Pentru prima dată în România: Expoziția de fotografie "Bearing Witness" ajunge la București, după Haga, Amsterdam și Atena

Pentru prima dată în România: Expoziția de fotografie "Bearing Witness" ajunge la București, după Haga, Amsterdam și Atena

Expoziție internațională de fotografie “Bearing Witness” vine la București și va cuprinde o colecție de imagini unice surprinse de către cei doi fotojurnaliști Muhammed Muheisen, câștigător a două Premii Pulitzer, și Howard G. Buffett, Președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett. Vizitatorii vor putea admira fotografii cu cele mai importante evenimente care au avut în ultimii 25 de ani, explorând 50 de povești uimitoare din diverse colțuri ale lumii. Scopul acestei expoziții este de a atrage atenția, de a schimba stereotipurile și de a face auzite vocile celor surprinși în imagini.

„Bearing Witness” oferă o călătorie vizuală în timp, ilustrând viața în mijlocul haosului, distrugerii, suferinței umane și rezilienței celor prinși în aceste situații. Chiar și în cele mai dificile momente, viața merge înainte. Aceste fotografii nu sunt doar simple imagini; ele reprezintă voci, mesaje și mărturii ce rămân nemuritoare.

"În spatele fotografiilor mele se află oameni care au fost nevoiți să își părăsească casele și visurile, familiile și amintirile și să caute un nou cămin sigur. Nimeni nu își părăsește casa fără a fi forțat să o facă", a declarat Muhammed Muheisen.

„Uneori, mă simt inconfortabil din cauza tragediilor pe care  le-am surprins în fotografii. Când sunt în spatele obiectivului, îmi reamintesc de importanța documentării a ceea ce văd și cum acele imagini pot schimba inimile și gândurile oamenilor. Acesta este sistemul meu de sprijin emoțional pe parcursul evenimentelor”, a spus Howard G. Buffett.

 

„Bearing Witness” în turneu prin capitale europene

După expozițiile de succes din Atena, în decembrie anul trecut, dar și cele de anul acesta din Amsterdam în martie și, din iunie până la jumătatea lunii august, în orașul internațional al păcii și justiției, Haga, expoziția foto „Bearing Witness” ajunge acum la București.

Expoziția este deschisă publicului, cu intrare liberă, la Palatul Ghica Victoria, în perioada 19 – 26 septembrie, între orele 12:00 și 19:00.

 

Fotografi:

Muhammed Muheisen este un fotograf de renume mondial, câștigător a două Premii Pulitzer, fotojurnalist și explorator pentru National Geographic, fondator și președinte al organizației olandeze non-profit Everyday Refugees Foundation, Ambasador Global pentru Jordan Tourism Board și Canon. Muheisen a primit titlul de „Cel mai bun Fotograf de Agenție” din partea TIME Magazine în 2013. Din 2001, el a documentat evenimente majore din întreaga lume și, timp de peste un deceniu și jumătate, crizele refugiaților din diferite colțuri ale lumii. În 2023, Muheisen a primit prestigiosul National Geographic Wayfinder Award.

În prezent, documentarul „Finding the Light,” care explorează viața și realizările lui Muhammed Muheisen din seria de documentare „Photographer” realizată de National Geographic, este disponibil pe Disney+ și Hulu.

Howard G. Buffett este fotograf, fermier, conservator, om de afaceri, fost politician, fost șerif și Președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett. Această fundație privată investește în securitatea alimentară globală, mitigarea conflictelor și în eforturile de combatere a traficului de persoane.

De-a lungul anilor, Howard G. Buffett a fost recunoscut pentru abilitățile sale de lider și contribuțiile în domeniul agriculturii, conservării, filantropiei și jurnalismului, primind cele mai înalte distincții acordate unui cetățean străin de guvernele Mexicului, Colombiei, El Salvadorului, Rwandei și Ucrainei pentru activitatea sa în fiecare dintre aceste țări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related