În 2021, Vladimir Drăghia și-a făcut mai multe obiceiuri bune, printre care să bea mai multă apă și să reducă consumerismul. 1 ianuarie l-a găsit pe picior de plecare spre țări calde, alături de ale sale Alice și Zora, iar prin anul ăsta trecut cu viteză de croazieră. Și-a luat timp să se oprească, să vadă, să simtă și frumosul din jur. Nu doar griul și poluarea. Cărțile despre care a vorbit cel mai mult au fost ”Cu ultima suflare”, de Paul Kalanithi și ”Inovația”, de Matt Ridley.
”Ca mai toată lumea, am sperat să se termine pandemia, starea de urgență, să se mai diminueze frica și discordia. Acum am o nouă mantră la care apelez destul de des. E cam trist că o fac, dar mă ajută să trec mai departe cu ușurință: Smile and wave. Smiiiiile and wave”.
Vladimir Drăghia povestește mai departe din 2021, așa cum l-a trăit el, online și offline.
Cum ai început anul 2021
Cu o vacanță. Ianuarie e luna cu cele mai puține joburi, așa că fugim în fiecare an de frig, pe unde apucăm. Pe 1 ianuarie eram la aeroport.
Rezoluții la final de 2020
Nu prea fac asta. Îmi propun mereu, în orice parte a anului, nu doar la sfârșit sau început, cam aceleași lucruri: să fiu mai bun cu ale mele, să mă bucur mai mult de viață, să-mi fac mai puține griji. Îmi place să cred că în fiecare an se materializează toate, puțin câte puțin, din ce în ce mai mult.
Așteptări și speranțe la început de an
Ca mai toată lumea, am sperat să se termine pandemia, starea de urgență, să se mai diminueze frica și discordia.
Acum am o nouă mantră la care apelez destul de des. E cam trist că o fac, dar mă ajută să trec mai departe cu ușurință: Smile and wave. Smiiiiile and wave.
Cu motoarele turate sau la relanti
Croazieră. Mi-am luat timp să fac chiar și câteva opriri, așa, de dragul peisajului. Trebuie să mai mirosi și trandafirii din când în când, nu doar cablurile arse la capătul orașului, nu?
Bilanțul anului
În online am avut un proiect mare cu BCR, proiect care s-a dus și-n TV. Am co-moderat, co-prezentat o emisiune concurs pe tema educației financiare. Mi-a plăcut mult proiectul, mai ales că am avut feedback bun din partea oamenilor care mă urmăresc.
La teatru s-a așezat foarte bine spectacolul ”Ghici cine te sună”, de la Teatrul Elisabeta. Îmi place mult ce facem acolo.
Proiectele imobiliare m-au ajutat cel mai mult să am rezultate bune in online. :-).
Am făcut un fel de all in cu finanțele în proiecte imobiliare, așa că nu mi-am permis să fiu unprofi cu vreo campanie, cu vreun client. Obligațiile financiare au capacitatea de a face din mine un foarte bun profesionist. :-)
Trendurile care te-au enervat
Nu le urmăresc. Și nu prea mă mai las enervat. Nu-mi iese mereu, dar am învățat să feresc privirea când simt că-i pericol de nervi.
Obiceiuri și rutine noi
Beau mai multă apă, mă apucă mai rar ora 05:00 fără să adorm, consum, cheltuiesc mai puțin decât anul trecut.
A, și parcă am început să mai las de la mine fără să caut neapărat prima ocazie să iau înapoi.
La ce ai renunțat în 2021
Nu știu să fi renunțat la ceva. Poate am renunțat, dar nu-mi vine acum în minte. Probabil am renunțat de tot, de aia nici nu-mi mai amintesc. :-)
Cea mai urâtă zi din an
Nici pe asta n-o știu.
Cea mai fericită perioadă
Acum, spre finalul anului, când Zora a început să fie mai înțelegătoare cu noi.
Cea mai frumoasă știre
Nu-i cea mai frumoasă, nici măcar frumoasă nu-i, dar am citit-o acum câteva minute și mi-e proaspătă în minte; cică încălzirea globală ar face orezul mai bun. M-a amuzat cum omenirea găsește un unghi bun pentru orice. Suntem niște optimiști desăvârșiți.
Cartea despre care s-a vorbit cel mai mult în jurul tău
Am vorbit eu mult despre ”Cu ultima suflare”, pentru cum te face să simți că trăiești citind despre moartea altuia. și le-am mai vorbit prietenilor despre ”Inovația”, de Matt Ridley. E plină de informații interesante care îți reapar în minte zilnic, folosind obiectele aparent banale din jurul nostru.
2021 în social media
Pentru mine a fost un an bun. Am avut multe campanii de CSR, am lucrat foarte bine cu oameni cu care deja am o relație veche, am cunoscut și oameni noi din agenții de care nici nu auzisem, iar comunitatea m-a suportat cu toate postările comerciale. Fac tot posibilul ca în fiecare postare, oricât de comercială îmi cere clientul să fie, să pun ceva cu adevărat util și pentru cei care mă urmăresc. Că apelez la umor, la un fun fact sau la afect, mi se pare esențial să aibă ceva de câștigat și cei cărora le datorez, până la urmă, că locuiesc într-o casă frumoasă. Ce te-a tulburat din spațiul public
Mi-am făcut o bulă atât de ermetică încât am scăpat aproape neenervat.
Lecțiile cu care rămâi de la 2021
Dacă ești mâhnit și vrei să suni pe cineva să-i explici de ce crezi că ai dreptate, așteaptă măcar câteva ore. Gânduri, visuri și dorințe pentru 2022
Cu aceleași din 2021.
Cum crezi că va fi viața, în general
Cred că nu se va schimba nimic simțitor.
Cuvântul anului pentru tine
Mulțumesc.