau direct în viața de zi cu zi, în relațiile cu cei din jurul meu.
Am avut ocazia să particip și la 2 programe, în afara țării: cursuri intensive pe lobby, în Gent, Belgia, și un semestru la master, în Nancy, Franța, la Université de Lorraine. Uite așa am terminat și masterul cu dublă diplomă, dar nu am început să lucrez direct în acest domeniu, ci am schimbat vreo 2 corporații până să ajung în PR. Nu regret nimic. Sunt experiențe care m-au format ca om și ca profesionist și din care am învățat cât de mult am putut. Și cum nimic nu e întâmplător, am ajuns printr-un context favorabil să iau contact cu lumea celebrelor agenții de PR, am intrat curioasă și am rămas fascinată.
Context & inspirație
Vă povesteam că am fost plecată un semestru, la master, în Franța. Acolo s-a produs click-ul. Am ajuns întâmplător într-un bar în care se punea muzică latino. It was love at first sound. Mereu mi-a plăcut să dansez, dar recunosc, am privit o seară întreagă, fascinată, oamenii care se luau în brațe și dansau în mișcări frumoase care se completau perfect. Iar bucuria cu care dansau era pur și simplu molipsitoare.
Prin urmare, acum vreo 7-8 ani a început totul, iar la 25 de ani am revenit în țară și am început să merg la cursuri în mod regulat. În câteva luni am intrat în trupa școlii și am avut multiple coregrafii pe care le-am dansat pe scenă, în cadrul unor evenimente naționale și internaționale. M-am îndrăgostit de aplauzele publicului, de lumini, de adrenalină, de costume sclipitoare și acrobații și am știut că locul meu e acolo. Și nu am mai plecat.
Ce a urmat
Așa cum spuneam, am început să merg la cursuri, am făcut parte din multiple coregrafii, iar la un moment dat am decis împreună cu 2 colegi, Marius și Alice, să mergem pe un drum separat, al nostru. Aveam o viziune comună: să creăm un spațiu frumos în care oamenii să vină cu drag, nu doar pentru a învăța pași de dans, ci pentru a lega prietenii, pentru a face performanță, pentru a se simți bine într-un mediu plăcut. Complicat totuși să le faci pe toate, dar am reușit!
Cum ai învățat
Sigur, am înțeles repede că dansul este mai mult decât magia pe care am simțit-o la primul contact. În funcție de obiectivele pe care ți le setezi, trebuie să investești direct proporțional bani, timp și energie pentru perfecționare.
Am participat la numeroase cursuri, la evenimente naționale și internaționale, am luat cursuri private și cel mai important, am înțeles că procesul de învățare nu se termină niciodată.
Încă mai primesc de la studenții mei întrebarea: În cât timp aș putea ajunge să dansez ca tine? Răspunsul este mereu același: depinde de tine, de motivația ta și de cât ești dispus să investești în asta. În plus, prefer să fiu un model și o sursă de inspirație pentru oameni. Ei nu vor putea niciodată să danseze ca mine și nici nu mi-aș dori asta. Trebuie să fie în felul lor.
Transformări
Dintr-o pasiune, a ajuns un business. După lungi căutări de un spațiu open, suficient de mare și de bine localizat, câteva brainstorminguri interminabile pentru numele de brand, a apărut Good Mood Dance Studio, locul în care ne-am propus să aducem oameni frumoși care să resimtă starea de bine prin dans, fie că vin doar să se relaxeze după o zi de muncă, să socializeze, să lege prietenii sau să facă performanță.
În 3 ani de la deschiderea studioului de dans am reușit să creăm the Good Mood family sau să-i transformăm pe oamenii care ne-au călcat pragul de-a lungul timpului în The Mooders! Prin urmare am început să țin cursuri alături de colegii mei, cursuri de dans pentru adulți! Practic sunt domnișoara profesoară sau „Lady Teacher” cum îmi spun unii studenți (LOVE).
Timp & efort
Am investit foarte mult: bani, timp, energie, but it was all worthed. Cel mai greu a fost la început, când aveam de plătit o chirie imensă undeva la Victoriei, era vară și practic în 200 de mp noi țineam cursuri cu 2, 3 oameni. Dar nu ne-am lăsat și am continuat să ne promovăm așa cum știam noi mai bine și mai frumos și iată că în 3 ani de zile a devenit un business performant.
Avem cursuri de Salsa, Bachata, Kizomba, Semba, Cha Cha Cha, avem o colaborare permanentă cu colega noastră Alexandra care ține cursuri de yoga în fiecare dimineață și diverse alte parteneriate cu evenimente de tango, dans contemporan, filmări, ședințe foto etc. Greu e și acum.
Practic am 2 job-uri full time, în agenție și after work la studio, plus weekend-urile pline de antrenamente sau evenimente în țară sau în afară. Pentru mine este ceva normal, am un drive și sunt atât de pasionată încât nu mi se mai pare că fac ceva extraordinar.
În plus, dimineața obișnuiesc să merg la sală sau la înot pentru că îmi place să am grijă de mine, dar am nevoie de un tonus bun pentru antrenamente și pentru nivelul profesionist pe care îl am în acest moment.
Oamenii mă întreabă uneori cum reușesc să mă trezesc la 6 dimineața, să merg la birou, să țin 3 cursuri de dans pe seară, de cel puțin 2 ori pe săptămână, să ajung la 11, 12 acasă, să dorm în medie 4-5 ore pe noapte și să o iau de la capăt over and over again.
Eu le spun că e simplu, pur și simplu îmi place mult tot ceea ce fac și asta îmi oferă motivație și energie în fiecare zi. Am alături și oameni pe care mă pot baza și responsabilitățile se împart astfel încât mereu reușim să facem tot ce ne propunem. Părți frumoase? Aș menționa 2 aspecte: oamenii pe care ajungi să îi cunoști și faptul că participăm alături de cursanții noștri la competiții și reușim să avem rezultate extraordinare, la nivel național.
De ce e nevoie
Ca profesor de dans ai o responsabilitate foarte mare. În primul rând, noi avem 3 reguli de bază la studio: să arăți foarte bine, să dansezi extraordinar și să fii capabil să socializezi cu oamenii. În plus, nu este ușor să lucrezi cu adulții, iar în timp mi-am dezvoltat calități precum răbdarea, diplomația, empatia, skill-urile de comunicare și predare, interacțiunea, limbile străine. Oamenii vin din motive foarte diferite la dans și, în plus, fiecare are un stil diferit de a învăța.
Așa cum sunt 5 limbaje ale iubirii, așa e și în dans. Unii preferă să le explici matematic, unii să vadă cum faci tu, alții să dansezi cu profesorii, să danseze pe muzică sau pe numărătoare. Job-ul nostru este ca într-o oră să realizăm un mix smart astfel încât să reușim să îi facem pe toți să se simtă bine (aproximativ 25-30 de oameni la fiecare curs), să simtă acel #goodmood, dar fiecare învățând în ritmul lui. Sigur, atunci când vorbești de performanță e nevoie de disciplină, reguli, antrenamente intense și multe sacrificii asumate.
Momente în care ai vrut să renunți
Să renunț nu, dar uneori poate fi copleșitor să interacționezi cu atât de mulți oameni, să zâmbești chiar dacă ești obosit, să te antrenezi la 1 noaptea, să călătorești în fiecare weekend, să nu câștigi locul I la concurs. Mi-am dat seama că dansul este cea mai sinceră exprimare a personalității mele și satisfacțiile zilnice mă motivează să continui: prieteniile legate, interacțiunea cu oameni diverși, expresia artistică a dansului, partea competițională care mă atrage, reușitele celor din jur. Și mai mult decât atât, este o bucurie mare să observ câți oameni am inspirat de-a lungul timpului și faptul că pot să dau mai departe din cunoștințele pe care le am și să împărtășesc și cu alții bucuria dansului.
Descoperiri
Încă mai descopăr lucruri la mine, dar am început să fac fotografii bune, să editez și să filmez, să fac content pe social media și să fiu constantă în comunicare, să am răbdare cu oamenii, să îi înțeleg și să le ofer tot ce e mai bun, să apreciez munca mea și a celor din jurul meu, să văd cum oamenii se pot mobiliza alături de tine, să văd cum funcționează o echipă, să îmi aleg valori și modele și să mă definesc ca om, să vorbesc mai bine în public, să mă fac înțeleasă, să negociez, să comunic...foarte mulți de „să” :)
Punctul de intersecție
Se completează perfect. Am învățat să duc lucruri din dans la job și de la job la dans. Cursanții sunt precum clienții, diverși, pretențioși, uneori prieteni, iar in the end ei plătesc pentru un serviciu. Noi ne stabilim fee-urile foarte corect pe baza pachetelor pe care le oferim și ținem mult la ele pentru că reprezintă munca noastră.
Sună familiar, nu? Uneori negociem sau găsim soluții potrivite de ambele părți. Răbdare, diplomație și comunicare. Content de social media. Check our Insta and FB profiles! Nu ratez niciun eveniment, niciun moment bun, niciun story. Noi ne facem și copy-urile și ne promovăm evenimentele de la studio. Fac bugete și planificări, organizez chiar și evenimente. Nu ne rezumăm doar la cursuri de dans, ci mergem împreună la mare, la munte, în excursii, la picnic, la piscină, la biliard, la festivaluri. După ultima excursie numele meu era „doamna dirigintă”, deci cred că am avut un project management impecabil. Facem și performanțe! Așa cum în agenție facem proiecte de premii, așa și la studio mergem la competiții. La ultimul concurs, alături de cursanții noștri am ocupat locurile I și III de la categoria amatori și II și III de la categoria profesioniști. We go all in!
Irina, “șefa mea”, mi-a spus: Ana ești cel mai organizat om pe care îl cunosc! Spune-ne și nouă care e rețeta magică. Cred că pasiunea, responsabilitatea, organizarea și oamenii din jurul meu. Dacă pun cap la cap aceste ingrediente voi reuși aproape mereu să mă organizez așa de bine încât să îmi termin task-urile la birou și să fug apoi în pași de dans spre studio. Am găsit în agenție și înțelegere și respect pentru munca pe care o fac aici, dar și pentru timpul meu liber și interesele mele personale! Ceea ce este mare lucru!