După primul eveniment major hibrid organizat în timpul pandemiei, în România, TEDxCluj revine cu un nou concept, o listă fresh de speakeri, și mai ales cu o temă curentă - CHOICES. Publicul TEDxCluj 2022 va fi pus în fața alegerilor care ne deschid zilnic drumuri noi și ne conturează fel și fel de perspective.
TEDxCluj: Choices
Ultimii doi ani au reprezentat o adevărată provocare, în care ne-am testat abilitatea de a ne adapta la situații noi. Când tragem linie, ne putem imagina o adevărată aventură, în care fiecare prag trecut, fie el virtual sau fizic, a însemnat o decizie.
Dar oricum ar fi, alegerile pe care le luăm ne oferă o nouă perspectivă din care să putem privi realitatea. Pentru că, într-un final, a alege înseamnă libertate.
În 4 iunie 2022, la BT Arena Cluj și în online, participanţii la TEDxCluj Choices se vor întâlni cu peste 20 de speakeri și performeri care ii vor ajuta să navigheze prin labirintul de decizii zilnice.
Siguranța participanților este foarte importantă, motiv pentru care evenimentul va avea loc în format hibrid care va permite participarea atât offline (în sală), cât și online (prin live streaming). Numărul biletelor din online este nelimitat, însă accesul în sală este limitat, întocmai pentru respectarea măsurilor de siguranță.
Biletul offline, în sală, include participarea și experiența completă TEDxCluj, inclusiv welcome snacks, cafea, aperitive, apă, răcoritoare și masa de prânz și bineînțeles, șansa de a vedea speakerii live.
Biletul online, prin live streaming, include acces la vizionarea online, în direct, a tuturor discursurilor TEDxCluj 2022. De asemenea, este inclusă participarea la activitățile online și promoțiile oferite de partenerii evenimentului, pentru o experiență unică, oriunde s-ar afla participanții.
Provocările aduse industriei de evenimente de actuala criză de sănătate publică au însemnat și oportunități prin care oameni din toate colțurile lumii pot împărtăși experiența evenimentelor, în mediile online.
Peste 3000 de participanți la primul eveniment hibrid TEDx din România.
Experiența din 2021 a dovedit cum, indiferent de locație, interesul oamenilor pentru dezvoltare a rămas neschimbat, ba chiar a crescut. Pasionații de Tehnologie, Entertainment și Design (TED) au avut ocazia să participe la primul mare eveniment offline & online post-pandemie primavara 2021, TEDxCluj Together. Din BT Arena Cluj, sau online, de pe micile ecrane, peste 3000 de oameni au retrăit bucuria de a fi împreună, fiind inspirați de mesaje despre puterea comunităților, despre capacitatea oamenilor de a revoluționa lumea, despre curajul de a trăi când te naști a doua oară, despre trecerea de la dependența care te distruge, la dependența care de dezvoltă și multe altele.
Printre cei 14 speakeri ai evenimentului s-au numărat Raluca ANTON – Psiholog, Cami GUI – Antreprenor social, Răzvan CHERECHEȘ, – Expert în Sănătate Publică, Andi MOISESCU – Producător TV, Cristian ONEŢIU – Antreprenor și Business advisor, Cristian PRESURĂ – Fizician, Iancu GUDA – Analist Economic, Mandy HICKSON – fost pilot al Forțelor Aeriene Regale.
Cu peste 67% dintre participanți la prima lor experiență TEDxCluj, cea de-a 10-a ediție TEDxCluj a unit și a făcut să vibreze împreună oameni din peste 14 județe, depășind o audiență în online de 2000 de participanți și crescându-și comunitatea la peste 1 milion de oameni care au urmărit noutățile de pe social media.
TED este o marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanți gânditori și activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați. TED își definește misiunea ca “idei care merită să fie răspândite”.
“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie în viitor”.
Din 2010 TEDxCluj dă energie comunității românești de experimentatori și inovatori, cu scopul de crea o sinergie de idei care să genereze schimbări și atitudini inovatoare, care să formeze promotori ai schimbării.