[Pe strada lui George] Lavinia Plohod si o poveste ce asteapta sa fie descoperita

[Pe strada lui George] Lavinia Plohod si o poveste ce asteapta sa fie descoperita

Arta stradala este sufletul unui oras. Ea iti arata cat e de deschis, de creativ sau de tolerant, crede Lavinia Plohod. Si poate ca o parte din sufletul Bucurestiului este in lucrarile inscrise la Future Artists @ George Street Gallery. Doar ca trebuie descoperit si ingrijit cum se cuvine. 

Pana pe 29 septembrie puteti vota versiunea Bucurestiului care v-a placut cel mai mult, dupa ce dati o tura prin toate propunerilePana atunci, vorbim cu cei care au schitat si au desenat pe strada lui George. Lavinia a imbinat doua lucruri importante: literele si muzica. 

As vrea ca propunerea mea sa opreasca omul pe strada macar cateva secunde, ca sa o poata descifra mai atent. Sa isi doreasca sa faca o poza sau un story, dar si sa caute elemente pe care la prima vedere nu le-a observat.

 

Scurta istorie personala

Am 31 de ani, sunt din Constanta, dar m-am mutat in Bucuresti acum 13 ani cand am intrat la Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Design Grafic. Dupa facultate am ramas in Bucuresti si am inceput sa lucrez in agentii de publicitate. De cativa ani sunt art director la Friends/TBWA.

De mica m-a atras tot ce era legat de partea vizuala. Imi placea sa desenez, dar fiindca sunt si o persoana destul de pragmatica, decizia a devenit destul de simpla: trebuie sa imbin utilul cu placutul. Asa ca design-ul grafic a fost solutia castigatoare.

 

Competitia „Future Artists @ George Street Gallery”

Am vizitat galeria de arta stradala a lui George din prima zi pentru ca mi-a placut foarte mult ideea din spate - artisti diferiti care vin impreuna sa aduca un pic de culoare orasului prin lucrarile lor. E ceva cu care m-am identificat si un proiect din care mi-am dorit sa fac parte.

Imi doresc de mult timp sa pot face un mural cu lettering. Asa ca m-am hotarat pe loc ca trebuie sa particip la un concurs care imi ofera fix aceasta posibilitate.

Brief-ul mi-a oferit libertatea de a ma juca si de a experimenta, dar a fost si o provocare din cateva puncte de vedere: forma atipica a piciorului de pod pe care va fi muralul, integrarea naturala a logoului, dimensiunea proiectului.

In plus, e genul de proiect care cuprinde mai multe parti interesante, de la executia fizica a lucrarii pe un perete pana la partea de animatie, din offline in online, de la craft in digital.

As vrea ca propunerea mea sa opreasca omul pe strada macar cateva secunde, ca sa o poata descifra mai atent. Sa isi doreasca sa faca o poza sau un story, dar si sa caute elemente pe care la prima vedere nu le-a observat.

Logo-ul e integrat firesc in toata compozitia, textul nu-ti spune din prima despre ce e vorba, dar e completat de pictograme. Am ales culori vii si o compozitie dinamica in care am imbinat doua lucruri importante pentru mine: literele si muzica. Imaginea e o poveste ce asteapta sa fie descoperita. Mai ales cand treci pe langa ea in drum spre birou, cu muzica in casti.

 

Mesaj pentru juriu si public

De ceva timp m-am specializat in lettering si typography, in a desena litere de la zero si a spune o poveste cu ajutorul lor. Si-n lucrarea asta mi-ar placea ca atat juriul, cat si publicul, sa descopere frumusetea literelor si expresivitatea pe care ele o ofera.

Nu-i asa de des intalnit stilul asta de ilustratie in Romania, dar exista deja o comunitate care incearca, in fiecare zi, sa-si promoveze dragostea pentru litere. Asa ca orice modalitate de a expune o lucrare de lettering este ceva spre care tind de fiecare data.

 

Arta de strada

Arta stradala este sufletul unui oras. Ea iti arata cat e de deschis, de creativ sau de tolerant. Lucrarea unui artist in spatiul public te face sa te desprinzi pentru cateva secunde de realitate. E o experienta diferita de a te duce la o expozitie sau la un vernisaj, unde mergi cu intentie.

Arta stradala e neasteptata. Stai la semafor si, brusc, te simt ca intr-o expozitie. Te scoate putin din ritmul cotidian si e un element-surpriza atat de necesar intr-o viata agitata si previzibila, daca nu chiar plictisitoare si obositoare uneori.

Pe plan international il admir foarte mult pe Insane51. Lucrarile lui 3D cu dubla expunere sunt senzationale.

Iar din Romania, una dintre lucrarile mele preferate din Bucuresti este Wallphabet-ul de anul acesta de pe Arthur Verona. Orice mural cu litere imi gadila sufletul si ma face sa privesc cu optimism in viitor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Companii

Sectiune


Comentarii

Botea Carmen
acum 5 ani
Felicitări! Placerea de a munci, respect!


Branded


Related