Atât am putut și noi. Dar am lăsat glumița pentru titlu, că ne-am trezit cam târziu să comentăm pe Facebook. Deși, după cum zicea cineva din feed, cine nu a comentat la postarea Netflix cu Insula Iubirii, nu există. A fost festival ieri, un fel de congregație ad-hoc a echipelor de social media din România. Branduri de toate categoriile, ministere, inspectorate, influenceri, politicieni, fotbaliști, oameni de bine și băgători de seamă, toată lumea s-a întâlnit pe Facebook pentru o șuetă de seară în legătură cu finala emisiunii Insula Iubirii. Nu puteam să ratăm conversația, așa că pentru cei care au închis televizoarele mai devreme, avem un rezumat.
Despre dragoste și alte branduri
Finala emisiunii Insula Iubirii, o seară liniștită pe Facebook, nimeni nimic, cum ar veni, când Netflix:
Bang. Peste 21.000 de reacții și mii de comentarii. Cam multe, aproape dezahardat de multe, pentru o țară care se jură că nu se uită la Insula Iubirii.
Așa cum au comentat chiar cei din subiectul postării:
Postarea a fost un fel de recensământ neoficial al brandurilor care vor să arate că există în online. Bănci, fast food, delivery, supermarketuri, energie, media, cosmetice, auto, librării, bijuterii, pariuri, mall-uri, farmacii, second-hand-uri, în fine, toate segmentele economice din România, fiecare cu replica de dragoste pregătită.
Apoi, lucrurile au escaladat repede.
Au intrat la bârfă și instituțiile statului, ONG-uri, asociații de toate felurile. De la ministere, inspectorate de urgență, echipa de fotbal a României și Federația Română de Șah, la muzee, teatre sau protecția animalelor. Până și câteva sindicate au găsit ceva de spus.
Nu au ratat șueta nici influencerii și personalitățile de toate gradele popularității. Melania Medeleanu, Virgil Ianțu, Vița de vie, Jamila, Vunk etc.
Unde e baie de mulțime, hop și politicienii. Ana Birchall, Elena Lasconi, Nicu Ștefănuță și probabil alții pe care i-am ratat pentru că miile de comentarii adună în curând mai multe pagini decât Război și Pace.
(Remarcăm că, în loc de panouri anoste cu sufletul nației, mai bine le cerem politicienilor să ne spună asumat părerea lor despre emisiunile preferate).
În concluzie, această combinație de comentarii spune tot despre gradul de diversitate al participanților la șueta de aseară:
A fost o noapte grea. Și o dimineață și mai dificilă pentru cei care suferă de FOMO. Cu gândul la toți cei care au pătimit, Netflix a revenit cu scuze:
"Ne cerem scuze sau cu plăcere și bună dimineața la cafeluță la toți adminii și social media managers care au avut o seară și noapte cel puțin provocatoare".
Înainte de final, facem o mică paranteză și menționăm că în timpul Campionatului European de fotbal, Netflix avea o postare oarecum diferită. A fost apreciată și ea, dar se pare, totuși, că fotbalul nu face la fel de multe valuri ca iubirea.
În fine, postarea adună și acum mii de like-uri și comentarii, e un fel de compendiu Who is Who în online și, până la urmă, aduce și o formă ciudată de speranță. Iată că printre atâtea certuri și valuri de ură, mai există ceva care ne unește, în ciuda diferențelor. Awww <3