Despre iubire, ură și limbajul universal al emoțiilor la ADC*RO Awards

Despre iubire, ură și limbajul universal al emoțiilor la ADC*RO Awards

Mâine are loc Gala ADC*RO Awards, festivalul care celebrează creativitatea publicității românești. Dar înainte de acordarea laurilor binemeritați, evenimentul anunță două talk-uri importante, susținute de doi membri ai juriului internațional, președintele juriului, Susana Albuquerque, Creative Director Uzina, Portugalia, și Romulus Petcan, Executive Creative Director Publicis Conseil, Franța.

ADC*RO Awards a fost gândit ca un festival care să premieze industria de publicitate din România, iar munca ei să fie evaluată de un juriu internațional, obiectiv. Cele două talk-uri despre creativitate susținute de specialiștii străini completează evenimentul cu o doză necesară de inspirație. 

 

Pe limba creativilor

"Toți vorbim aceeași limbă". Este tema discuției propuse de Romulus Petcan, Executive Creative Director Publicis Conseil, Franța, și membru al juriul ADC*RO Awards. Romulus vorbește mâine, în cadrul festivalului, despre experiența lui de muncă în diferite țări, standardele comune ale industriei creative și competiția amicală. Limbajul universal, indiferent de geografie și bagaje culturale diverse, se naște din emoțiile colective. Este limbajul în care toți creativii pot fi fluenți, fără lecții speciale. 

Președintele juriul ADC*RO Awards, Susana Albuquerque, Creative Director Uzina, Portugalia, abordează un subiect incomod, acela al iubirii și al urii pentru publicitate. O temă familiară oamenilor de creație, care își iubesc jobul, dar uneori ajung să urăscă ceea ce fac. Susana ataca aceasta disonanta creativa cu sinceritate, într-un talk special în cadrul festivalului. 

ADC*RO Awards apărut pentru a celebra si a premia cele mai bune lucrari din publicitatea romaneasca, dar si pentru a fi evaluate de un juriu obiectiv, international, pentru a duce Gala Top ADC la un alt nivel.

Lucrarile premiate de Top ADC, cu bronz, silver si gold in fiecare luna pe parcursul anului 2023 au fost evaluate si notate de un juriu international, iar cele mai bune vor fi premiate în cadrul Galei, care va avea loc pe 16 iulie la Apollo111 Teatrul incepand cu ora 19.30.

"Comunitatea creativa din Romania si intreaga industrie au nevoie de un festival dedicat creativitatii in jurul ADC. Mai ales pentru agentiile locale si creativii independenti care pot compensa lipsa unei retele multinaționale. Topul lunar e foarte util apropo de relevanta locala, premiaza cele mai bune lucrari ale fiecarei luni, dar e important sa vedem si perspectiva internationala, sa fim pregatiti pentru ADC Europe Awards, The One Show si alte festivaluri global", spune Catalin Rusu, VP ADC*RO si board member ADC Europe.

 

Din juriu fac parte:

  • Emiliano Gonzalez, Chief Creative Officer McCann Madrid (Spania)
  • Pum Lefebure, Vice Chairman The One Show for Creativity & Co-founder & Chief Creative Officer Design Army (SUA)
  • Hannes Boeker, Board Member ADC Europe, Creative Brand Strategist Alpha Tauri/Red Bull (Austria)
  • Janez Rakuscek,  Board Member ADC Europe, Executive Creative Director Luna/TBWA (Slovenia) 
  • Beqa Meparishvili, Board Member ADC Europe, Chief Creative Officer Windfor’s (Georgia) 
  • Rimantas Stanevicius, Board Member ADC Europe, Creative Director Milk (Lituania)
  • Juraj Kovac, Board Member ADC Europe, Creative & Strategy Director, This is Locco (Slovacia) 
  • Mihnea Gheorghiu, Global Chief Creative Officer, LePub (Italia)
  • Romulus Petcan, Executive Creative Director Publicis Conseil (Franta)
  • Stefanie Huber - Board Member ADC Europe, Independent Creative Director & VP ADC Elvetia

Cele mai bune lucrari vor fi premiate cu bronz, silver si gold in fiecare categorie. In final, juriul va nominaliza si alege grand prix-ul festivalului.

Acest festival este posibil prin implicarea membrilor ADC Romania in proiectele asociatiei.

Comitetul de organizare al Galei ADC ii cuprinde pe Ioana Dogaru (Heist Industries), Andreea Ghenoiu (Jam Session Agency), Miruna Dumitrescu (Publicis Romania), Arpad Rezi (Circle Colab) si Catalin Rusu (Rusu+Bortun).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related