[Human, Art & Tech] Andrei Tonita: Arta se combina din ce in ce mai mult cu compozitia tehnologica ajungand la un punct in care nu va mai exista una fara alta

[Human, Art & Tech] Andrei Tonita: Arta se combina din ce in ce mai mult cu compozitia tehnologica ajungand la un punct in care nu va mai exista una fara alta

Human Interface se numeste lucrarea inscrisa de Andrei Tonita la Human Technology Street Art Challenge by George, competitie care se afla acum in etapa votului si a jurizarii. Andrei ilustreaza in desenul sau felul in care viitorul umanitatii si al tehnologiei nu poate fi decat unul comun.

Inteligența artificială are un impact asupra viitorului oricărei industrii și al fiecărei ființe umane, actionand ca un inovator tehnologic pentru viitorul previzibil. În timp ce explorăm relația noastră cu tehnologia, din ce in ce mai des apare problema dezvoltării unei dependențe de aceasta. Cercetările sugerează că viitorul nostru si al AI-urilor este comun, fiind o co-evoluție lentă, simbiotică, explică Andrei

 Etapa de inscrieri s-a incheiat ieri, puteti da aici o tura printre lucrarile propuse si speram ca le veti vota pe cele care v-au impresionat. In randurile de mai jos, noi continuam sa vorbim cu Andrei despre arta, tehnologie, realitati urbane si spatiul care se formeaza la intersectia lor. 

 

Bio pe scurt

Sunt Andrei Tonita, m-am nascut in Craiova in anul 1993. La baza sunt pictor si muralist, dar in ultima perioada am inceput sa experimentez si cu designul grafic. Recent am inceput sa cercetez si sa aplic diferite stiluri din vasta istorie a designului grafic. Cateva proiecte recente pe care le-am realizat sunt cele de pictura murala in colaborare cu diverse institutii publice.

Subiectele principale si constante pe care le abordez pe partea de pictura sunt critica socio-politica si istorica/prezenta sau de factura psihico-analitica. Pe partea de design graphic si murala incerc sa ma adaptez mediului inconjurator si sa creez tematici cat mai familiare umanului, nu foarte agresive, echilibrate si interesante estetic.

 

Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George

Inscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George a provenit spontan. Am privit aceasta oportunitate ca o sansa pentru a experimenta o combinatie intre designul grafic si tehnica murala.

 

Inspiratia

Inspiratia a provenit, dupa cum am spus si in descrierea ei, de la fascinatia dezvoltarii inteligentei artificiale atat de rapida si de la simbioza acesteia cu normalitatea.

 Procesul creativ a durat si s-a dezvoltat secvential, prima etapa a fost cercetarea subiectului si a brandului, alegerea unei stilistici, stabilirea compozitionala/cromatica ,schitarea pentru a vedea diferitele ajustari extetice necesare,apoi procesul de detaliere si finisare a lucrari.

 

Brieful

Brieful a fost foarte ok structurat si a prezentat cat mai concret tematica. Provocarea cea mai mare a fost incadrarea logo-ului George in compozitie, deoarece nu eram convins de locul lui (central, lateral/mai mic/mai mare). O alta dificulate a reprezentat alegerea cromaticii lucrarii.

 

Tehnologie, arta & realitatea urbana

Personal cred ca aceasta trinitate care s-a dezvoltat in ultimii 20 de ani va ajunge intr-un punct de unitate, deoarece arta se combina din ce in ce mai mult cu compozitia tehnologica ajungand la un punct in care nu va mai exista una fara alta, cum este acum social media si alte medii de socializare,arta va ajunge sa depinda de tehnologie pentru a fi arta. Acest lucru poate fi pozitiv sau negativ,depinde de utilizarea si abuzarea ei. Dar ca orice dezvoltare va avea un regres si o redefinire a trecutului. Momentan putem doar sa ne bucuram de acest comfort pe care ni-l ofera .

Aceasta simbioza nu va exista in adevaratul sens al cuvantului, ci doar un compromis. Ea a atins deja o asa numita simbioza atunci cand a trecut de la confort la necesitate.

 

Relatia cu tehnologia

Relatia personala cu tehnologia este pozitiva, reprezinta o sursa de exploatat si experimentat, momentan!

Primul calculator a fost unul cu monitor cu tub si foarte zgomotos, il utilizam pentru jocuri, referinte si editare. Aveam in jur de 12 ani cand am avut primul calculator si a fost un pas foarte important in dezvoltarea mea artistica.

Fiind artist, tehnologia reprezinta pentru mine o necesitate, am nevoie de ea pentru marketing sau cunoastere. Dar are si parti negative din perspectiva utilizarii acesteia inutil, entertainment sau confort, de aceea pentru productivitate sunt necesare limitari.

Tehnologia m-a ajutat in a ma dezvolta din punct de vedere artistic si cel mai benefic lucru a fost si este din punct de vedere al inspiratiei.

Fara tehnologia mi-ar fi greu dar nu imposibil, dar fara arta nu as putea trai!

[Voteaza aici lucrarile inscrise la Human Technology Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related