[Case Study] Cum faci o Dacie 1300, produsă în 1975, vedeta unui proiect de conținut online viral?

[Case Study] Cum faci o Dacie 1300, produsă în 1975, vedeta unui proiect de conținut online viral?

ROM, Dorna și DailyDriven.ro – alături de rețeaua de publicitate online Thinkdigital - au fost protagoniștii unui proiect inedit: ei au dus pe roți o Dacie 1300 produsă în anul 1975, din București până pe Nürburgring, cel mai vechi și probabil cel mai cunoscut circuit din Europa.

Acolo, au reușit să parcurgă cu succes un tur complet pentru a demonstra că un automobil vechi nu trebuie neapărat înlocuit - promovând totodată calitatea brandurilor românești cu tradiție și valorile economiei circulare.

DailyDriven.ro este unul dintre cele mai mari site-uri de conținut auto din România, înregistrând lunar o medie de cca. 1.5 milioane de vizitatori unici și peste 2 milioane de afișări de pagină.

Site-ul a intrat în 2022 în rețeaua de publicitate online Thinkdigital, companie care a făcut posibilă asocierea dintre cele două branduri și publisherul specializat, pentru a realiza acest proiect complex.

 

Care este legătura dintre o Dacie veche și economia circulară?

Deși par să facă parte din două lumi diferite, mașinile vechi și economia circulară se potrivesc de minune.

Privind dintr-o altă perspectivă, sustenabil înseamnă să poți deține un bun 50 de ani și acesta încă să funcționeze, nu să-l înlocuiești din 5 în 5 ani.

Astfel, scopul acestei călătorii nu a fost doar despre a demonstra capacitățile mașinii clasice, ci și de a promova protejarea mediului prin recondiționarea și utilizarea vehiculelor vechi și prin îmbrățișarea și aplicarea conceptului de economie circulară.

Campania s-a remarcat prin prisma unei abordări diferite, fiind promovată prin intermediul mai multor verticale. 

*Statistici ale campaniei colectate în data de 03.09.2024.

 

Cum s-a desfășurat campania?

Cei de la DailyDriven.ro au abordat nonconformist proiectul și asta a făcut diferența. De ce nonconformist? Iată cum a fost livrată campania:

  • A fost creată o pagină dedicată experienței, cu hartă în timp real - unde cititorii site-ului puteau urmări parcursul călătoriei și inclusiv viteza de deplasare a mașinii;
  • A fost creat un banner al campaniei, care a înregistrat 4 milioane de afișări și care a trimis cititorii timp de o luna către pagina experienței;
  • Ulterior, încă 30 de zile a fost promovat video-ul final al experienței, pe Youtube;
  • Mai multe articole au însoțit proiectul – acestea au totalizat peste 100.000 de vizualizări;
  • 1 milioane de vizualizări au fost cumulate de video-urile de tip short și reels;
  • Pozele și video-urile postate pe site și pe rețelele sociale au adunat peste 108.000 de reacții și peste 5.000 de comentarii;
  • S-a făcut si sampling de produs, pe traseu, unde cei de la DailyDriven au împărțit ciocolată ROM, peste tot pe unde s-au oprit;
  • Au fost numeroase apariții obținute organic în presa scrisă si pe site-uri consacrate;
  • Mașina a fost expusă 2 zile în cadrul celui mai mare eveniment auto al anului, DropDown 2 care a avut loc la Romexpo.

Multe din video-urile postate au ajuns virale pentru că au fost publicate în timp real iar echipa DailyDriven.ro a interacționat mereu în online dar și fizic cu urmăritorii lor.

În una din postările de pe pagina DailyDriven.ro de Facebook aceștia ne arată cât de apropiată le-a fost comunitatea de români de peste hotare.

Ne-au povestit că au primit zeci de mesaje și apeluri de la oameni care voiau să îi întâlnească pe traseu, să îi ajute sau chiar să-i găzduiască în drum spre circuit.

Deși protagoniștii au ajuns înapoi în România, încă postează despre experiență.

Video-ul final al experienței are 46 de minute, el a fost postat la jumătatea lunii august și până acum a înregistrat 123.000 de vizualizări pe Youtube și Facebook.

Postarea de pe Facebook cu videoclipul final al experienței a avut un impact de 1.2 milioane de persoane și cifrele totale ale campaniei încă urcă.

Expediția echipei DailyDriven a fost un succes, nu doar în termeni de vizualizări și reacții, ci și pentru că a demonstrat că se poate obține viralitate și altfel decât cu conținut creat rapid, la o calitate îndoielnică, adesea prin execuții făcute doar pentru a capta cât mai multe vizualizări.

Ne bucurăm că am putut crea acest proiect aducând împreună un publisher creativ și implicat, alături de două branduri locale care au înțeles valoarea unui proiect de conținut inedit. Credem că e nevoie de cât mai multe astfel de inițiative care să ofere o integrare nativă a valorilor unui brand cu subiecte care preocupă în mod real audiența – în opoziție cu practici intruzive sau adesea care implică <furtul de atenție>, lucruri care în multe cazuri au devenit, din păcate, practici standard în comunicarea online”, a comentat Andrei Jianu, ad-network director Thinkdigital și coordonator al relației dintre brandurile partenere ROM și Dorna și publisherul DailyDriven.ro – site parte din rețeaua de media digitală a companiei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Oameni

Sectiune



Branded


Related