[Design & Strălucire] Daniela Copadineanu: Aderarea la un singur stil de creatie a bijuteriei mi se pare limitativa, incerc sa creez emotia unei experiente mai degraba, decat obiectul in sine

[Design & Strălucire] Daniela Copadineanu: Aderarea la un singur stil de creatie a bijuteriei mi se pare limitativa, incerc sa creez emotia unei experiente mai degraba, decat obiectul in sine

Pana a ajuns la adevarata sa pasiune – creatia de bijuterie – Daniela Copadineanu a trecut prin cinematografie si economie. Fascinatia sa pentru lumea meticuloasa a bijuteriilor a existat mereu, dar nu a transformat-o imediat in munca sa. A pornit la drum ca bijutier din dorinta de a-si crea singura piesele de bijuterie, iar primele incercari au fost cele ale unui incepator temator, care nici nu stapanea tehnica foarte bine, nici un se imprietenise cu focul. A continuat sa invete, a staruit, s-a perfectionat si are acum brandul ei de bijuterii, Daco Jewelry.

"Sa fac bijuterie ma bucura cel mai mult, chiar daca este enorm de mult de invatat, de descoperit, chiar daca treci prin momente frustrante sau hilare, dar am privilegiul de a fi cunoscut multi oameni minunati care ma onoreaza purtandu-mi creatiile".

Daniela Copadineanu povesteste in continuare despre ce o inspira in creatia de bijuterie.

 

Drumul catre creatia de bijuterie

Am studiat tehnica cinematografica si economia. Am lucrat in domenii diverse inainte de a-mi gasi adevarata pasiune - crearea bijuteriilor.

Intotdeauna m-a fascinat aceasta lume meticuloasa a bijuteriilor. Din dorinta de a-mi face propriile bijuterii, am inceput cu pietrele semipretioase si apoi mi-am dorit mai mult, mi-am dorit sa pot sa prelucrez metalul.

 

Etapele de formare

In 2015 am urmat o serie de cursuri la Artkimia, unde am invatat cum sa prelucrez lutul de metal. Acolo am facut primele bijuterii din metal clay silver si mi-am dat seama ca imi doream tare mult sa invat sa prelucrez metalul in mod traditional.

In 2016 am urmat cursul de initiere in bijuterie la Assamblage - scoala de bijuterie contemporana, iar in 2019 am invatat cu Victoria Geutskens tehnica filigranului.

 

Primele incercari

Primele incercari au fost frumoase, dar parca le lipsea ceva, erau ca ale unui incepator ce pornise pe un drum total necunoscut, dar dornic sa se exprime in acest mod. La inceput nu stapaneam tehnica, nu facusem pace cu focul, tot procesul imi crea emotii pana terminam piesa pe care o lucram. Stricam si o luam de la inceput pana o finalizam si eram multumita de ce am facut. Repetitia este mama invataturii.

 

Primele colectii de bijuterii

Prima colectie a fost “Metamorphosis” inspirata de povestea fluturelui si am lucrat-o din metal clay silver, apoi dupa ce am invatat tehnica filigranului am realizat cea de a doua colectie, “Panza de paianjen” inspirata de cartea scrisa de Cella Serghi.

 

Ce te inspira in prezent

Caut stropi de inspiratie in lumea din jurul meu, de la structuri si forme arhitecturale, la sentimente sau stari de spirit, toate prind forma in bijuteriile create de mine.

 

Amprenta ta

Aderarea la un singur stil de creatie a bijuteriei mi se pare limitativa, incerc sa creez emotia unei experiente mai degraba, decat obiectul in sine.

 

Ultimele bijuterii create

Ultima colectie creata “Voyages in experiences” reda fragmente din peisajul architectural al Clujului, peisaj ce iti ofera mereu motive de incantare si care, dintr-o atractie greu de stapanit, te ademeneste in cautarea unei usi misterioase sau a unei ferestre larg deschise. In spatele ferestrelor se deschide o alta lume, la fel de fascinanta ca cea de afara, croita din povesti frumoase sau triste deopotriva. O fereastra deschisa pentru a lasa vantul sa intre reprezinta o reflexie a fiecaruia dintre noi- cosmosul din spatele unei priviri.

Colectia descrie relatia dintre locuri si amintiri imbinate armonios in trei capitole: LOVE, LOST, LIFE. Locurile si amintirile sunt liantul dintre trecut si prezent.

Colectia cuprinde brose, inele, cercei, pandantive. Tehnicile folosite la realizarea colectiei sunt constructia si gravarea manuala.

 

Clientii tai

Sunt oameni frumosi, autentici, fara opacitati, care apreciaza conceptul si originalitatea pe langa valoarea materialului.

 

Procesul de creatie

Incep cu studiul asupra ideii, schitez formele, aleg materialele, stabilesc ce tehnici de lucru voi folosi, apoi trec la realizarea pieselor.

 

Provocarile

Sa fac bijuterie ma bucura cel mai mult, chiar daca este enorm de mult de invatat, de descoperit, chiar daca treci prin momente frustrante sau hilare, dar am privilegiul de a fi cunoscut multi oameni minunati care ma onoreaza purtandu-mi creatiile.

 

Evolutia designului de bijuterie in Romania

Designul de bijuterie a evoluat in Romania de la un an la altul, au aparut noi evenimente dedicate design-ului de bijuterie si pieselor de autor, publicul este deja educat si are standarde inalte. Comunitatea bijutierilor a crescut, avem diversitate iar tara noastra are creatori de bijuterie contemporana valorosi.

 

Trendurile

Trendurile nu prezinta interes pentru mine, imi place sa fiu eu insami. Incerc sa exprim ce simt si este distractiv.

 

Relatia romanilor cu bijuteriile

Conform tendintei actuale, din ce in ce mai multi oameni acorda atentie expresiei identitatii si personalitatii, iar expresia puternica a conceptului de bijuterii contemporane poate fi aplicata purtarii zilnice.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related