Prima expoziție despre o nouă specie pe cale de dispariție: cititorul

Prima expoziție despre o nouă specie pe cale de dispariție: cititorul

Numărul de cititori de la noi din țară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariție.

Pentru a atrage atenția asupra acestui lucru, editura Nemira și Saatchi Creative Hub, alături de Muzeul Naţional de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa”, anunță deschiderea unei noi expoziții temporare, de statui vii, intitulată Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”.

Mai precis, în weekendul cu 27-28 iulie, între orele 12:00-18:00, vizitatorii vor putea admira de aproape diverse specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică.

Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor atât informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale acestor specii, cât și reduceri și recomandări de cărți.

Expoziția temporară „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție” este inclusă în circuitul de vizitare al muzeului. Prețul unui bilet de intrare la muzeu este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru pensionari. Copiii până în 18 ani au gratuitate în perioada vacanțelor școlare. Biletele pot fi achiziționate de la intrarea muzeului sau online.

 

Credits:

Saatchi Creative Hub
Bogdan Costin – Creative director
Laura Belc – Creative Director
Cristiana Petre – Senior Copywriter
Robert Șopârlache – Senior Art Director
Robert Botezan – Junior Copywriter
Letiția Alexe – Junior Art Director
Simona Zglimbea – Client Director

Nemira
Ana Androne – Director Executiv
Anda Robescu - PR Manager
Eli Bădică – Coordonatoarea imprintului  n’autor, Nemira
Iulia Andrei - Social Media specialist
Florian Ivănică – Social media specialist

Muzeul Antipa
Florentina Purdescu, Șef Birou Relații Publice, Marketing Cultural şi Programe Educaționale
Ligia Bencheci, Muzeograf
Marina Bliderișanu, Muzeograf

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related