Topul companiilor care au vândut cele mai multe telefoane mobile de-a lungul timpului

Topul companiilor care au vândut cele mai multe telefoane mobile de-a lungul timpului

Telefoanele mobile fac parte din viețile noastre, iar de la finalul anilor '90 au devenit ceva accesibil pentru toți oamenii. În prezent, telefoanele mobile ne fac viețile mai ușoare și ne ajută nu doar să comunicăm, ci și să ne distrăm sau să facem anumite lucruri mai ușor.

Încă din anii '70, companiile din domeniul tehnologic au încercat să creeze telefoane mobile. Motorola a fost, în anii de început, un nume de referință în domeniu și a creat primele telefoane care au schimbat tot ce se știa până în acel moment despre comunicația mobilă.

Ulterior, în anii '90 și la începutul anilor 2000, Nokia a dominat piața. Ba chiar Nokia reușește să ocupe o poziție fruntașă în topul companiilor care au vândut cele mai multe telefoane mobile, deși nu a reușit să se adapteze la noile tendințe, iar trecerea către smartphone-uri a fost foarte greoaie.

Pe primul loc în topul companiilor cu cele mai bune vânzări se află Samsung. Avantajul acestei companii este că oferă dispozitive pentru toate categoriile de oameni, indiferent de buget, atât pentru cei care doresc flagship-uri precum Galaxy S24 Ultra, dar și pentru cei care își propun un telefon ceva mai ieftin.

 

Topul companiilor care au vândut cele mai multe telefoane mobile din istorie:

  1. Samsung - 5.458.168.938 de telefoane
  2. Nokia - 4.958.190.495 de telefoane
  3. Apple - 2.630.100.000 de telefoane
  4. Motorola - 1.667.433.281 de telefoane
  5. Huawei - 1.439.869.808 de telefoane
  6. Xiaomi - 1.296.603.939 de telefoane
  7. LG - 1.012.709.708 de telefoane
  8. Oppo - 1.006.278.458 de telefoane
  9. Vivo - 878.939.306 de telefoane
  10. Sony Ericsson - 574.247.784 de telefoane

Sursa topului: VGraphs

 

Din acest top, se poate observa foarte ușor că nimeni nu îți asigură succesul în acest domeniu. Oricât de mult succes a avut Nokia la începutul anilor 2000, incapacitatea de a se adapta la noile tendințe a costat scump compania din Finlanda, care și-a pierdut statutul dominant din această industrie.

În plus, companii ca LG și Sony Ericsson, care tot în acea perioadă erau nume importante, nu mai contează atât de mult. Iar din spate vin puternic companiile chinezești, cum ar fi Huawei, Xiaomi și Oppo, care oferă dispozitive interesante la prețuri mai accesibile.

 

De la un simplu apel, până la o experiență totală

Când facem o trecere în revistă a modului în care au evoluat telefoanele mobile în istorie, avem toate motivele să fim uimiți. La finalul anilor '70, când au apărut primele telefoane mobile, era ceva impresionant că se putea face un apel fără ca telefonul respectiv să fie conectat la o rețea fixă. În prezent, pentru dispozitivele inteligente nu mai există practic limite. Au procesoare puternice, camere foto care aproape că rivalizează cu aparatele foto, memorie precum calculatoarele desktop.

Iar clienții se pot bucura de o gamă largă de servicii pe telefoanele mobile de ultimă generație. Apelurile video sunt la ordinea zilei și conectează oameni din toate colțurile lumii. Cumpărăturile online au devenit ceva banal, indiferent de domeniul de care vorbim. Oamenii se pot uita la clipuri amuzante pe TikTok, pot explora lumea pe YouTube sau se pot uita la filme și seriale pe platformele de streaming.

Cât privește industria de jocuri, distracția este la un nivel înalt datorită dispozitivelor mobile. Cei pasionați de jocuri video au mii de titluri disponibile în magazinele dedicate.

Iar amatorii de gambling au acum acces la platforme licențiate de cazino unde pot juca cele mai populare jocuri de cazino cu mize reale, dar și platforme precum NetBet pacanele gratis (L1160651W000195 ONJN), unde pot testa peste 2.000 de sloturi online de la cei mai populari provideri fără mize reale, în variantă demo.

Jocurile de noroc se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related