Ianis Hagi, jucătorul favorit al românilor la Euro 2024, în timp ce microbiștii îl preferă pe Nicolae Stanciu

Ianis Hagi, jucătorul favorit al românilor la Euro 2024, în timp ce microbiștii îl preferă pe Nicolae Stanciu

O analiză Publicis Groupe România: Românii și Euro 2024

  • Fotbalul rămâne cel mai popular sport din România, 88% dintre adulții români declarând că au urmărit meciurile de la Euro 2024
  • Nota 8 este nota pe care au dat-o naționalei, un sfert dintre ei optând pentru nota 10
  • Ianis Hagi este de departe cel mai popular fotbalist din Generația de Suflet, 26% dintre români menționându-l ca fiind jucătorul lor favorit de la Națională. Top 5 este completat de Florin Niță (14,2%), Nicolae Stanciu & Radu Drăgușin (12%) și  “Sonic” Andrei Rațiu (5%)
  • În rândul microbiștilor topul este condus de Nicolae Stanciu (21,1%), urmat de Radu Drăgușin (19,7%), Denis Man (13,2%), Florin Niță și Ianis Hagi (11,8%)
  • În finala Euro 2024 românii au ținut cu Spania (73,6%) 

Conform unei analize realizate de Publicis Groupe România la câteva zile după încheierea Campionatului European de fotbal, Euro continuă să fie un eveniment de maxim interes pentru români, fiind urmărit de 88% dintre ei. 

Echipa națională este unul dintre vectorii care reușesc să unească românii, nu mai puțin de 82% fiind de acord cu afirmația: echipa națională a creat un sentiment de unitate în rândul fanilor români.

Un procent apropiat (76,3%) sunt de acord cu afirmația: Sunt mândru de echipa națională de fotbal a României. Această atitudine s-a remarcat și în comportamentul românilor, 35,3% dintre ei declarând  că în ziua meciurilor României au purtat în mod special tricouri sau alte articole de îmbrăcăminte galbene.

Un procent remarcabil de 27% dintre români urmăresc constant fotbalul. Pentru a evalua acest indicator, cercetarea a inclus două întrebări specifice din domeniu:

  1. La ce echipă de club a evoluat sezonul trecut Florin Niță, portarul naționalei României?
  2. Care a fost rezultatul meciului Elveția - România din calificările pentru Euro 2024?

Persoanele care au răspuns corect cu „Gaziantep” și „2-2” sunt incluse în categoria microbiști.  

Ianis Hagi este de departe cel mai popular fotbalist din Generația de Suflet, 26% dintre români menționându-l ca fiind jucătorul lor favorit de la Națională. Top 5 este completat de  Florin Niță (14,2%), Nicolae Stanciu & Radu Drăgușin (12%) și  “Sonic” Andrei Rațiu (5%).

În rândul microbiștilor topul este condus de Nicolae Stanciu (21,1%), urmat de Radu Drăgușin (19,7%), Denis Man (13,2%), Florin Niță și Ianis Hagi (11,8%)

După eliminarea României, românii au ales să țină cu Spania (57,6%), Anglia (11,3%), Olanda (3,8%), Franța (3,6%), Germania (2,9%), Portugalia (2%), Turcia (1,6%).

În finala Euro 2024 românii au ținut cu Spania (73,6%).

Analiza Publicis Groupe Romania a avut la bază o cercetare cantitativă realizată pe un eșantion reprezentativ la nivel național, femei și bărbați cu vârsta peste 18 ani. Interviurile au fost realizate în intervalul 16-19 iulie 2024.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related