Mirela Olărescu: Am renuntat la profesia mea de-o viata pentru a face ceva ce conteaza cu adevarat

Mirela Olărescu: Am renuntat la profesia mea de-o viata pentru a face ceva ce conteaza cu adevarat

40 este varsta la care se pare ca incepem sa fim tot mai constienti de trecerea timpului si sa simtim mai profund efectele acestui fenomen asupra noastra. Urmele anilor se vad mai adanc pe chip. Viata stresanta din primele 4 decenii, alimentatia deficitara si lipsa miscarii pot lasa amprente consistente pe corp. 40-ul din buletin este un adevarat punct de cotitura, si este momentul in care trebuie sa incepem sa acordam mai multa atentie relatiei noastre cu noi insine. Cu corpul si mintea noastra.

In cultura romaneasca, spune Mirela Olărescu - wellness coach, femeile sunt cele care se pun pe ultimul loc in vietile lor, dupa familie, serviciu si cei dragi. Multe dintre ele jongleaza cu rolurile pe care le au intr-un ritm ametitor, fara sa mai aiba timp sa se preocupe de echilibrul si sanatatea lor. La femeile de 40+ s-a gandit in primul rand Mirela atunci cand a creat un program de sanatate care imbina miscarea, nutritia, diverse tehnici de meditatie si relaxare.

"Dupa 40 de ani, copiii cresc, nu mai trebuie tinuti de mana si cumva tot acest timp liber vine impreuna cu o schimbare a prioritatilor. Nu este o constientizare a relatiei cu corpul – asta se intampla dupa foarte multa practica – ci mai degraba o constientizare trebuie sa iti acorzi mai multa atentie tie ca intreg: corp, minte, suflet".

Mirela este fosta publicitara si marketer. A intrat in publicitate in 1996, pe vremea faxului si a VHS-urilor, a lucrat o vreme la Londra si a revenit in tara, unde a mai ramas in marcom pana in 2019. La varsta la care majoritatea femeilor se gandesc la pensie, pentru ea a venit momentul sa inceapa o noua calatorie profesionala, care ii aduce sens, bucurie si implinire. Acum invata femei din Romania, UK, Canada, Belgia si Franta cum sa traiasca frumos, intr-o relatie buna cu corpul lor.

 

Din bio, pe scurt

27 de ani in Marcom si Advertising. Totul a inceput in timpul studentiei, cand am primit o bursa la Universitatea Economica din Viena. Asta nu doar mi-a deschis orizonturile, mintea si sufletul, dar a fost un punct forte in CV-ul meu si la intoarcere am castigat un job la una din primele companii multinationale din Romania, firma RJReynolds, actuala JTI.

Ramane si acum, dupa atatia ani un exemplu extraordinar de organizare, de respect, incredere si sprijin fata de angajati. O echipa mica, de 6 oameni care a dezvoltat un business imens!.

 

Publicitatea pe vremurile faxurilor si VSH-urilor

Am prins publicitatea inca de la inceputuri, pe vremea cand comunicarea se facea prin telefon fix, fax si casete VHS. O perioada extraordinara, de efervescenta incredibila si greu de imaginat astazi cand exista tehnologie care desi a scurtat timpul de executie, ne-a adaugat enorm de multe taskuri fara din pacate sa ne faca mai eficienti. Nu desconsider avantajele tehnologiei, dar desi se poate face astazi intr-o ora ceea ce altadata dura 2 saptamani, in realitate timpul de realizare ramane acelasi sau mai lung, iar volumul de munca a crescut de peste 100 de ori.

In publicitate am lucrat cu clienti mari, am avut proiecte inovatoare la vremea lor, primele filmari pentru spoturi si campanii BTL ale unor multinationale in Romania.

Pana in 2000, lucram poate 70%-80% (depinde de client) in media clasica: TV, radio, outdoor, restul print si BTL. Pana in 2009 publicitatea era foarte mult orientata pe imagine de brand. Dupa criza din 2009 a venit randul campaniilor tactice, in special a celor de la locul de vanzare, iar dupa 2020, a venit si randul campaniilor digitale si de social media.

 

Din Londra

La Londra am ajuns in 2000, am participat la un concurs pentru ocuparea postului de Account Director Regional si am lucrat foarte mult in ceea ce inseamana coordonare regionala, foarte hands-on. Am fost implicata in actiuni de cercetare de piata regionale si de implementare a campaniile regionale si locale in pietele europene pentru un client multinational.

Am fost foarte surprinsa de ce am gasit acolo. Eram obisnuita in tara sa lucrez zi lumina, sambete, duminici si sa stau chiar si noptile cand aveam proiecte cu deadline scurt. In Londra, program de lucru de 7 ore plus 1 ora pauza de masa, la ora 5 venea firma de curatenie sa faca curat, la 6 inchideau usa si puneau alarma! Daca trebuia sa lucrezi peste program, fie veneai dimineata sau faceai cerere si explicai de ce trebuie sa lucrezi mai tarziu(de exemplu pentru un pitch). In cei 2 ani cat am stat acolo, de maxim 2 ori am vazut colegi sa stea peste program. Tot acolo am experimentat pentru prima data conceptul de open space care cere un anumit bun simt, dozarea tonului vocii, respect fata de colegi, concept care a venit si in Romania, unde cultura din pacate nu face acest loc prea prietenos.

 

Inapoi in tara

Intoarsa in tara dupa o despartire de 2 ani de familie, am vrut sa ii dedic acesteia mai mult timp si m-am reorientat sa lucrez la client. Ce stiam eu? Am reinceput sirul orelor lucrate dupa program, weekenduri, deplasari, dar din fericire a venit la pachet cu alte lucruri noi pe care le-am invatat despre productie, ambalare, depozitare, logistica, comercializare, dezvoltare si introducere de produse noi, nise. Au fost noi provocari, care m-au tinut in priza, am avut ocazia sa lucrez cu cateva branduri mari, internationale, dar si cu produse fabricate local.

 

De la publicitate la Pilates

Sportul a fost intotdeauna prezent in viata mea. Mama, sotie, director de marketing si advertising, o femeie are de indeplinit multiple roluri, fitness-ul a fost pentru multa vreme doar o terapie antistres care imi aducea echilibru dupa o zi aglomerata.

Prima certificare in Pilates am luat-o in 2018, pe cand inca lucram ca Account Director in publicitate. In 2019 am urmat studiile Precision Nutrition - Canada si am facut un curs complet de Pilates pe echipamente (aparate) organizat de Body Arts & Science International, tot la finalul lui 2019 am renuntat la o profesia mea de-o viata pentru imi urma propria menire de a da mai departe din ceea ce am invatat, adica sa fac ceva ce conteaza cu adevarat.

 

Cand a inceput sa dispara sensul de a lucra in marcom

Prin 2010 am citit o carte de dezvoltare personala si am facut cateva exercitii prin care "am sapat" un pic in interior si am realizat ca pentru a avea un echilibru in viata trebuie ca ceea ce fac in profesional sa se alinieze cu valorile mele personale, ca este foarte important sa simt ca prin ceea ce fac daruiesc celor din jur si astfel sa dau un sens vietii mele.

In 2018 am inceput sa lucrez cu un coach care dincolo de tot ce am facut impreuna, a fost o mare inspiratie. Incet-incet am inceput sa ma gandesc la ce as putea face si cum as putea face, eram desigur foarte departe atat mental, cat si la nivel de implementare. Dar la sfarsitul lui 2019 lucrurile pe plan profesional nu au mers asa cum imi propusesem eu si iata cum planul B a devenit planul A! Nimic nu este intamplator in viata si cumva lucrurile au conspirat sa se intample in favoarea mea! Desigur nu am considerat asa atunci, ba dimpotriva, dar dupa martie 2020 am realizat cat de bine s-au asezat lucrurile.

 

Important in munca ta acum

Cea mai importanta este implinirea pe care o am cand lucrez cu clientele mele care descopera ca incep sa se simta libere si mai fericite in corpul lor, simt bucurie in fiecare zi, au mai multa incredere in ceea ce pot si se simt capabile sa indeplineasca orice obiectiv.

 

Programul tau pentru femeile de 40+

Scopul meu este sa ajut femeile sa traiasca o viata mai sanatoasa, mai plina de implinire si sens. Imi doresc ca ele sa evite sau sa depaseasca mai usor greselile pe care le-am facut eu si sa se regasesaca pe sine, sa adauge calitate propriilor vieti.

De aceea am gandit o integrare a miscarii prin Pilates sau fitness cu tot ceea ce inseamna stil de viata sanatos: nutritie, refacere si regenerare prin somn, hidratare, destresare. In acest moment ofer acest program doar 1 la 1, individualizat dupa nevoile fiecarei cliente, dar am gandit si un program de grup pe care urmeaza sa il lansez in curand.

Ambele programe, individuale si de grup sunt online si combina orele live (cele de miscare sau meditatie) si cu cele inregistrate. Cel mai important lucru, nu presupun diete!

 

Clientele tale

Ma adresez in special femeilor de peste 40 de ani din mediul urban, care au o viata stresanta si jongleaza intre rolurile profesionale, de familie si sociale si care printre toate aceastea doresc sa se preocupe si de propria persoana, atat de des ramasa pe ultimul loc.

Programul meu li se adreseaza in primul rand lor, pentru ca dupa 40 de ani are loc o constientizare asupra importantei sanatatii, acum apar primele probleme de sanatate cauzate de un stil de viata stresant si plin de griji, mai ales ca noi femeile ne punem pe ultimul loc dupa familie, serviciu si cei dragi. Dupa 40 de ani, copiii cresc si nu mai trebuie tinuti de mana si cumva tot acest timp liber vine impreuna cu o schimbare a prioritatilor. Nu este o constientizare a relatiei cu corpul - asta se intampla dupa foarte multa practica - ci mai degraba o constientizare ca timpul nu lucreaza in favoarea ta si ca trebuie sa iti acorzi mai multa atentie tie ca intreg: corp, minte, suflet.

In ziua de astazi, cu ajutorul internetului si a retelelor sociale putem ajunge oriunde in lume, asa se face ca lucrez cu femei din UK, Canada, Belgia, Franta.

 

Promovarea

In martie 2020 am deschis un grup de Facebook si de atunci acesta este locul principal in care organizez provocari (5 Days Challenge) sau sesiuni de Pilates gratuite cu membrele acestuia.

Brandul meu este M.Therapy. Am site, pagina de Facebook, Instagram, LinkedIn, cont Youtube, din pacate fiind soloprenor, am foarte putin timp sa ma promovez.

 

Provocarile cu care se confrunta femeile de 40+

Cel mai mare challenge este pe plan professional. Pentru marea majoritate a femeilor cariera este cel mai mare factor de stres, locul in care lasa timp, energie si neuroni. Toate proiectele au deadline super stranse, sedinte lungi, lucreaza mult extra-program. Nici o mirare ca vin acasa vlaguite unde le asteapta al 2-lea job! Preocuparea romanilor de un stil de viata echilibrat

Oamenii cumva incep sa inteleaga, dar nu au pus inca impreuna toate piesele acestui puzzle, care este sanatatea.

Cumva acest ritm stresant ii impinge la un stil de viata si mai dezechilibrat, cu nopti pierdute, mancat impulsiv sau emotional, consum de alcool. Greutatea vor sa o rezolve cu diete la moda sau cu operatii.

Sunt obisnuiti sa rezolve totul cu o pastila si le este greu sa inteleaga ca ceea ce fac zilnic este cheia sanatatii. Societatea moderna impinge individul sa dezvolte un comportament narcisistic, care spune asta o sa fac acum, nimic altceva nu conteaza. Alegerile noastre de lifestyle joaca un rol important atunci cand este vorba despre ce parte a creierului sa folosesc zi de zi in deciziile mele. O multime de alegeri zilnice si ma refer la dieta, lipsa de miscare, somn, de conexiune cu natura, de timp, liniste si de-stresare, de meditatie, mindfulness, nu fac decat sa creeze un cerc vicios care ne indeparteaza de sanatate cu fiecare zi.

 

Relatia romancelor cu corpurile lor

Tot o relatie narcisista "pentru ca merit": botox si hialuronic, operatii estetice etc. Doar atata meritam? Nu meritam si o zi in natura si nu la mall, o meditatie, o masa cu alimente naturale, o zi la spa, o zi cu sport?

 

Recomandari de obiceiuri si bune practice

Cateva recomandari catre toate femeile care doresc sa slabeasca:

  • faceti 3.000 de pasi inainte sa mancati
  • la trezire, beti 1 L de apa, inainte de fiecare masa 0,5L
  • mancati cat mai variat si numai alimente naturale: carne, salata, legume, fructe, mirodenii, ulei presat la rece. Inlocuiti zaharul cu miere.
  • evitati glutenul si alimentele care contin doar calorii fara nutrienti
  • iesiti in aer liber minim 1 ora pe zi
  • nu mancati 3 ore inainte de somn
  • dormiti 8 ore pe zi
  • faceti orice activitate cu scop si eficienta.

 

Planuri in 2021-2022

Am multe planuri. Luna aceasta imi deschid propriul studio de Wellness numit M.Therapy, unde voi preda Pilates la saltea si pe echipamente, voi organiza cursuri de nutritie si lifecoaching.

Tot luna aceasta voi incepe un curs de coaching in Sleep, Stress Management and Recovery organizat de Precision Nutrition- Canada. Pana la sfarsitul anului doresc sa imi lansez si programul online de nutritie de grup.

La inceputul lui 2022 voi termina programul de formare în coaching și terapie și imi propun să integrez meditatia in cursurile mele de nutritie.

Un plan de viitor este sa imi deschid propriul retreat la 40 de minute de Bucuresti în care clientele care iși doresc să se deconecteze de activitățile zilnice, să gasească o oază de liniste, calm și armonie în care să practice Pilates, yoga, Pranayama, mindfulness.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related