Ce se întâmplă când patru oameni sunt conectați de pasiunea pentru natură și pictat? Se nasc povești Pepereți

Ce se întâmplă când patru oameni sunt conectați de pasiunea pentru natură și pictat? Se nasc povești Pepereți

Din dragostea pentru natură și plante, Mia, Anet, Ana și Cătălin au început să caute noi moduri de a aduce pasiunea lor un pic mai aproape de casă. Totul a început în pandemie, atunci când Mia a aranjat și rearanjat ghivecele de flori. Așa și-a dat seama că mai este loc și pentru altfel de plante: unele care n-au nevoie de soare. Primul perete pictat i-a făcut să prindă curaj și să se gândească la cum ar putea face asta și în casele altor oameni. Așa s-a născut Pepereți, un proiect care transformă spațiul dintre patru pereți și îl face să se simtă ca o evadare în natura. Nu doar că pereții devin mai instagramabili, dar oamenii care petrec timp în acel spațiu devin mai aware de gândurile lor.

"Uitatul în gol spre contemplare își schimbă dimensiunea. Dacă ai un perete desenat te concentrezi pe o culoare, pe o formă, în ansamblu și altfel își vin ideile.
Apoi, un desen mărește spațialitatea unui loc, deci nu te mai simți închis în casă, mărginit de un alb infinit, ci pare că stai în propriul microunivers, în care lumea arată așa cum ai proiectat-o tu."

Ideile pe care le au pornesc de la intenția pe care fiecare om o pune în desen: să facă lucrurile să se simtă puțin mai ca acasă, să modifice senzația de închis sau să ilustreze ceva cu totul inedit. Oricât de fun ar părea procesul, el presupune multă grijă și atenție la detalii. Pe lângă vopseaua și pensule potrivite, ai nevoie de foartă multă răbdare. De asta Mia recomandă să îi chemați pe ei dacă tânjiți vreodată după un perete pictat. Dar mai multe despre tot procesul și ce înseamnă el aflați din acest interviu.

 

Oamenii din spatele Pepereți

Mia face comunicare pentru ONG-ul Ateliere Fără Frontiere, Anet este designer grafic freelance, Ana organizează evenimente internaționale și Cătălin lucrează la Opera Română. Într-o descriere mai puțin oficială, Mia și Anet organizează evenimentele Schimb de Plante și se îngrijesc de comunitatea strânsă pe grupul de Facebook cu același nume. Ana cântă, Cătălin face fotografii.

Cu toții ne-am dorit să facem ceva care ne desparte de ecranul calculatorului - o meserie pe care o putem practica și dacă ne mutăm la țară sau în altă țară. Toată lumea are pereți, deci am ales să-i desenăm.

 

Primul perete pictat

După câteva luni de pandemie, fără job, Mia aici de față, denumită în continuare ‘eu’, am rearanjat de cinci ori cele 100 de plante din camera mea și am observat că am un perete gol. Nu prea bătea lumina pe el, așa că am zis să pun niște plante care nu au nevoie de soare - unele pictate.

Aia a fost. Cum am observat că talentul este la locul lui, am prins aripi și curaj să mergem și în alte camere.

 

Să observi natura from the inside

Am observat de când am început să convingem oamenii să își aducă în casă plante de apartament că simplul exercițiu observațional al naturii în jurul tău îți deschide curiozitatea spre a explora mai mult. Dacă ai plante acasă, o să le observi și pe cele din jur și apoi o să îți pese de natură și o să o îngrijești pentru că îți dai seama câtă nevoie ai de ea, și ea de tine.

În spatele tuturor desenelor stă intenția de a-i apropia pe oameni de natură și încet, cu răbdare, să trăim în pace cu ea și cu Pământul.

 

Inspirația pentru desenele realizate

După vorbă, după port. Fiecare om pe care l-am întâlnit până acum a avut o intenție în desenele noastre - a vrut să se simtă în casă ca afară, să transmită cât de mult vrea să ocrotească natura, să proiecteze frumusețea ei sau să schimbe clima din casă (am desenat un deșert).

Lucrăm cu vizualizarea acestor intenții și vedem ce iese.

 

Natura transformă energia spațiului și a oamenilor

Superficial vorbind, story-urile de Insta prind un nou subiect, toată lumea care trece pe lângă ele le admiră pe ele, apoi pe tine pentru că ai făcut asta.

Intrinsec, uitatul în gol spre contemplare își schimbă dimensiunea. Dacă ai un perete desenat te concentrezi pe o culoare, pe o formă, în ansamblu și altfel își vin ideile.

Apoi, un desen mărește spațialitatea unui loc, deci nu te mai simți închis în casă, mărginit de un alb infinit, ci pare că stai în propriul microunivers, în care lumea arată așa cum ai proiectat-o tu.

 

Așteptări&dorințe

În mod incredibil a crescut mai mult decât ne-am așteptat noi. Ne-am propus să desenăm interioare, pentru oameni și sufletul lor. Însă am fost foarte curând contactați de ONG-uri, asociații, magazine. În mare pot spune că toți și toate aveau în comun dorința de a face în jurul lor o lume mai bună!

Vrem în continuare să desenăm indoor, dar cu un ochi spre pereți exteriori, care să pună suflet și natură pe griurile colorate din oraș.

 

Ce presupune pictatul pe pereți

Pictura pe pereți implică creativitate spotană. Fiecare culoare te uimește atunci când o amesteci, fiecare compoziție e nouă, mereu îți vine o idee de cum să faci să arate și mai bine.

Desenatul implică o pace interioară pe care rar o găsești la job. Ești acolo, tu, gândurile și culorile, în fața unui perete. Nu simți cum trece timpul, decât eventual după durerea de mână. Ca să arate bine, trebuie doar să te dai în spate din când în când ca să vezi cum se vede, nimic mai mult.

Ce poate să meargă rău? Să dărâmi vopseaua, să o diluezi prea mult, să îți picure pensula, să îți fie frică să te urci pe scară, să îți tremure mâna la contur că ai băut prea multă cafea. Mnoh! Lucruri simple.

 

Sfaturi pentru curioși

Să ne cheme pe noi ^_^

Ai nevoie de pensule specializate, mulți pigmenți și un pic de experiență și deși e distractiv, în mod sigur la sfârșit nu o să arate cum ți-ai imaginat. Dacă însă le ai pe toate acestea, go for it. Pereții albi sunt overrated!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related