Qreator by IQOS vă propune o altfel de călătorie, o aventură „inițiatică”, numai bună pentru anul acesta. Nu vom călători cu trenul, avionul sau mașina, ci suntem invitați să ne folosim imaginația pentru a călători prin artă și design. Sunteți pregătiți? Vă așteaptă Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Țările de Jos și Ungaria.
Între 13 și 20 septembrie, Qreator by IQOS, #HomeofCreativity, devine spațiul de intersecție pentru șapte lumi diferite și neobișnuite, în cadrul Design Flags, un demers care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale.
Șapte lumi diferite la #HomeOfCreativity
Chiar din centrul Bucureștiului și fără să vă luați concediu, puteți călători pe străzile Madridului sau puteți întrezări viața obișnuită din Portugalia, prin obiectele pe care le folosesc în fiecare zi locuitorii ei. Puteți face o incursiune neobișnuită în Danemarca sau o vizită în laboratorul în care se prepară hrana viitorului. În parteneriat cu Romanian Design Week, Qreator by IQOS găzduiește Design Flags, o serie de șapte expoziții prezentate în premieră în România, care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale.
Bucureștenii vor putea călători cu mintea și imaginația în șapte lumi diferite care se intersectează în #HomeOfCreativity, spațiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A. Expozițiile vor putea fi vizitate în perioada 13-20 septembrie 2020, între 10:00 și 20:00.
Demersul Design Flags este susținut de misiunea noastră, de a inspira și influența modul în care vedem creativitatea, spune echipa Qreator by IQOS.
Distanțarea socială, măsurile de siguranță și toate regulile și recomandările autorităților vor fi respectate în cadrul evenimentului. Accesul pentru vizitarea expozițiilor este gratuit și dedicat exclusiv persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.
Hrana viitorului, memoria sensibilă & viața de zi cu zi
În spațiul Qreator by IQOS, locul de înâlnire al comunității creative din București, își vor face loc postere stradale care evocă istoria Madridului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și expoziția Institutului de Design din cadrul Universității de Arte și Design (MOME) din Budapesta.
Pe lângă afișe și postere, se adaugă și o instalație interactivă, Future Food Formula, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului. Aceasta a fost creată de food designer-ul Chloé Rutzerveld.
Mai puțin convențională este și expoziția Matters – Rethinking Materials din Danemarca. Instalația investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenționale deschide o discuție despre sustenabilitate în design.
Design Flags nu este doar un exercițiu de imaginat viitorul sau neobișnuitul, ci alocă și un loc important și lucrurilor comune, traiului obișnuit. Ca de fiecare dată, perspectiva prin care privim lumea este cea care ne aduce în fața noilor perspective și a descoperirilor.
Memoria sensibilă stă în obiectele vieții de zi cu zi, indiferent de geografia celor care le folosesc. Iar expozițiile de design de produs precum Made in CZ/Found in RO, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție, sau Portugal Normal vin să ne poarte pe cărări cunoscute, dar totuși, surprinzătoare.
13-20 septembrie. Rezervați-vă data în calendar pentru o călătorie mai puțin obișnuită, dar cât se poate de necesară. Anul acesta, avem nevoie să ne hrănim imaginația și creativitatea cu cât mai multă artă și perspective noi, care să depășească granițele culturale sau chiar ale timpului.
Design Flags este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio.
Qreator by IQOS, #HomeofCreativity, este unul dintre cei mai activi promotori și facilitatori de creativitate din zona culturală bucureșteană. Prin evenimentele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS conectează comunitățile creative ale Bucureștiului cu toți cei pasionați de creativitate, în toate formele ei. Qreator by IQOS pune la dispoziţie un spaţiu în care aceștia se pot exprima și pot colabora, dar și resursele tehnologice necesare pentru a-și pune în practică ideile și proiectele.