UNTOLD Creators by Visa, primul proiect comunicat și implementat de unit-ul creativ LINE X DjSuperStore

UNTOLD Creators by Visa, primul proiect comunicat și implementat de unit-ul creativ LINE X DjSuperStore

UNTOLD Creators by Visa este prima platformă de formare și dezvoltare adresată tinerilor care vor să devină creatori de festival din România, lansată de UNTOLD și Visa în calitate de co-creatori, comunicată și implementată de noua divizie LINE Agency X DjSuperStore - where music meets advertising.

UNTOLD Creators by Visa își propune să descopere și să dezvolte viitoarea generație de creatori de festivaluri, oferind acces tinerilor la workshop-uri intensive, oportunități de shadowing și practică, cât și șansa unor job-uri full time în cadrul festivalului UNTOLD 2024.

În primul an, UNTOLD Creators by Visa primește creatori care vor să facă performanță în patru domenii cheie, conectându-i cu mentori și profesioniști din industria muzicală și de festival: DJ-ing& Music Production (The Artists) - MAHONY, Dj & Producător, RHEM, DJ & Producător /  Foto & Video  (The Visual Storytellers) - Laviniu Lazăr, Video Manager, UNTOLD Universe , Mihai Vasilescu - Photographer /  Talent Management (The Talent Managers)Raluca Constantinescu - Manager Mahony Entertainment, Aranka Takacs - Business Manager in the Booking Department - UNTOLD /  Festival Communication & Sponsorship (The Marketing Prodigies) -Paula Furir - Head of Marketing, UNTOLD, Flavia Gherman - Head of Partnership, UNTOLD. 

Deși este un proiect nou, prin numărul foarte mare de înscrieri - peste 2300, cu timp mediu de scriere a aplicațiilor de 40 de minute, dar și răspunsul publicului, acesta demonstrează utilitatea, cât și nevoia reală pe care o adresează.

Campania de comunicare este semnată de LINE X DJSuperStore, noua divizie a agenției full service de creație LINE Agency și cea mai mare companie de vânzare şi închiriere a echipamentelor pentru DJ din România, DjSuperStore -  Where music meets advertising.

În cele trei luni de la lansare, comunicarea s-a concentrat pe a găsi, prin intermediul canalelor online, cei mai motivați viitori creatori, gata să transforme viitorul festivalurilor. O campanie care s-a concentrat pe canalele digitale, pe povești reale despre succes și eșec, pe exemple concrete din partea mentorilor programului, ale membrilor echipei UNTOLD și ale tinerilor interesați de program. Mulți dintre cei care au s-au înscris în UNTOLD Creators by Visa sunt membri ai celor mai mari asociații studențești din cadrul Universității București, SNSPA sau Universitatea Politehnică, asociațiii care au fost partenere în campania de comunicare, distribuind în comunitățile lor oportunitatea oferită de programul de mentorat UNTOLD Creators by Visa. Componenta de influencer marketing nu a lipsit din acest mix, mulți creatori de conținut au invitat tinerii din comunitățile lor să se alăture programului.

“Ne bucurăm foarte mult să facem parte din acest proiect. Definirea și implementarea sa au fost o provocare creativă, strategică și de implementare pe care am îmbrățișat-o de la început. Când ești alături de un proiect încă din stadiul de idee, satisfacțiile creșterii acestuia sunt atât în sfera profesională, cât și personală. Cu atât mai mult cu cât avem șansa să fim aproape de tinerii Creatori, să le urmărim parcursul și să fim martorii formării viitoarelor generații de creatori de festival.”, Ruxandra Micșunescu, CEO, LINE Agency.

În urma procesului național de selecție au fost aleși 80 de creatori care au intrat în primul an de proiect UNTOLD Creators by Visa. Participanții din categoria THE ARTISTS și cei din categoria THE VISUAL STORYTELLERS au avut deja parte de primele workshop-uri cât și de primul challenge. Din cei 20 participanți din fiecare categorei, doar cinci vor merge mai departe în etapa de Shadowing & Practice. Selecția se face pe baza evaluării din cadrul challenge-ului (viitorii DJ și producători au creat mix-uri, iar viitorii fotografi și videografi de festival au realizat un portofoliu pe baza brief-ului primit de la mentori).

În ultima etapă a programului, finalistul din categoria DJ & Producători va avea propriul său set pe scenă la UNTOLD 2024, cel din secțiunea foto & video va intra în echipa foto video UNTOLD, iar cei de la marketing, respectiv booking, vor intra în core-team UNTOLD.

“UNTOLD Creators este un program necesar pentru tânăra generație, un program care le va oferi celor 80 de tineri selectați șansa să-și descopere și dezvolte potențialul și să-și lase propria amprentă asupra modului în care vor arăta festivalurile în viitor. Suntem nerăbdători să le spunem poveștile celor selectați, cât și câștigătorilor care vor merge mai departe cu fiecare etapă a UNTOLD Creators by Visa.”, a declarat Robert Graur, fondator DJSuperstore.

Pe termen lung, UNTOLD Creators by Visa își propune să aducă în fiecare an noi categorii, mergând cât mai mult în culisele industriei de entertainment. Pe viitor sunt în pregătire categorii precum producție și suport tehnic de festival.

În perioada iunie-iulie 2024 DjSuperStore devine casa celor din UNTOLD Creators, hub-ul creativ de unde își vor lua resursele de inspirație și își vor întâlni mentorii.

Prin UNTOLD Creators by Visa, Line X DjSuperStore duc mai departe dorința de a integra muzica în mixul de marketing în 2024, de a inova și a-și consolida o poziție unică la nivel de standard, ducând la nivel de excelență experiențele pe care le vor pune în practică, creând astfel conexiuni autentice între branduri și consumatori.

Line Agency este o agenție de marketing & creație independentă, cu capital 100% local, însă aplicând standardele și exigențele companiilor multinaționale. Agenția a fost înființată în 2016 de Ruxandra Micșunescu după experiența câștigată în două dintre marile agenții de rețea din țară, dar și în departamentele globale de Marketing & PR din grupuri internaționale precum Richemont Group și LVMH Group De-a lungul timpului, agenția a acumulat un portofoliu extins de clienți, de la branduri globale precum BOSS, H&M, L’Oréal, MagnaPharm, YouTube, dar și branduri locale precum Bog’Art, LaDorna, Sofiaman, Mizar, Profi sau Zuzu.

DjSuperStore este cel mai important provider de echipemente de DJ din România. Atât prin platforma de ecomm djsuperstore.ro, cât si prin show-room-ul din hub-ul din Aurel Vlaicu. Pe lângă comerțul cu echipamentele de DJ si producție muzicala, DjSuperStore este cel mai important provider pentru echipamente de DJ si suport tehnic la cele mai importante evenimente si festivaluri din România, precum Untold, Electric Castle, Neversea si Summer Well. In ultimii 10 ani, DjSuperStore a creat si implementat proiecte dedicate pentru branduri din zona de Banking, F&B, Tobbaco si Telecom.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Line Agency

We are a New Age Marketing Agency. A team of awarded specialists in cross-disciplinary marketing with thorough experience and great credentials achieved in the biggest marketing practices in Romania, France and... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related