Preatârziu - expoziție multimedia, performance

Preatârziu - expoziție multimedia, performance

București, 31 Martie - 17 Aprilie 2023
ARTHUB Bucharest, Sala mare
Vernisaj: 31 Martie ora 19:00

Artiști: Elena Andrei, Mădălina Brândușe, Irina Botea Bucan, Jon Dean, Alex Fifea, Vera Ion, Bogdan Marcu, Adi Newell, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Nona Șerbănescu și Oana Maria Zaharia.

Expoziția multimedia „Prea târziu” este rezultatul unui proces de lucru într-o echipă artistic multidisciplinară intersecțională formată din 12 artiste și artiști cu arii de competență diverse: arte vizuale, performance, dramaturgie, artă video și noile medii, fotografie, muzică sau literatură. Colectivul artistic parcurge pe durata lunii Martie 2023 o experiență de lucru comună, înregistrând procesele de muncă și operând pe diverse teritorii aflate la granița dintre discipline. Colectivul artistic se autoorganizează și își coordonează acțiunile în lipsa unei structuri formale de putere, precum instituția curatorului, într-un exercițiu de democratizare a actului artistic și a muncii creative, dar și de creștere a gradului de autoreferențialitate și autoreprezentativitate al demersului. 

Expoziția este organizată cu sprijinul Centrului Cultural Expo Arte şi va fi deschisă vineri, 31 Martie, durează până luni, 17 Aprilie. Vor fi prezentate lucrări foto, video, de desen și din medii conexe, dar și o serie de instalații. În ziua vernisajului va avea loc un performance de/cu Mădălina Brândușe, Alex Fifea, Nona Șerbănescu și Oana Maria Zaharia și tot în cadrul acestui proiect, pe 25 martie la ora 21:30 a avut loc performance-ul Screams&Songs al colectivei #Fluid. 

Expoziția poate fi vizitată cu programare prealabilă în intervalul menționat.

Este un proiect care, prin natura sa, ține de oameni și de spațiu, fiind definit de comunitățile (artiștx + public) pe care le deservește și modelat de resursele imobiliare de care a dispus pe parcurs. Obiectivele și oferta ARTHUB Bucharest au variat în funcție de formula colectivului artistic și de caracteristicile spațiului ocupat. Totuși, crearea unor facilități pentru producția artistic și punerea lor la dispoziția comunităților, grupurilor, colectivelor, lucrătorxlor din artă, teatru și alte domenii artistice au rămas prioritare de la început. ARTHUB Bucharest atrage și folosește inteligent, democratic și transparent resurse comune. Este un centru cultural independent de tip artist-run, care cristalizează un program curatorial propriu pluridisciplinar, fundamentat pe nevoia existenței unei scene bucureștene pentru discursuri artistice articulate politic ca alternativă la narativele oficiale neo-liberale și a unui spațiu destinat expunerii de proiecte feministe, intersecționale sau autoreprezentative pentru diverse grupuri și comunități marginale sau marginalizate. ARTHUB Bucharest a fost și rămâne un proiect precar, chiriaș pe piața imobiliară liberă, în care echipa artistic gestionează proiectul, ceea ce invariabil menține o presiune financiară permanentă, conduce la instabilitate, burnout și la îngreunarea unei construcții culturale stabile și relevante. 

Grădina ARTHUB este cea care vine să răspundă sustenabilității proiectului și funcționează ca principal sursă de venituri, dar și ca scenă, cadru pentru dialog cultural și artistic.  

Parteneri media: Modernism, Propagarta, Zeppelin, Bookhub.ro, ISCOADA, IQads, Bookhub, WE'RE HERE, DAKO. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related