Dupa instalarea in toamna anului trecut a primului printer din Romania DURST P5 350 cu cerneala UV, configurat pentru print in format mare, Global Print anunta o noua premiera prin decizia de achizitie si instalare in cursul acestui an, a printerului cu cerneala ecologica pe baza de apa DURST P5 250WT.
Avand in vedere faptul valoarea de retail a acestor echipamente industriale din categoria flagship, depaseste semnificativ 1 mil. euro, putem avea garantia atingerii celui mai inalt nivel de calitate a imaginii printate. Astfel, printerul DURST P5 250WT cu cerneala pe baza de apa, poate realiza printuri cu aspect lucios, de un nivel calitativ similar tehnologiilor de tipar offset si litho in coala. Atingerea acestui nivel exceptional si unic in randul printerelor de format mare, este posibil si datorita tehnologiei Variodrop, care este un mod de imprimare binar ce regleaza dimensiunea picaturii de cerneala functie de grafica. Acest sistem realizeaza multipulsarea pentru modularea dimensiunii picaturilor, astfel incat al doilea impuls să pompeze o cantitate de cerneala dozata precis în picaturi, fara a forma sateliți. Comparativ cu picaturile deseori neuniforme formate din tehnologia de print grayscale intalnita la alte echipamente, forma picaturii de cerneala variodrop, este perfect uniforma iar plasarea ei este intotdeauna precisa.
Ca o confirmare a performantelor exceptionale a printer-ului cu cerneala UV DURST P5 350, se evidentiaza obtinerea premiului pentru cel mai bun printer in categoria flagship, acordat de catre una dintre cele mai prestigioase asociatii europene din industrie EDP (European Digital Press Asociation).
Totodata, printer-ul DURST P5 250 WT cu cerneala pe baza pe baza de apa ajuta Tipografia Global Print sa raspunda pozitiv solicitarilor din ce in ce mai frecvente de produse certificate ecologic. Astfel, este posibil pentru companiile ce pun accent pe responsabilitatea fata de mediu si care isi doresc materiale de trade cu un impact minim asupra mediului, sa realizeze standuri POSM Display si alte produse de trade marketing, signalistica sau ambalaje, care sa respecte cele mai riguroase cerinte ecologice. Dorinta transmiterii unui astfel de mesaj ferm, ca un puternic statement de brand, inregistreaza un trend de crestere accelerata si urmeaza sa fie din ce in ce mai important in viitor.
Cartoanele imprimate cu cerneluri pe baza de apa utilizata de noul printer large format Durst P5 250WT, sunt 100% reciclabile si cu impact zero cu privire la mediu, deoarece compozitia pe baza de apa a cernelurilor și tehnologia de imprimare elimina orice posibilitate de poluare prin transfer. Aceste cerneluri utilizate au primit multiple certificări privind siguranța în utilizarea lor, inclusiv pentru industria alimentara: standardul UL ECOLOGO, standardul de certificare REACH, standardul de certificare TOSCA, standardul de certificare California Proposition 65, standardul de certificare “Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), standardul de certificare pentru materialele care intra in contact cu alimentele “Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, certificare pentru "GMP-compliant Primary Food Packaging.
In plus putem evidentia si faptul ca acesta cerneala este lipsita de “Substante cu grad ridicat de risc” (“SVHCs = “Substances of Very High Concern”), este lipsita de substance VOC (“Volatile Organic Compounds” = Compusi organici volatili) in produsul final, este lipsita de ftalați sau alți plastifianți, formula cereneli nu are la baza uleiuri minerale, cerneala foloseste pigmenti organici lipsiti de metale grele, nu contine substante de origine animala si beneficiaza de un mod de ambalare capsulata ce previne contactul direct cu cerneala in timpul manipularii recipientilor cu cerneala;
Cele 2 printere instalate in premiera intr-o tipografie din Romania, asigura si o foarte buna competivitate din punct de vedere al preturilor, costurile de productie fiind semnificativ reduse datorita noilor tehnologii utilizate dar si a facilitatii de productie dotata cu surse eficiente de energie si climatizare. Spre exemplu:
- clasicele lampi pe baza de mercur (dovedite deja ca fiind poluante), au fost inlocuite de noi tehnologii bazate pe lampi led, ce asigura un consum de energie cu pana la 60% mai mic.
- noile tehnologii asigura o importanta optimizare a operarii curente. Astfel, daca pentru un echipament de veche tehnologie erau necesare 4 persoane pentru operare, noile tehnologii asigura posibilitatea de operare de catre 2 persoane, datorita automatizarilor incorporate. Acest aspect este mai acut in cazul finisarilor tipografice, unde se lucreaza in mod frecvent manual. Multiplele echipamente automatizate de finisare instalate in ultimii ani, inlocuiesc munca a zeci de persoane si scad cu pana la 80% timpii si costurile de productie.
- fiind echipamente exclusiv noi si de nivel industrial ce incorporeaza cele mai noi tehnologii, problemele si costurile de service sunt reduse cu pana la 90% fata de echipamentele second hand utilizate uzual.
- costurile consumabilelor sunt mai mici pentru echipamentele de nivel industrial (principiul fiind cel al unui cost de achizitie foarte mare, dar a unui cost mic pentru materie prima), viteza de lucru si implicit randamentul/eficienta procesului de productie sunt semnificativ mai bune, consumul de energie electrica este redus cu pana la 50%.
Gama de produse ce pot fi realizate este una foarte larga, practic putandu-se printa pe orice tip de material, atat in rola cat si placi rigide. Cu titlu de exemplu putem evidentia princialele categorii de produse:
- Ambalaje carton ondulat si ambalaje carton duplex;
- Standuri de tip POSM Display din carton ondulat, HDF, PAL, MDF sau alte derivate din lemn;
- Signalistica indoor sau outdoor din Material Textil, PLEXIGLASS, HIPS sau derivate din PVC, ALUBOND sau alte derivate din metal si sticla;
- Diverse printuri de trade marketing.