Instinctiv, noi căutăm armonia, potrivirile, confortul, previzibilul. Dar e important să ieșim din această zonă pentru a descoperi lucruri noi, pentru a gândi în feluri neașteptate, pentru a crea. Și asta e provocarea pe care o aduce competiția glo™ Urban Pairs & Art Flairs. Este un concurs care forțează artiștii sa iasă din patternurile obișnuite și să îmbrățișeze conceptul de Break Binary, spune Irina Dragomir, artist vizual si jurat al competiției,
Concursul glo™ Urban Pairs & Art Flairs propune alăturarea a doua concepte puternic contrastante într-o singură poveste, ceea ce poate fi o provocare destul de mare pentru oricine. Ne provoacă să ne extindem universul de gândire și să evoluăm, ceea ce înseamnă că toți participanții vor fi caștigători, indiferent de ce bunuri materiale vor primi la final
Provocarea a fost lansată, deadline-ul e strâns, brieful este aici. Aducem pentru inspirație poveștile de viață și artă ale oamenilor din juriu și sfaturile lor pentru cei care vor să participe. Irina le urează concurenților să creeze cu bucurie, fără presiunea competiției și a mizei.
Povestea ta cu arta
Înclinația mea pentru artă a existat dintotdeauna. Bănuiesc că e ca o sămânță cu care te naști și pe care, dacă o cultivi, înflorește frumos. Cele mai vechi amintiri ale mele sunt legate de stimuli vizuali. Prima mea pasiune vizuală a fost un mare mozaic comunist care decorează și astăzi fațada Casei de Cultură din Mangalia- orașul meu natal. În continuare, mă bucur să îl văd, de câte ori trec pe acolo. Lista amintirilor de acest gen este foarte lungă și chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, sunt mulțumită de faptul că am reușit să păstrez această fascinație și bucurie vizuală atunci când descopăr ceva frumos.
Mai târziu, am realizat că, la rândul meu, aș putea să creez lucruri frumoase- surse de bucurie pentru mine și ceilalți, și nu am mai putut să mă mai opresc, deși au existat câteva obstacole pe traseu care m-au încurcat și mi-au încetinit parcursul artistic.
Publicul de artă din România
Publicul din România este foarte divers și mi-ar fi destul de greu să generalizez. Sunt foarte multe variabile care intervin și modelează interacțiunea dintre public și obiectul artistic. Oamenii, apreciază sau nu diversele manifestări artistice în funcție de gusturile lor, de poveștile personale pe care le imprimă în ceea ce văd, dar și în funcție de educație. Cu cât consumi mai multă artă, cu atât gustul devine mai sofisticat și mai pretențios.
Există o tendință de “împrietenire” între public și artist care mi se pare benefică pentru că demontează unele mituri despre artiști și pentru că ajută publicul să înțeleagă mai bine universul pe care artistul îl prezintă. Traversăm o perioadă în care avem nevoie de frumusețe, de povești seducătoare care să ne aline și să ne distragă, iar arta oferă un astfel de refugiu. Din acest motiv, cred că este de așteptat ca entuziasmul oamenilor față de toate manifestările artistice să crească.
Cum vezi tu viitorul
Îmi dă putere să îmi imaginez că într-o zi știrile triste se vor opri, că voi putea călători din nou în locuri pline de frumusețe și că voi petrece din nou timp de calitate- face to face, cu toți oamenii dragi. Cu siguranță că în viitor voi vrea să recuperez toată bucuria pe care am pierdut-o în ultimul an și cred că acesta este un plan comun pentru majoritatea dintre noi. În concluzie, viitorul mă entuziasmează.
Care sunt temele care te inspiră acum
Am observat că sunt într-o continuă transformare din toate punctele de vedere și că multe dintre preferințele mele se schimbă în timp. Spre exemplu, am avut o perioadă în care eram foarte atrasă de abundența vizuală, de exces, și de realism. Acum trec printr-o etapă care mă surprinde și pe mine și încep să cred că “less is more”. Mai mult decât atât, în ultima vreme, mă simt din ce în ce mai atrasă de libertatea pe care mi-o oferă abstractizarea, și de claritatea formele geometrice. Mi se pare un salt imens pentru cineva ca mine, care ani de zile a încercat să înțeleagă și să reproducă cât mai fidel realitatea. Poate că și acest an pandemic a influențat schimbarea mea de viziune. Poate că undeva, inconștient, am concluzionat ca realitatea mă ține mult prea încordată și restricționată așa că am decis să mă distanțez de ea.
glo™ Urban Pairs & Art Flairs
Concursul glo™ Urban Pairs & Art Flairspropune alăturarea a doua concepte puternic contrastante într-o singură poveste, ceea ce poate fi o provocare destul de mare pentru oricine. Instinctiv, noi căutăm armonia, potrivirile, confortul, previzibilul și operăm mental cu categorii formate în funcție de asemănări și elemente comune. Acest concurs ne forțează să ieșim din pattern-urile noastre de gândire, să facem asocieri ieșite din comun și să gândim într-un fel în care nu am mai facut-o până acum. Așadar, glo™ Urban Pairs & Art Flairs ne provoacă să ne extindem universul de gândire și să evoluăm, ceea ce înseamnă că toți participanții vor fi caștigători, indiferent de ce bunuri materiale vor primi la final.
Sfaturi
Cred că cel mai bun sfat pe care îl pot da artiștilor participanți este să nu pună presiune pe ei și să lucreze cu bucurie, fără să se gândească prea mult la concurență sau la miză. Good vibes only, pe cât posibil :))
Vezi brieful glo™ Urban Pairs & Art Flairs și înscrie-te în concurs
gloTM
+18. glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.
TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunitatii creative IQads, obtinand sute de rezolvari creative, mii de interactiuni si sute de mii reach.
Brandurile obtin solutii pe care le pot implementa si continut branded pe care il pot folosi in social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat si derulat zeci de competitii creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustratii etc pentru companii precum AVON, BCR (George), Heineken (Desperados, Ciuc), Unilever (AXE, Dove, DERO), PUMA (Jacheta T7), Nokia, Leroy Merlin, Mondelez (Milka), Carrefour, Samsung, Ursus Breweries (Timisoreana, Ursus), Honda Romania (Honda Civic), EPSON, Nestle (Nescafe Dolce Gusto, Nescafe Alegria, JOE), TELEKOM, Orkla Food (Ardealul), Bergenbier.