[Arta pielii] Lavinia Azot: Primul meu tatuaj a fost o randunica pe omoplatul stang facut la 14 ani, binenteles fara ca parintii mei sa stie despre asta.

[Arta pielii] Lavinia Azot: Primul meu tatuaj a fost o randunica pe omoplatul stang facut la 14 ani, binenteles fara ca parintii mei sa stie despre asta.

Lavinia Azot si-a facut primul tatuaj la 14 ani, fara stirea parintilor: o randunica pe omoplatul stang. Iar la 15 ani batea ea insasi primul desen pe pielea cuiva. A decis repede sa se opreasca din aceasta activitate, desi clientii erau multumiti, pentru ca nu isi facuse nici ucenicia si nici nu avea instrumente profesionale. S-a reapucat de meserie, pe care a si invatat-o asa cum trebuie ca ucenic intr-un salon, dupa ce a terminat Liceul de arta ”Nicolae Tonitza”.

"Multi acum opteaza pentru saloanele profesionale unde pot avea ceva mai multa incredere ca va iesi un tatuaj asa cum trebuie vs cazurile multiple de tatuaje nereusite facute la “hai ca stiu eu un prieten care bate mai ieftin”. Cei care se tatueaza cauta in primul rand siguranta, o igiena corespunzatoare si o mana priceputa".

Ultimii ani au adus schimbari nu doar in mentalitatea colectiva, cand vine vorba despre oamenii tatuati, ci si in piata de profil. Acum exista mai multe intruniri si concursuri pentru tatuatori, iar aparatura si compozitia tusurilor au evoluat si ele. Despre acestea si altele, in continuare cu artista Lavinia Azot.

 

Drumul catre tatuaje

Prima si prima data am fost atrasa de modele de tatuaje, incepand de la cranii pana la modele complexe ( bine pe vremea aceea nu se putea numi ceva foarte complex). Primul tatuaj m-am decis sa mi-l fac cand aveam 14 ani si de acolo am zis ca vreau sa fac asta.

 

Un pic de biografie

Buna, sunt Lavinia, sunt din Bucuresti. Am terminat liceul de arta Nicolae Tonitza in grafica si Unarte in Arta murala. Am invatat sa fac tatuaje cred cam ca toata lumea care se ocupa de aceasta meserie, incepand de la exersarea pe banane, portocale, piele sintetica etc.

Prima data am ”invatat” sa fac tatuaje in jurul varstei de 15 ani (mi se parea cool eu clasa a 10a pe atunci sa fac tatuaje) dar m-am oprit la un moment realizand ca nu e tocmai ok ceea ce fac. M-am reapucat de aceasta meserie la 19 ani facand ucenicie la salon Poly tattoo (Paul Munteanu) si nu stiu exact cat a durat dar cum am invatat, cum m-am apucat de treaba.

 

Primul tatuaj

Haha, primul tatuaj - din punctul meu de vedere actual - pot spune ca nu a iesit chiar atat de rau, mai ales pentru ce aparatura aveam, tusuri sau ace (nu erau prea stralucite) si avand in vedere ca aveam cam 15 ani pe atunci. Cred ca a durat in jur de 4 ore iar clientul a fost multumit pe vremea aceea.

 

Cel mai complicat desen

Nu cred ca am unul cel mai complicat. Fiecare tatuaj este complex in felul lui si necesita diferita atentie fiecare. In general lucrez la un proiect mare cam 6-7 ore per sedinta. Bineinteles, la inceput lucram mult mai mult fiind si viteza de executare mai scazuta.

 

Amprenta ta artistica

Imi place sa personalizez ideea clientului. Nu-mi place sa copiez 1.1 ceea ce aduce el ca mod de referinta. Prelucrez ideile in tableta si dupa incepe distractia.

 

Cazurile in care refuzi sa tatuezi

Exista si cazuri in care refuz. Anumite coveruri daca mi se par destul de imposibil de acoperit (sunt necesare cateva sedinte de laser in prealabil) sau cicatricile care nu au cel putin 2 ani de vindecare sau anumite tatuaje care clar nu sunt pe stilul meu.

 

Tatuajele tale

Cred ca am 12. Au fost facute de diferiti artisti de-a lungul timpului unele reusite altele care necesita cover up, dar nah de-ale tineretii vremuri.

Primul meu tatuaj a fost o randunica pe omoplatul stang facut la 14 ani, binenteles fara ca parintii mei sa stie despre asta.

 

Cum te promovezi

Ma promovez in general prin retelele de social media ( Instagram , Facebook) dar cea mai buna metoda de promovarea este recenzia clientului si tatuajul executat. Cand o persoana vede un tatuaj fain intotdeauna se intereseaza unde a fost facut si asa se duce vorba mai departe.

 

Trendurile vremii

Sunt de parere ca nu trendul ar trebui sa dicteze, chiar daca arta asta a evoluat extrem de mult. Fiecare individ isi creeaza trendul dupa bunul lui gust si povestea din spatele tatuajului. Dar daca stau sa studiez piata, cele mai populare cerinte ale momentului sunt la 2 extreme ori un hiper realism ori ceva foarte abstract.

 

Schimbarile din piata de profil

In modul in care in sfarsit lumea a inceput sa fie mai pretentioasa, multi acum opteaza pentru saloanele profesionale unde pot avea ceva mai multa incredere ca va iesi un tatuaj asa cum trebuie vs cazurile multiple de tatuaje nereusite facute la “hai ca stiu eu un prieten care bate mai ieftin”.

Schimbarile importante din piata sunt intrunirile organizate ale tatuatorilor la concursurile destinate lor , evolutia aparaturii, tusurilor etc.

 

Prejudecatile

As spune slava domnului ca a inceput sa se miste si pe la noi treaba asta. Lumea nu mai este atat de incuiata si nu mai asociaza oamenii tatuati cu puscariasi etc.

Joburile sunt mult mai permisive in diferite domenii, am avut ca si clienti medici, politisti, pompieri , oameni de afaceri etc insemnand ca oamenii incep sa fie mult mai receptivi la aceasta arta si nu mai asociaza tatuajele cu ceva rau.

 

Clientii si preferintele lor

Cu siguranta numarul celor care aleg sa se tatueze este in crestere si odata cu el au crescut si pretentiile clientilor pentru aceasta arta. Cei care se tatuaeaza cauta in primul rand siguranta, o igiena corespunzatoare si o mana priceputa.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related