Agenția de evenimente Why Not Us a împlinit 10 ani

Agenția de evenimente Why Not Us a împlinit 10 ani

În ultimii 10 ani, industria evenimentelor s-a transformat radical, iar agenția Why Not Us din Cluj-Napoca a fost în prima linie a acestei dezvoltări. De la debutul lor, agenția a urmărit tendințele, le-a anticipat și modelat. A prins valul ascendent al industriei, dar în același timp a creat propriile valuri, aducând noutăți pe piața de evenimente și ridicând constant standardele.

De la conceptul Street FOOD Festival, la The Inner - Mapping Inside, un eveniment dedicat stării de bine, concerte sau show-uri de stand-up comedy, la expoziția multimedia Magic Garden, la spectacole de drone la evenimente, Why Not Us pare să fi făcut de toate.

 

Începuturile Why Not

Primul eveniment Why Not a fost un turneu Cristian Gog. El câștigase Românii au talent și era pe foarte mare val. Așa credeam eu și el. Am planificat un turneu în 8 orașe și am reușit să facem în 3. Am avut noroc că la Iași avea Cristian o fană foarte înrăită într-o fabrică de textile, care a cumpărat toate biletele și așa am avut bani să ne întoarcem acasă”, își aduce aminte Constantin Covaliu, Managing Partner Why Not Us.

Printr-o serie de reel-uri simpatice, membri echipei povestesc cum au fost începuturile și cum a evoluat agenția.

Implicarea în marile festivaluri Untold și Neversea, show-uri de stand-up comedy, concerte de jazz și festivalurile culinare au marcat primii ani ai agenției. Dar, dintre toate proiectele, Street FOOD Festival e cel care a rămas pe val. Acum e un eveniment care străbate țara, ajungând la peste 70 de ediții.

"În 2016, când organizam prima ediție, erau vreo 20 de food truck-uri în toată țara, iar în anul următor aveam deja o bază de date de vreo 200 de vendori. Piața s-a dezvoltat enorm, am crescut împreună. În multe orașe în care ajungeam, Street FOOD Festival era cel mai așteptat eveniment al anului. Prin diversitatea culinară, prin decoruri și prin concerte live cu RATB, Byron sau The Mono Jacks, ofeream o alternativă. Ne bucuram când ne spuneau localnicii „voi scoateți din casă oameni care nu știam că există la noi în oraș’’, Constantin Covaliu, Managing Partner WNU. 

 

Ce a adus pandemia?

Așa cum era de așteptat, 2020 a fost un an greu pentru toată lumea, iar industria evenimentelor a fost lovită în plin. Echipa Why Not Us a fost redusă, iar cifra de afaceri a avut de suferit. Dar, cu reziliență și creativitate, au reușit să iasă din pandemie cu capul sus, reinventându-se. Unul dintre proiectele de suflet născute atunci a fost The Inner - Mapping Inside.

"The Inner - Mapping Inside e un proiect care s-a născut din toate emoțiile de nesiguranță și necunoscut experimentate în perioada pandemiei. Prin acest eveniment explorăm starea de bine pe diferite nivele, pentru o dezvoltare personală care integrează mintea, corpul și sufletul.", Nely Borza, Managing Partner WNU.

Primele 3 ediții The Inner – Mapping Inside s-au desfășurat la Cluj-Napoca, reunind sute de participanți și zeci de specialiștii renumiți precum James Nestor, Johann Hari, Dr. Daniel Z. Lieberman, Maeștri Shaolini Shi Heng Yi și Shi Heng Zuan, Dr. Raluca Anton și mulți alții. 

 

Why Not Studio

O divizie nouă a agenției, Why Not Studio e o echipă creativă multidisciplinară care îmbină arta cu tehnologia pentru a crea show-uri multimedia. Solicitările cele mai dese au venit pentru spectacolele de drone și de lumini, realizate împreună cu EVSKY Drone Show. Printre proiecte se numără Ceremonia de Includere a Ansamblului Brâncuși de la Târgu Jiu în Patrimoniul UNESCO, deschiderea și închiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu din 2024, Spectacole de 1 decembrie în Cluj-Napoca, ceremoniile de la World Esports Championships de la Iași din 2023 și multe altele.

 

Deschiderea unui nou studio, la București

Oportunitățile tot mai dese de a realiza proiecte în București au stat la baza deciziei de a deschide un nou studio în capitală.

Studioul se va concentra pe servicii precum: concepte corporate și de entertainment, experiențe de eveniment și decorațiuni unice, producție, show-uri de drone, instalații artistice moderne sau expoziții multimedia, activări de brand, soluții food & beverages, precum și proiecte proprii, toate cu scopul de a oferi experiențe inovatoare și memorabile. Why Not Us - Bucharest Studio va fi condus de Radu Constantinescu din poziția de Managing Partner.

 

Riverside Celebration

Pentru a marca 10 ani de activitate, echipa Why Not Us a sărbătorit alături de parteneri și comunitate pe Plaja Grigorescu din Cluj-Napoca timp de două zile. S-a lăsat cu vibe-uri chill, muzică bună, stand-up comedy, o zonă de street foood și multă distracție.

Dacă ai idei sau vrei să colaborezi, dă-le un semn la [email protected] – abia așteaptă să audă de tine! 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related