Iateuita, haisa, osafiefun. Asta și-a spus Andreea Clar cand a citit prima data despre Uninterrupted GIF Festival by glo. Si apoi i-a spus asta si prietenei ei, Den, si impreuna au creat, au testat, s-au jucat si s-au inscris in festival. Procesul de creatie cu doua minti a aratat asa:
Un facetime printre task-urile de la birou. Facem? Facem! Una, doua, mai multe schite. Alt facetime. Niste haha hihi, alte schite. Siiii asta e!
Dincolo de hihihi - care e foarte important, mai ales cand creezi gif-uri - un lucru esential este sa ii faci loc ideii, sa se intinda cat vrea si apoi sa atraga si pe altii in lumea ei. Asta va uram si voua: hahaha si inspiratie sau ce credeti ca e nevoie sa ajungeti la gif-ul acela care sa tina oamenii cu ochii lipiti de el. Si apoi să îl înscrieți în competiție. Mai sunt doar patru zile in care puteti sa participati la marea provocare de arta digitala.
Scurtă biografie
Andreea: Sunt Andreea, am 28 de ani si sunt art director.
“Pai si ce-o sa faci, o sa desenezi toata viata? Pai da”.
Si am plecat din Galati sa vad care-i treaba.
Am lucrat prin baruri, ziare, cazinouri, am facut Artele in Iasi si am ajuns si prin Bucuresti, intr-un scaun de art.
Intre timp am avut grija sa hranesc ilustratorul ocazional decoperit pe drum.
Den: 28, in Bucuresti deocamdata. Liceul a dat startul ideii asteia ca as putea face trai din a fi creativ. Facultatea a mers si nu prea in directia asta. Vreo 3 ani si, poate 4, dupa facultate, am facut copywriting, apoi am trecut pe graphic design. Pentru ca de ce nu?
Relația cu arta
Andreea: Aveam vreo 4 ani cand copiam crocodilul de pe tubul de pasta de dinti ca sa-i pun eu tricoul ala de-l voiam si 13 cand imparteam pliante, dar aveam feedback pe layout.
Sa fi fost intre.
Den: Ma gandesc ca a inceput atunci cand am ascultat primul teatru radiofonic, pe la 5-6 ani si m-a indemnat mama sa imi imaginez oamenii pe care ii aud. Si de-atunci tot creste- prin curiozitate si pofta.
Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo
Andreea: A fost un iateuita, haisa, osafiefun.
Plus c-am vazut butonul glo si am zis “ok si ce se intampla cu el?”
Den: Prietena mea, cu, care, de altfel si particip.
Asa m-a hotarat.
Un facetime printre task-urile de la birou. Facem? Facem! Una, doua, mai multe schite. Alt facetime. Niste haha hihi, alte schite. Siiii asta e!
Intersecția artei cu digitalul
Andreea: Undeva pe drum am prins ca o idee are nevoie de un mediu pe masura unde sa se desfasoare, sa se intinda cat ii sunt picioarele. Tot undeva pe drum am descoperit shopable videos, digital exhibitions, AR, AI, VR, si cat de multe picioare poate avea o idee.
Lucrurile s-au mutat oricum in digital si merg mana-n mana, se sustin si chiar bine una pe cealalta. Ba chiar cred ca artei i-ar prinde bine ceva mai multa sustinere si din partea celor ce-o consuma.
Menirea gif-urilor
Andreea: Internetul are multe de zis and so do we. Funny, right?
Am inceput sa folosesc gifuri in work cand mi-am dat seama sunt mai multe de zis. Ca un ochi clipeste, ca un picior se bataie sau ca un banner poate sa se intoarca si pe partea cealalta daca vrea (artul in cazurile fericite).
Den: In 2020, gif-urile sunt ce erau emoticoanele pentru o discutie online in 2011. Sarea si piperul!
[ vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici.