Social Moms a reunit părinți și specialiști pentru a aborda provocările alergiilor alimentare la copii

Social Moms a reunit părinți și specialiști pentru a aborda provocările alergiilor alimentare la copii

În 16 iulie, Social Moms a organizat cea de-a treia ediție a conferinței „Totul despre alergii” cu dr. Adriana Nicolae. Dacă primele două ediții au abordat alergiile cutanate, respectiv alergiile respiratorii,  acest eveniment a fost dedicat părinților interesați de gestionarea alergiilor alimentare la copii. Conferința a reunit, la Hotel Marshal Garden din București, peste 150 de participanți, pentru a discuta despre provocările și soluțiile legate de această problemă de sănătate tot mai frecventă.

Alergiile alimentare reprezintă o provocare majoră pentru copii, dar și pentru părinții acestora, având un impact semnificativ asupra calității vieții. Copiii cu alergii alimentare sunt expuși unui risc crescut de a dezvolta și alte afecțiuni, cum ar fi dermatita atopică și astmul, iar astfel de evenimente sunt esențiale pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a educa părinții în legătură cu modalitățile eficiente de gestionare a acestor afecțiuni.

Conferința a fost susținută de dr. Adriana Nicolae, medic primar specializat în Alergologie și Imunologie Clinică și dr. Antoanela Curici, medic primar Medicină de Laborator și director medical Synevo, care au adus o contribuție semnificativă prin prezentările și expertiza lor. Dr. Adriana Nicolae a oferit o perspectivă aprofundată asupra diagnosticării și tratamentului alergiilor alimentare, a prevenirii și gestionării evoluției lor pe termen lung, împărtășind din vasta sa experiență în domeniu. Dr. Antoanela Curici le-a explicat participanților la conferință când și ce analize se recomandă pentru identificarea factorilor care determină apariția reacțiilor alergice, testele specifice de laborator fiind foarte utile în diagnosticarea și evaluarea alergiilor alimentare.

În cadrul conferinței, s-au discutat teme importante precum tipurile de alergii alimentare, marșul atopic, diferențele dintre alergii și intoleranțe alimentare, factorii de declanșare și alergenii comuni, simptomele și gestionarea eficientă a acestora, precum și riscurile și complicațiile asociate. În plus, s-a pus accent și pe anxietatea și stresul legate de riscul de expunere accidentală la alergeni, dar și pe bullying, factori care afectează profund sănătatea psihică a celor implicați. De aceea, au fost invitați părinți de copii cu alergii alimentare, care au împărtășit din experiențele lor și au oferit sfaturi practice și emoționale pentru a face față provocărilor zilnice.

„Suntem extrem de bucuroși de succesul acestei conferințe și de participarea activă a părinților și specialiștilor. Prin acest eveniment, ne-am dorit să oferim informații valoroase și suport comunității de părinți care se confruntă cu alergii alimentare. Împreună putem face o diferență semnificativă în viața copiilor noștri”, a declarat Mădălina Putineanu, Managing Director Social Moms.

Conferința „Totul despre alergii: Alergiile alimentare la copii” a fost nu doar o ocazie de învățare, dar și un spațiu de întâlnire și solidaritate pentru toți cei care se confruntă zilnic cu alergiile alimentare. Participarea a fost gratuită, iar părinții au fost premiați de partenerii care s-au alăturat acestui eveniment. Social Moms continuă să fie un lider în oferirea de resurse valoroase și sprijin pentru părinți și copiii lor.

Conferința a fost organizată cu sprijinul partenerilor: Linex Baby, Synevo, Topfer, Medicover, Innergy, Dr. Phyto, Sanience, Sudocrem, Infacol, Meggle, AQUA Carpatica, AREA - Asociația Română de Educație în Alergii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related