Pasiunea lucrului făcut cu propriile mâini a urmărit-o pe Diana Cojocaru încă de când era mică. A urmat cursuri de pictură în Slobozia, orașul ei natal, și a continuat să-și perfecționeze abilitățile urmând cursurile Facultății de Arhitectură Ion Mincu. După ce a înțeles că produsele pe care le creează transmit o autenticitate pe care o apreciază mulți oameni, Diana a început să împărtășească mai mult din ceea ce face. Reacțiile au încurajat-o să continue să creeze cercei, decorațiuni și picturi unice. Ca să facă asta, înmagazinează lucrurile care o inspiră și le face să devină realitate mai devreme sau mai târziu.
Uneori devin realitate mai devreme, alteori mai tarziu. Dar de obicei vin sub forma unei corelari – vad o imagine, un documentar, un film, citesc o carte sau gasesc un obiect. De acolo ma inspir, apoi cand vine vremea acelei idei ma apuc de treaba. Bijuteriile trec prin etape lungi, prin teste si imbunatariri, pana cand ajung in forma lor finala, produsul de vanzare. In pictura ma simt mai sigura.
Diana a învățat să se împartă între antreprenoriat și proces creativ, să le îmbine pentru ca rezultatele să fie mulțumitoare atât pentru ea, cât și pentru clienții ei. Majoritatea lor sunt femei care apreciază frumosul și unicitatea, iar restul de 25% sunt bărbați în căutare de cadouri protrivite pentru aceste femei. Mai multe despre ei, dar și despre formarea artistică a Dianei ne-a povestit chiar ea în rândurile de mai jos.
Scurt istoric despre tine
Buna, sunt Diana si am 29 de ani. Vin din orasul Slobozia, un oras mic din Muntenia in care am pictat incontinuu incepand cu varsta de 7 ani. Am terminat facultatea de arhitectura Ion Mincu si nu am mai avut un alt job in afara sferei mele de creatie, job-ul meu osciland intre freelancer, pictor si artizan.
Pasiunea ta pentru meșteșug
Am crescut cu aceasta pasiune a lucrului facut de mine; am urmat cursuri de pictura in orasul natal si in plus, aveam mereu mici proiecte DIY in timpul scolii si in timpul facultatii. Am cautat sa ma exprim continuu prin imagini, uneori involuntar, imi formasem acest obicei. Primele materializari ale creativitatii au fost stangace insa niciodata nu m-am oprit. Am inceput cu picturi si ilustratii, urmate de proiecte de arta aplicata (haine si obiecte decorative), iar in prezent ma atrag pictura si sculptura.
Povestea creatiilor tale
Mi s-a parut firesc sa nu-mi abandonez obiceiurile si mai ales atuurile, lucrurile pe care stiam sa le fac cel mai bine, asa ca am continuat sa pictez si sa le arat mai mult oamenilor ce fac. De la prieteni apoi la cunostinte, iar mai apoi la un public larg, lucrarile mele au evoluat. Mereu a fost o lege nescrisa sa creez obiecte unice. Probabil anii de formare in pictura m-au facut sa vad ca uneori exista rezultate fericite si alteori mai putin fericite, importanta e evolutia si unicitatea fiecarei lucrari.
Profilul tau de client
75% femei, 25% barbati care cumpara pentru femei – toti oameni care apreciaza frumosul si inteleg cat timp si cat efort este in fiecare piesa lucrata. Se reintorc pentru ca le este admirat gustul pentru calitate, fie ca le este apreciata casa ori tinuta.
Intre proces creativ si antreprenoriat
Incerc sa mentin un echilibru de 60% creatie si 40% antreprenoriat avand in vedere ca nu am o echipa. Firea mea trage catre cat mai mult timp dedicat procesului creativ, poate 80%, insa administrarea si mentenanta necesita si ele timp, plus multe alte chestii mici cu care te confrunti zilnic.
Drumul de la idee pana la produsul final
Si in cazul bijuteriilor si in cazul picturilor, inmagazinez idei de-a lungul anului. Uneori devin realitate mai devreme, alteori mai tarziu. Dar de obicei vin sub forma unei corelari – vad o imagine, un documentar, un film, citesc o carte sau gasesc un obiect. De acolo ma inspir, apoi cand vine vremea acelei idei ma apuc de treaba. Bijuteriile trec prin etape lungi, prin teste si imbunatariri, pana cand ajung in forma lor finala, produsul de vanzare. In pictura ma simt mai sigura.
Ce rutina de lucru ai
Imi place sa lucrez acasa, unde simt ca aerul e al meu. Mai nou am si un studio in care am strans toate creatiile mele; si acolo ma simt bine. Imi place mult linistea, dar daca nu se poate, macar playlist-ul meu pe fundal toata ziua. Uneori aceeasi melodie pe repeat ma ajuta.
Lucrul care diferențiază obiectele tale
Unicitatea pereche cu atentia la detalii. Si faptul ca nu sunt create pe banda sau la comanda, ci sunt create strict din placerea unui obiect frumos, accentul punandu-se pe opera de arta.
Cele mai dorite produse
Cel mai mult s-au cautat bijuteriile valurite si tablourile in acuarela. Apreciez acest val al oamenilor interesati de cum le arata casa si vad potentialul enorm al unui tablou de a transforma intreg spatiul si de a le schimba starea in mai bine, zi de zi. Feedback-ul este unul pozitiv, oamenii primesc cu inima plina produsele si chiar se bucura de ele sincer.
Canale de promovare
Tot ce creez si merita impartasit apare pe contul meu de Instagram si ulterior pe site. Pe aceste doua platforme le gasesc importante in online. In offline ma bucur de oameni care vin la atelier si experimenteaza o parte din universul meu. Nu exista o strategie de promovare, ci doar un real sentiment sa arat oamenilor ce am mai lucrat.
Cum se vede brandul tău în social media
Brandul meu se axeaza pe cultura frumosului si incurajarea oamenilor sa se inconjoare de frumos. Are o reverberatie mare asupra vietilor noastre daca alegem frumosul si calitatea. Brandul meu se vede ca un brand premium si asta ma bucura. Si am parte de o comunitate asa frumoasa. Sunt foarte recunoscatoare pentru fiecare om care admira munca mea
Dorințe pentru business-ul tău în 2022
Sa continue evolutia si sa infloreasca.
Abilitati pentru a reusi ca antreprenor
Cred ca este nevoie de multa disciplina si dorinta de a invata lucruri noi constant. Cateodata de nervi tari si organizare riguroasa. In cazul brand-ului meu de creativitate constanta. Pe toate le dobandesti doar continuandu-ti visul.