Rowatt X a lansat MPV pentru stații de încărcare electrică. Care a fost rolul difrnt. în crearea produsului?

Rowatt X a lansat MPV pentru stații de încărcare electrică. Care a fost rolul difrnt. în crearea produsului?

Rowatt X, un startup inovator care oferă stații de încărcare sub formă de abonament, a colaborat cu agenția de digital marketing difrnt. pentru a aduce pe piață un produs validat. Obiectivul principal al proiectului a fost de a lansa rapid și eficient, validând dorințele și nevoile pieței înainte de a investi sume mari în dezvoltarea firmei.

Obiectivele proiectului:

  1. Crearea produsului de la zero, incluzând design și development;
  2. Identificarea soluțiilor inovatoare pentru a minimiza costurile inițiale;
  3. Validarea pieței și utilitatea produsului prin vânzarea de abonamente.

În mai puțin de șase luni, difrnt. a realizat:

  1. Identitatea de brand: logo, culori, tipografie, design web și materiale printabile;
  2. Implementarea site-ului: soluții tehnice de plată, facturare automată si solutia Rowatt X “Buy now, pay later”;
  3. Campanii PPC: pentru a atrage clienți și a valida produsul.

„Startupurile sunt esențiale pentru difrnt. Ne-am dezvoltat alături de acestea, învățând și predând procese inovatoare pentru accelerarea timpului de go-to-market. Am folosit experiența acumulată lucrând cu startup-uri precum Flip și Unfrosen pentru a crea împreună cu Radu Cernea  o soluție financiară mai bună pentru consumatorul de energie electrică pentru mașini.", ne spune Vija Robert, Chief Operations Officer la difrnt.

Vija Robert a predat, de asemenea, crearea de MVP-uri la diferite facultăți, împărtășind cunoștințele despre cerințele pieței și procesele inovatoare.

Un aspect inovator a fost implementarea sistemelor de plată. Pentru a evita situațiile în care clienții renunță la abonament înainte de amortizarea costurilor fixe și pentru a menține un proces de check-out simplu, am implementat un sistem de “Buy now, pay later”. Acest sistem a permis Rowatt X să se concentreze pe creșterea businessului, asigurând amortizarea costurilor fixe pentru fiecare client.

Cernea Radu: „Problema agenților de marketing este că mare parte din ele sunt foarte rigide și se axează doar pe businessuri deja validate. În momentul în care ai o idee și vrei sa o validezi, ai nevoie de un MVP, iar în acest punct, agenția de marketing trebuie să fie foarte agilă și dispusă să fie parte din construcția proiectului și să gândească antreprenorial, iar difrnt. exact asta a făcut. După validarea MVP-ului, am regândit stategia, iar focusul Rowatt X o să fie pe growth.”

După validarea MVP-ului, Radu Cernea, fondatorul Rowatt X, a trecut la următoarea etapă, aducând parteneri noi în firmă și inițiind un proces de creștere a businessului. Astfel, s-au alăturat Răzvan Achim, Chief Business Officer, cu o experiență de peste 10 ani în business, și Andra Nitu Ecxarcu, Chief Financial Officer, ca și co-fondatori.

Lansat în 2023, Rowatt X este un business care oferă vânzarea și instalarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, având ca obiectiv principal accelerarea tranziției la nivel național către utilizarea transportului electric. Rowatt X aspiră să fie în fruntea inovației în sectorul stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice, prin integrarea tehnologiilor avansate cu o perspectivă sustenabilă.

Fondată în 2018, difrnt. este o agenție de digital marketing specializată în servicii complete, de la campanii PPC și social media, până la producție video, SEO și creare de conținut. Cu o echipă dedicată, creativă și orientată către inovație, difrnt. își propune să devină cea mai bună agenție de digital marketing din România, cu focus pe achiziția de clienți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Difrnt.

Founded in 2018, difrnt. is more than an advertising marketing agency—we are innovators, creators, and pioneers, focused on results and work ethics. Our services extend from media buying (PPC) campaigns, social... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related