Carré Noir Bucharest câștigă un Red Dot Award în primul an de la lansarea oficială cu proiectul de identitate pentru MINA Museum

Carré Noir Bucharest câștigă un Red Dot Award în primul an de la lansarea oficială cu proiectul de identitate pentru MINA Museum

Carré Noir Bucharest, agenția de branding și design parte din Publicis Groupe România, a obținut prestigiosul Red Dot Award pentru identitatea vizuală dezvoltată pentru MINA (Museum of Immersive New Art). Acest premiu important vine în primul an de activitate oficială a agenției în România și se aliniază performanței internaționale de 50 de ani a Carré Noir Paris, recunoscută pentru colaborări cu clienți precum Dacia, City of Paris, Sodexo, Engie și Kronenbourg.   

 

Red Dot Award  

Red Dot Award este unul dintre cele mai apreciate premii internaționale în domeniul designului și brandingului. Cu o tradiție de peste 60 de ani, competiția atrage proiecte din întreaga lume, fiind un barometru al inovației și calității în design de produs, brand și comunicare.   

Mulțumim partenerilor noștri de la MINA pentru oportunitatea de a lucra împreună pentru lansarea primului spațiu muzeal alternativ din România. Un proiect inovator și complex, atât ca produs, cât și ca soluție de identitate vizuală, a cărui valoare este confirmată acum de recunoașterea oferită de Red Dot, la mai puțin de un an de existență Carré Noir pe piața românească. Un început promițător pentru noi, care ne dă încredere că vom reuși să atragem clienți curajoși și că noi, ca agenție, am stabilit un standard de la care vom merge doar în sus.”,  Adriana Pașcan, CCO Leo Burnett Group România.

 

MINA Museum și procesul de dezvoltare a identității de brand

MINA (Museum of Immersive New Art) este primul spațiu dedicat artei noi media din România. Identitatea vizuală creată de Carré Noir Bucharest pentru MINA a fost concepută ca un pod între trecutul tehnologic inovator al României și viitorul artei imersive, fiind situat pe terenul ICE Felix, prima fabrică de calculatoare din România. Identitatea MINA este un tribut adus inovației și o invitație deschisă de a experimenta noile medii artistice într-un spațiu cu o istorie revoluționară. Logo-ul, cu formele sale puternice și minimale, delimitând, dar nefragmentând un întreg, simbolizează traseul transformator al spațiului, precum și modul inovativ de expunere.  

În primele luni de la deschiderea sa, MINA a devenit un hub vibrant pentru arta nouă media, tehnologie și cultură, atrăgând un public mult mai mare decât estimat și clasându-se printre cele mai vizitate muzee din România.  

„Colaborarea cu Carré Noir Bucharest a fost esențială pentru a defini identitatea MINA, astăzi recunoscută pe plan internațional prin premiul Red Dot. Suntem profund mândri de această realizare, care subliniază cât de bine Carré Noir a înțeles și a răspuns cerințelor noastre, transformând viziunea noastră într-o realitate vizuală extraordinară.", Sorina Topceanu, Co-Founder MINA Museum

Sub poziționarea Brand Meaning For Today, Carré Noir Bucharest pune la dispoziția clienților o gamă completă de servicii de strategie și poziționare de brand, naming & retorică de brand, arhitectură de brand și portofoliu, identitate de brand și grafică, brand guidelines și strategie de design, produse și packaging, expoziții și instalații creative, vizualizări de date sau video art direction.

Pe piața din România, din portofoliul agentiei fac parte lucrări de identitate de brand și identitate vizuală pentru clienți precum SALT Bank, MINA Museum, Banca Transilvania, Ursus Breweries, STUP, TIFF și XR Month.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Festivaluri

Pozitii

Sectiune



Branded


Related