Paul Flavius Nechita și noua generație de meșteri. Neomeșterii

Paul Flavius Nechita și noua generație de meșteri. Neomeșterii

Într-o lume tehnologizată, un UX designer, într-un balcon la bloc, începu să (neo)meșterească obiecte din ciment. Ce face acel Neo în față? Pentru că: meșterește modern. De aici a pornit și numele - NeoMeșterescPaul Flavius Nechita a studiat la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, dar talentul său dă semne de amor cu muza încă din liceu, atunci când a încercat să modifice o chitară bass.

Nu vânzările au fost scopul inițierii acestui proiect. Confecționează în mare parte pentru portofoliul său de artist. Ține mult la unicitatea creațiilor sale, de aceea nu vrea să producă în masă. Printre lucrările lui se numără conuri, care pot fi și suporturi pentru ceasuri, ghivece, care, spune „neomeșterul”, au avut succes printre clienți, dar și alte obiecte decorative pentru casă.

Chiar dacă îi e drag să dea forme cimentului, vrea să facă și obiecte mai mari din lemn. Acum nu-i permite spațiul. Dar ferice de cei care au o pasiune, dacă le-a venit ceva în cap, numaidecât o vor aduce în realitate.

 

NeoMeșterul de la NeoMeșteresc

În spatele NeoMeșteresc, sunt eu, Flavius. Absolvent de arte și actual UX Designer, iar NeoMeșteresc este pasiunea mea pentru designul de produs. Deși portofoliul meu momentan include doar obiecte mici, în timp îmi doresc să fac mai mult și să lucrez și cu alte materiale. Îmi place lemnul și aș vrea să includ și acest material în ceea ce fac.

 

Ideea

Mereu am fost atras și de a lucra manual un produs sau cel puțin de a încerca. Primul obiect „făcut” a fost în liceu, atunci când am început să modific o chitară bass. A fost un moment memorabil în viața mea, pentru că a fost și primul contact cu meșterul din mine, însă a fost și un eșec pentru că nu am dus până la capăt acel proiect, iar lucrul ăsta m-a urmărit mulți ani din viața mea, până când am decis că trebuie să revin la această pasiune.

 

De ce acest nume

Numele este în forma aceasta pentru că eu m-am văzut mereu meșterind când făceam câte un obiect, și cum procesul era mai „modern”, fiindcă îmi lipsea acel atelier, cunoștințele și profesionalismul unui meșter, însă am pasiunea unuia, asocierea de cuvinte mi s-a părut una naturală, una care poate defini o nouă generație de meșteri, neomeșteri (meșterul modern).

 

Produse din ciment

M-a atras aspectul industrial al cimentului și îmi doream să lucrez cu genul acesta de material. În același timp, spațiul de lucru a contat foarte mult. Fiindcă totul a început într-un balcon la bloc, eram limitat și de zona de lucru și de dimensiunea obiectelor create. 

 

Primele creații

Primele produse făcute pentru NeoMeșteresc au fost aceste conuri din ciment. Oricine poate face un con dintr-o hârtie A4 și să toarne ciment în ea, și asta m-a atras și pe mine. Un lucru mic, dar care cu puține accente de culoare poate deveni un element decorativ în casa ta. Pe lângă asta un con este și un suport bun pentru un ceas.

 

Echipa: eu și cu mine

Momentan sunt doar eu, dar asta și pentru că nu intenționez să produc în duzină, mai degrabă să fac un portofoliu de artist în care fiecare produs este unic în felul lui.

 

De la pasiune la afacere

Încă nu este o afacere în adevăratul sens, și aș vrea să o țin așa cât mai mult. Focusul meu este să fac orice fel de produs din care eu am ce învăța și pe care eu m-aș bucura să îl am în casă.

 

Procesul de producere

Momentan sunt fixat pe a produce ghivece din ciment. Ca proces, eu am preferat mereu să fac obiectele fără a porni de la o schiță. Am o idee în mintea mea, pe care o execut, iar asta îmi permite să am mai mult loc de a controla rezultatul final. Partea cea mai grea în tot procesul este procesul în sine. Îmi doresc să ajung cât mai repede la rezultatul final și să mă bucur de el, pe tot parcursul sunt foarte nerăbdător.

 

Inspirația

De multe ori inspirația vine și din nevoia de prin casă. Aveam nevoie de niște măsuțe pe care să putem pune diverse lucruri prin casă, așa că am ales să le facem. A fost o oportunitate bună să învăț și să experimentez combinare dintre materialele mele preferate de lucru, ciment și țeava de apă.

 

Clienți

Majoritatea clienților au fost oameni pasionați de suculente și ghivece din ciment. După cum povesteam eu nu produc în masă același produs, scopul fiecăruia este să fie unic, însă ca și serie aceste ghivece mici au fost de succes.

 

Promovarea

Am făcut-o mereu pe Facebook și Instagram. Sunt printre cele mai folosite rețele sociale de la noi din țară și cum eu mă adresez publicului din țară am ales aceste două platforme. Legat de pauză, au fost doi ani de zile în care am preferat să experimentez mai mult, să învăț și să-mi creez un stil propriu. De ceva timp lucrez la un update. În curând mă veți putea găsi la neomesteresc.ro cu un portofoliu mult mai bine organizat și cu un magazin online.

 

Planuri

Momentan lucrez la niște ghivece din ciment, care pornesc ca fiind suport de lumânări. Mi-a plăcut mereu să văd produse cu mai mult decât o întrebuințare și de aici și acest ghiveci cu două  „fețe”. Poze în curând pe instagram @neomesteresc pentru cei interesați să le vadă. Pe lângă asta îmi doresc să încep să lucrez cu lemn și rășină. Sunt două materiale de care m-am temut și care necesită mai mult spațiu de lucru decât dispun momentan, însă sunt sigur că se vor putea integra bine în portofoliul meu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related