Sa ridicam paharele si sa ciocnim, pentru ca meritam. Sa ciocnim si cu prietena noastra, tehnologia, pentru ca fara ea greu ar mai fi. E nevoie de o petrecere la mijloc de 2021 in care sa ne bucuram unde si cum suntem si sa imbratisam ce avem mai bun in jurul nostru. De aici a pornit cu inspiratia Liudmila Mehedinteanu, participanta la Human Technology Street Art Challenge by George, cand a creat propunerea ei pentru concurs, Cheers. De oriune ati incepe sa creati, cititi brieful inainte si apoi dati drumul imaginatiei, sa coloreze orasele din Romania. Competitia de street art e in desfasurare si asteptam inscrierile voastre. Pentru a va da un impuls, venim cu povestile celor care s-au inscris deja.
M-am gandit initial sa ilustrez o petrecere cu oameni si roboti, dar apoi am simplificat ideea la o ciocnire de pahare intre un om si un robot. Cred ca este momentul sa sarbatorim aceasta colaborare si sa imbratisam tehnologia, cu partile ei bune si partile ei infricosatoare, spune Liudmila
Vorbim cu ea in continuare despre arta, tehnologie, orase si evadare.
Bio pe scurt
Ma numesc Liudmila si sunt artist autodidact. Am un proiect in derulare pe site-ul meu, cu ilustratii ale mamicilor si piticilor. Este un proiect gratuit, daca doreste cineva o ilustratie asemanatoare poate sa imi trimita pe pagina de Fb un mesaj. Cel mai recent proiect al meu este o carte ilustrata pentru copii. Voi participa cu manuscrisul la o competitie internationala. Wish me luck! :)
Ma pasioneaza tot ceea ce tine de ilustratiile si cartile pentru copii. Imi doresc sa devin ilustratoare de carti pentru copii, dar sa public si povestile mele. Educatia prin arta incepe de la o varsta frageda. Mi-ar placea sa pot contribui la o copilarie mai buna si distractiva pentru cei mici.
Competitia Human Technology Street Art Challenge by George
Am vrut sa ma inscriu la competitie deoarece pentru mine este noua sansa de a crea si de a-mi depasi limitele creative.
Inspiratia a venit de la cuvantul "distractiv". Arta stradala are rolul de a atrage atentia asupra unor probleme dar si de a fi cat mai colorata si fun. M-am gandit initial sa ilustrez o petrecere cu oameni si roboti, dar apoi am simplificat ideea la o ciocnire de pahare intre un om si un robot. Cred ca este momentul sa sarbatorim aceasta colaborare si sa imbratisam tehnologia, cu partile ei bune si partile ei infricosatoare. Si noi, ca oameni, le avem pe ale noastre.
Imi place, in general, sa desenez ceea ce vreau, fara limite impuse, din acest motiv nu lucrez in domeniu. Dar uneori, o competitie si un brief au rolul de a te scoate din zona de confort si de a-ti pune mintea la contributie.
Intotdeauna, pentru orice proiect, fac un brainstorming. Consider ca este esential. Apoi caut fotografii de referinta si incep sa desenez. In ultima faza lucrez in programele digitale pentru a finaliza lucrarea.
Brieful
Mi-a placut ideea din spatele briefului, mai ales partea in care se afirma faptul ca tehnologia este o extindere a noastra, prin imaginatie. Noi suntem tehnologia din ziua de azi si fara noi nu se putea ajunge la asemnea performante in toate domeniile, fie ca este medical, al cercetarii, al inggineriei, s.a.m.d.. Provocarea a fost de a gandi o lucrare pentru o suprafata de exterior.
Intersectia dintre tehnologie, arta & realitatea urbana
Cred ca deja tehnologia a influentat foarte mult arta in 2021. Acum vorbim de instalatii de arta si acum putem sa le accesam si le privim de oriunde. Totul este mai deschis, mai transparent, accesul publicului larg la arta este din ce in ce mai mare. Orasele mari si capitalele forfotesc de oameni dornici de evadare, fie ca este prin intermediul tehnologiei, fie ca este prin intermediul artei. Cred ca, da, la intersectia celor trei dimensiuni, este evadarea. Dar si dorinta de a crea o societate urbana cat mai placuta si cat mai safe.
Relatia ta cu tehnologia
Evident ca folosesc in fiecare zi un gadget. Nu ma pricep foarte bine si nu sunt pusa la punct cu ultimele tehnologii, dar incerc sa ma informez. Am avut calculator in clasa generala si ascultam melodiile celor de la The Cranberries, Zombie si Salvation, iar telefonul a venit cam tot atunci. Pe calculator mai jucam jocuri cumparate pe DVD, de la vecinul care locuia in blocul alaturat. Ahh, da, si filme pe DVD. Televizorul color a fost un mare wow. Ma uitam la desene si ascultam VH1. Era super.
Limite
La munca, acasa, in timpul liber, sunt dependenta de laptop. Telefonul poate sa lipseasca uneori, dar laptopul nu. Pot sa plec in vacanta linistita intr-un loc remote, pentru a ma deconecta cateva zile, dar nu mai mult. Inca citesc carti in format fizic si pictez cu pensula. Imi place sa alternez mediul digital si cel traditional.
Cred ca toti suntem un pic dependenti de tehnologie. Fara ea nu putem comunica, nu putem lucra, nu putem beneficia de servicii. Cel mai bun lucru este accesul la informatii.
Fara tehnologie & fara arta
Fara tehnologie cred ca as putea sa traiesc, dar fara arta nu. Arta este in mintea mea si acolo va ramane. Face parte din mine. Viata fara acces la tehnologie este una simpla si modesta, ceea ce nu este un lucru rau, dar viata fara acces la arta este una trista.
[Citeste brieful si inscrie-te aici la Human Technology Street Art Challenge by George]