[Ca vlogu-n bucate] Florin Ciutacu: Cu cât combini mai puține ingrediente cu atât ai șanse să îți iasă ceva gustos

[Ca vlogu-n bucate] Florin Ciutacu: Cu cât combini mai puține ingrediente cu atât ai șanse să îți iasă ceva gustos

Cum era cântecul ăla? Într-o seară la Telejurnal, într-o seară la Telejurnal, am văzut un cașcaval. Nu e cale lungă de la o emisiune de știri la vlogurile din ziua de azi, care, cu siguranță modelează gusturile oamenilor de pe întreaga planetă, iar românii nu fac excepție. Florin Ciutacu e bucatar chef in Monaco și se ocupă momentan de propria pagină de Instagram. Acolo, spune el, lumea e mai calculată, nu s-a repezit imediat la rafturi, atunci când a lovit criza. Crede că nu există nu știu să gătesc, ci mai degrabă nu vreau. Iar dacă o rețetă e mai ciudată pentru cei de acasă, cu siguranță undeva în lume există acea rețetă.

Lumea este mult mai interesată de un stil de viață sănătos, deci mai puțină carne și mai multe legume, fructe, oamenii se îndreaptă ușor spre veganism, vegetarianism. Foarte multe restaurante au început sa reproducă burgerii, pizza, fripturile pentru vegani și rovegani. În restaurante sunt cereri din ce în ce mai mari pentru produsele fără lactoză, gluten, pastele integrale

În ce-i privește pe români, cele mai gustate mâncăruri sunt cele simple, tradiționale și cu buget mic, ce pot fi făcute atunci deschid frigiderul, mai spune Ciutacu.

 

Începutul în bucătărie

Am început sa gătesc de la vârsta de 7 ani, atunci am făcut pentru prima dată o negresă (e mult spus o negresă, nu prea mi-a ieșit, dar a fost comestibilă). Bunica a fost bucătăreasă, mătușa este bucătăreasă, părinții sunt pasionați de gătit, deci am avut de unde sa mi se tragă. Îmi plăcea să gătesc dar nu am avut niciodată gândul să mă fac bucătar, am terminat două facultăți de marketing și contabilitate, dar nu mă simțeam împlinit cu ce făceam.

La îndrumarea prietenilor am făcut cursul de bucătari de la Horeca timp de 6 luni, după, am avut prilejul sa lucrez la mare la Tapo, în Mamaia, la sfârșitul sezonului am fost ales să lucrez la Tapo București, după un an am ajuns sous chef. În martie 2018 am primit o ofertă sa lucrez în Monaco, nu am stat să mă gândesc, iar a doua zi eram deja în bucătărie. În anul 2019 am preluat un restaurant în Franța, Menton ca și Chef bucătar timp de 1 an, dar, gândul tot la Monaco mi-a rămas și m-am întors chef bucătar din 2020 până în prezent.

 

Când au devenit lucrurile serioase

Spre sfârșitul cursului de bucătar, când am fost ales să lucrez într-un restaurant, am zis că asta este șansa mea, iar de atunci lucrurile au evoluat cu o viteză foarte mare pentru mine.

 

Cum alegi rețetele de pe Insta

În principiu rețetele le creez în funcție de anotimp, sezon, sărbători. Ma gândesc ce ar mânca / găti un om de Revelion sau de Crăciun, de exemplu vara facem bulion, toamna zarzavaturile... și tot așa, lista e lungă. Cea mai importantă parte în filmarea unei rețete este sfârșitul, rezultatul finit, tehnica de a găti, iar după, ingredientele. Ca și investiție, în primul rând îți trebuie un aparat să te poți filma, după, multa imaginație și creativitate.

 

Ce le place românilor

Cele mai apreciate mâncăruri sunt cele simple și tradiționale, ce pot fi făcute de orice român când deschide frigiderul, în principiu cele cu buget mic sunt cele mai apreciate.

Nu știu dacă exista rețete la care nu se uită cineva sau unele la care se uită mai mult. Totul depinde de cum indexezi acel video, ma refer aici la partea de SEO.

 

Reteta ta preferată?

Pff… toate sunt rețetele mele preferate, îmi plac în special rețetele cu fructe de mare, le ador.

 

Legătura dintre crize și mâncare

Într-adevăr mulți au început să gătească deoarece vor să mănânce mai sănătos, în ziua de astăzi stai cu frică să nu te îmbolnăvești, ca nu mai ai locuri în spitale de cazurile de covid, nu te mai bagă nimeni în seamă.

 

Trenduri culinare

Lumea este mult mai interesată de un stil de viață sănătos, deci mai puțină carne și mai multe legume, fructe, oamenii se îndreaptă ușor spre veganism, vegetarianism. Foarte multe restaurante au început sa reproducă burgerii, pizza, fripturile pentru vegani și rovegani. În restaurante sunt cereri din ce în ce mai mari pentru produsele fără lactoză, gluten, pastele integrale… etc.

Lucruri învățate în pandemie

Eu trăiesc în Monte Carlo, sunt Chef bucătar la un restaurant, deci despre gătit în pandemie nu am învățat nimic, din contră, am stagnat, aici nu s-au golit rafturile cu mâncare în timpul pandemiei, lumea este mult mai calculată.

 

Ce ar trebui sa stie lumea despre gatit

În bucătărie poți să faci orice combinație de gusturi, chiar dacă unora li se par ciudate anumite combinații sau rețete, undeva într-un colț al lumii sigur există rețeta aceea și este foarte apreciată.

Nu există nu știu să gătesc, nu vreau să gătesc da, există, cunosc mulți prieteni. Pentru început important este să respecți gramajele și timpul de coacere. Cu cât combini mai puține ingrediente cu atât ai șansa să îți iasă ceva gustos.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related