Gabriel Andrei: Mi-a placut mereu sa folosesc cerneala direct pe hartie, de aici si desenatul digital in black and white

Gabriel Andrei: Mi-a placut mereu sa folosesc cerneala direct pe hartie, de aici si desenatul digital in black and white

Gabriel Andrei s-a apucat de desenat pe spatele foilor de whist folosite, avand ca inspiratie desene random de pe net, mai mult sau mai putin psihedelice. Intre timp, contul sau de Instagram, Uppity Apparel a crescut foarte mult, cu desene predominant monocrome, multe din ele inspirate de muzica pe care o asculta.

Mi-a placut mereu sa folosesc cerneala direct pe hartie, de aici si desenatul digital in black and white. Contrastul este puternic si lucrarea devine usor de inteles. Nu am explorat indeajuns partea de culoare si mi-e greu sa o introduc mai tarziu in ilustratie. Cand am simtit nevoia de culoare m-am folosit de galben/gold sa scot in evidenta mici detalii importante.

Cei care se indragostesc de o anumita lucrare si vor sa o poarte cu ei pe haine, o pot face prin intermediul site-ului sau, uppity.ro. In prezent, Gabriel cocheteaza cu ideea de NFT, dar asteapta momentul potrivit pentru a se lansa si mai mult in mediul virtual.

 

Primele desene

Cred ca am inceput sa imi indrept atentia spre desen acum 9-10 ani. Am inceput prin a reproduce desene random de pe net care-mi atrageau atentia atunci, chestii psychedelice, clowni, maimute si linii abstracte. Obisnuiam sa umplu spatele foii pe care o foloseau amicii mei ca tabel pentru Whist.

Inspiratia a inceput sa vina treptat din versurile pieselor pe care le ascultam, lucru care m-a facut sa exprim feel-ul din piesele alea in desene/ilustratii. Cand am inceput sa desenez digital ma focusam foarte mult pe maini, social media, vicii si trecerea timpului. Am evoluat foarte mult in momentul in care am inceput sa desenez pe Ipad si sa am desenul direct sub pen, si de atunci Procreate a devenit softul principal pe care il folosesc. From time to time revin la traditional si folosesc creionul direct pe hartie.

 

Freelancer vs. Companie

Nu pot sa numesc job-ul pe care l-am avut ca fiind unul de ilustrator, ci mai mult de designer creativ. Partea de ilustrator intr-o companie vine cu varietate si este foarte cool ca iti iesi din zona de confort, dar ca freelancer esti mai relaxat pentru ca te bazezi pe stilul pe care ti l-ai creat pe parcursul unor ani de lucru cu tine si ai totul sub control.

 

Stilul abordat

Well, stilul meu nu pare asa greu de definit si nici nu-l pot numi al meu. Mi-a placut mereu sa folosesc cerneala direct pe hartie, de aici si desenatul digital in black and white. Contrastul este puternic si lucrarea devine usor de inteles. Nu am explorat indeajuns partea de culoare si mi-e greu sa o introduc mai tarziu in ilustratie. Cand am simtit nevoia de culoare m-am folosit de galben/gold sa scot in evidenta mici detalii importante.

 

Inspiratia

Si in ultimul timp inspiratia vine din muzica, citate si uneori mici discutii cu oamenii. In ultimul timp stau pe Instagram, ma uit la tatuaje si ilustratii care sunt apropiate stilului pe care il folosesc. Urmaresc destul de multi artisti atat romani cat si straini care abordeaza stiluri diferite, Daniel Garcia are o viziune nice despre lume, Vero Escalante imi incarca feed-ul cu patternuri si culori faine si Laura Rubin cu portrete din alta lume.

Nu stiu daca am anumite lucrari la care tin cel mai mult dar cu siguranta sunt mandru de ele. Ma refer aici la cele doua Forever Childish care reprezinta simtul ludic pe care fiecare din noi il pastreaza toata viata, Ego-ul reprezentat de balonul care continua sa creasca si nu in ultimul rand lipsurile din societatea actuala, Missing Empathy si Missing Communication.

Majoritatea se pot gasi pe tricouri, greeting cards si hanorace pe uppity.ro.

 

NFT si era digitala

Inca ma documentez in directia asta, NFT-urile sunt abia la inceput si cred ca am putin timp pana sa ma decid in ce directie sa ma duc in spatiul asta. O idee ar fi pe partea de hainele purate in metaverse si cu ce se pot „flexa” oamenii in acel spatiu.
Arta digitala nu se va muta in totalitate acolo si sunt de parere ca Arta in adevaratul sens al cuvantului ramane tot pe panza, dar spatiul vitual reprezinta o posibilitate mare de crestere.

 

Contul de Instagram

Contul personal e inceput din 2016 si am inceput sa il populez cu ilustratii abia in 2018. Am avut un start mai greu dar niciodata nu e prea tarziu. Instagramul Uppity Apparel l-am facut in 2019 si cred ca a avut un impact mai mare avand in vedere ca prezentarea ilustratiilor era pe ceva purtabil. 

 

Lucrul cu clientii

Merge destul de usor, in materie de ilustratii clientii vin pentru ca apreciaza stilul si nu vor nimic diferit. Cand vine vorba de logo-uri de exemplu, acolo negocierea devine putin mai complicata dar in final, clientul este multumit de rezulatat si ai ocazia sa iti lasi si amprenta intr-un produs vazut de mai multi oameni.

 

Cat lucrezi de obicei la o ilustratie

Petrec destul de mult timp la o ilustratie. Incep prin a cauta o sursa care sa ma inspire si asta o gasesc pe Pinterest cu siguranta. Uneori ma intind cam 3 zile pentru o ilustratie. Imi place sa ma uit de mai multe ori la ilustratie pana sa o postez, sunt super critic cu mine si se intampla sa fac modificari in ultima secunda, chiar daca e un proiect personal sau pentru un client. In ultimul timp postez cam rar, daaaaar am in plan sa termin un pachet de tarot anul asta.

 

Artisti locali

De la noi am destui artisti pe care-i urmaresc. Printre ei se numara Illustrescu, Livia Falcaru, Tammy si multi altii. La noi nu prea ramane arta si mi se pare ca arta noastra este apreciata mai mult in afara tarii.

 

Pe cand o expozitie personala sau o linie de haine?

Linie de haine nu i-as spune dar cine e interesat gaseste deja cateva produse pe uppity.ro sau instagram.com/uppity.apparel.

Incerc sa-mi fac timp pentru niste lucrari mai detaliate si cu un impact mai mare care sa fie worthy de o expozitie fizica/online. Au fost de multe ori in plan dar timpul nu a fost un prieten prea bun.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related