Ministrul Mediului a recondiționat un calculator, în vizita la Ateliere Fără Frontiere

Ministrul Mediului a recondiționat un calculator, în vizita la Ateliere Fără Frontiere

Joi, 3 decembrie, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet a vizitat sediul Asociației Ateliere Fără Frontiere, unde a recondiționat calculatoarele predate în calitate de deșeuri, alături de persoanele vulnerabile sprijinite de asociație.

Recondiționăm, reutilizăm, reciclăm. Pe aceste principii se bazează atât economia circulară, cât și programul de guvernare al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Ministrul Mircea Fechet a vizitat atelierul Educlick al asociației Ateliere Fără Frontiere, locul care respiră aceste principii. Aici se lucrează cu pasiune pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice, recondiționarea și donarea acestora către copiii din familii defavorizate pentru a ține pasul cu școala online.

 

"Am început să progresăm în domeniul reciclării, dar este timpul să ne gândim serios și la reutilizarea deșeurilor, acțiune a cărui impact asupra mediului este mai redus în comparație cu reciclarea, deoarece nu implică un proces industrial. Un astfel de atelier ca cel al asociației dovedește că putem face trei fapte bune într-un singur gest - donăm calculatoare vechi și ajutăm mediul, susținem educația online, creăm locuri de muncă pentru cei vulnerabili’.", declară Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

 

Ministrul și-a arătat admirația pentru activitatea asociației pentru protejare și conservare a mediului. Respectând principiile economiei circulare, asociația colectează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), recondiționează calculatoarele uzate și le donează de 11 ani în toată România prin intermediul programului EDUCLICK. Restul DEEE sunt dezmembrate și transferate către fabricile de reciclare.

"Recondiționăm aproximativ 25% din calculatoarele uzate pe care le primim pentru că cerințele pentru un calculator funcțional pentru educația online au crescut față de cele de dinainte de pandemie. În același timp, cererile de calculatoare din partea elevilor fără posibilități materiale este de 8-10 ori mai mare față de câte calculatoare uzate primim. Cu cât recondiționăm mai mult cu atât putem ajuta mai mulți elevi, dar și mai multe persoane vulnerabile să se integreze pe piața muncii.", declară Damien Thiery, Directorul General Ateliere Fără Frontiere.

 

Anul acesta, până la finalul lunii octombrie, în atelierele asociației au fost recondiționate și donate 1700 calculatoare, însă cererile continuă să vină. Până la finalul anului mai sunt necesare cel puțin 850 de calculatoare pentru elevii din mediul rural.

În cadrul acestei vizite, Ministrul Mircea Fechet a semnat o etichetă ce se va regasi pe toate calculatoarele donate anul acesta. Alături de semnătura sa se află și cea a beneficiarului Marius Istodor, cel care l-a îndrumat pe Ministru în recondiționarea calculatorului.

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o organizație românească fără scop lucrativ, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate. În 12 ani a colectat 1347 tone de DEEE, dintre care 30% au fost recondiționate pentru reutilizare, iar 70% dezmembrate pentru reciclare. 18.891 echipamente IT au fost recondiționate și donate prin programul național Educlick la peste 2.000 de școli și asociații din toata țara, unde se bucură de ele 415.000 de beneficiari aparținând comunităților defavorizate din România. 603 tone de DEEE au fost reciclate, evitând astfel poluarea cu 16427 tone de emisii de gaze cu efect de seră.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related