Nemira pune pe harta României rezervațiile naturale de cititori

Nemira pune pe harta României rezervațiile naturale de cititori

Nu este o noutate faptul că numărul de cititori de la noi din țară este în continuă scădere. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, cititorii devin o specie pe cale de dispariție.

Pentru a trage un semnal de alarmă legat de acest lucru, editura Nemira și Saatchi Creative Hub, alături de Muzeul Naţional de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa”, au organizat în weekendul de 27-28 iulie o expoziție temporară, de statui vii, intitulată „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”.

În cadrul expoziției vizitatorii puteau admira diverse specii de cititori, printre care cititorul de ficțiune străină, cititorul de SF/Fantasy, cititorul de ficțiune română sau cititorul de eseu. Numeroși scriitori și booktokeri s-au alăturat inițiativei.

Deși am fost cu cea mică de multe ori la Antipa, de data aceasta am venit special pentru această expoziție. Mi-a plăcut din prima ideea și am vrut să îi arăt celei mici cât de important este cititul și ce se poate întâmpla dacă nu mai citim. Cred că astfel de inițiative ar trebui să se întâmple mai des”, Olivia Vasile, vizitator.

Un mod inedit de a pune în lumină cititorul "pe cale de dispariție". Cu siguranță un manifest care nu a trecut neobservat,  dimpotrivă, ieri la Antipa am auzit multe exclamații la adresa cititorilor expuși. Mi-a plăcut, m-a amuzat, dar m-a făcut și să conștientizez problema”, Irina Mărășoiu, vizitator.

Fiecare exponat de cititor era însoțit de informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale speciei respective și de un cod QR care ducea pe site-ul nemira.ro/speciidecititori.

Cei ce nu au ajuns la expoziție, pot accesa în continuare site-ul pentru a descoperi atât speciile de cititori, cât și recomandări și reduceri de cărți.

În plus, cei ce doresc să contribuie la protejarea speciilor de cititori, pot explora Harta Rezervațiilor de Cititori și semnala locurile unde cititorii încă își găsesc refugiul. La finalul inițiativei, cele mai populate locuri vor fi marcate ca rezervații naturale de cititori și beneficia permanent de oferte la cărți.

 

Credits:

Saatchi Creative Hub
Bogdan Costin – Creative director
Laura Belc – Creative Director
Cristiana Petre – Senior Copywriter
Robert Șopârlache – Senior Art Director
Robert Botezan – Junior Copywriter
Letiția Alexe – Junior Art Director
Simona Zglimbea – Client Director

Nemira
Ana Androne – Director Executiv
Anda Robescu - PR Manager
Eli Bădică – Coordonatoarea imprintului  n’autor, Nemira
Iulia Andrei - Social Media specialist
Florian Ivănică – Social media specialist

Muzeul Antipa
Florentina Purdescu, Șef Birou Relații Publice, Marketing Cultural şi Programe Educaționale
Ligia Bencheci, Muzeograf
Marina Bliderișanu, Muzeograf

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related