În timp ce povesteam cu Mircea Groza despre gastronomie și cartea sa, „Zămuri - supe, zupe și năcreli”, mi-am adus aminte de ciorbele bunicii mele de la Teleorman, nelipsite de la mesele de prânz. Favorita mea era cea de fasole cu cimbru, gust pe care am continuat să îl caut, dar nu l-am mai găsit vreodată ca cel din zilele petrecute la țară. Nici măcar nu știu rețeta exactă sau ce anume făcea de îi ieșeau toate ciorbele atât de gustoase. Eram prea mică să mă preocupe secretele din bucătăria bunicii, iar când am crescut suficient de mare ea nu a mai fost. Așa cred că s-au pierdut multe dintre mâncărurile tradiționale românești, rețetele lor n-au fost consemnate în detaliu și nici gătite în bucătăriile moderne întocmai ca bătrânii de la sate.
Mircea Groza: România este reprezentată din punct de vedere gastronomic, cred eu, de „zămuri și tocane”. Pe care eu le caut, le reconstitui și le ofer celor interesați
Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative: