A fost un an școlar plin de provocări. Apăsați de pandemie, școala online, numeroase schimbări, elevii, profesorii și părinții au făcut eforturi reale pentru continuarea orelor și pentru a aduce un sentiment de siguranță și normalitate, când totul în jur se clătina amenințător.
Acesta a fost anul digitalizării forțate, anul în care școlile au tras încă un semnal de alarmă pentru un sistem care nu lasă loc de adaptabilitate, anul în care copiii au fost și mai expuși pericolelor de pe internet. Iar ei și-au făcut timp și curaj și au participat la competiția Eroii Internetului, organizată de Asociația Adfaber, cu susținerea Google.org.
Adfaber transmite mulțumiri elevilor și profesorilor
Orele în fața ecranelor au crescut, la fel și expunerea copiilor la conținut neadecvat și pericole reale de pe internet. Competiția Eroii Internetului a demonstrat că elevii sunt însetați de educație cu privire la siguranța online și că profesorii sunt dispuși să își rupă din timpul lor liber ca să îi ajute. Toți cei care au făcut parte din proiectul Eroii Internetului au contribuit la creșterea conștientizării pericolelor și la combaterea lor, iar echipa Adfaber le mulțumește.
În cadrul competiției Eroii Internetului, mii de elevi din clasele 0-VIII, împreună cu profesorii au creat campanii de promovare a siguranței online. Au oferit colegilor, părinților, vecinilor, prietenilor, comunităților online informații despre pericolele de pe internet și soluții pentru ele. Au scris istorie într-un an în care pandemia a oprit tot ce știam că este normal.
Câștigătorii competiției Eroii Internetului
Numeroase proiecte au impresionat echipa Adfaber și echipele de oameni care au jurizat cu atenție fiecare campanie de promovare realizată. Toți cei implicați merită cel puțin felicitări.
Câștigătorii competiției Eroii Internetului din 2021 s-au remarcat prin impact, creativitate și organizare. Iar ei sunt:
Locul III la competiția Eroii Internetului
Echipa NET.ALERT, tema: Nu te lăsa pacalit. Elevii sunt în clasa a VIII-a și a VII-a, la Liceul Teoretic "Ioan Petrus" Otopeni, Ilfov și au fost îndrumați de doamna profesoară Popescu Roxana Marcela.
Locul II competiția Eroii Internetului
Echipa BOBOCII ISTEȚI, tema: Distribuie cu prudență. Elevii sunt în clasa a III-a, la Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Târgu-Mureș și au fost îndrumați de domnul Sebesi-Suto Ștefan-Mihai.
Locul I competiția Eroii Internetului
Pe locul I avem o surpriză: două echipe la egalitate. Prietenii internauţilor, Tema: Nu te lăsa păcălit și Delfinii internauţi, Tema: Distribuie cu prudenţă. Elevii sunt în clasa a II-a, la Şcoala Gimnazială nr. 49, București și au fost îndrumați de doamna Ionescu Oana Diana.
Mențiuni competiția Eroii Internetului
Pentru că s-au alăturat sute de echipe competiției Eroii Internetului, avem și o serie de mențiuni:
- Eroii Școlii, tema: Nu te lăsa păcălit și Albinutele-eroi, tema: Distribuie cu prudență. Echipele sunt de la Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan Brad, jud Hunedoara, clasa a IV-a și au fost îndrumate de doamna Rișcuța Mărioara Dorina.
- Cutezătorii, tema: Nu te lăsa păcălit. Echipa este de la Școala Gimnaziala nr. 11, Oradea, clasa a VI-a și a fost îndrumată de doamna Oniță Claudia Daniela.
- Echipa Curcubeu, tema: Distribuie cu prudență. Echipa este de la Școala Gimnazială Ferdinand I, București, clasa a IV-a și a fost îndrumată de doamna Costinean Liliana.
- Eroii românași, tema: Nu te lăsa păcălit. Echipa este de la Liceul Teoretic Miron Costin, Pașcani, clasa a III-a și a fost îndrumată de doamna Iordăchioaia Liliana.
Premiile competiției Eroii Internetului
Echipele câștigătoare primesc:
- locul I - 10 Chromebooks pentru școală, tablete pentru echipele câștigătoare și mentor, trofeu și surprize Eroii Internetului, laptop profesor Ambasador
- locul II - tablete pentru echipa câștigătoare și mentor, trofeu și surprize Eroii Internetului, laptop profesor Ambasador
- locul III - trofeu și surprize Eroii Internetului, laptop profesor Ambasador
Cele 5 echipe din secțiunea mențiuni primesc cadouri din partea Adfaber.
Adfaber aduce educația mai aproape de tehnologie
Prin intermediul proiectelor Adfaber, profesorii, părinții și elevii au la dispoziție resurse gratuite pentru educație. Acestea includ cursuri de programare, traininguri, competiții naționale și internaționale.