[Pe strada lui George] Liudmila Ciobanu: Inspiratia, ca in orice proiect, cat de mic, vine din viata de zi cu zi. Ma inspira oamenii si acest oras

[Pe strada lui George] Liudmila Ciobanu: Inspiratia, ca in orice proiect, cat de mic, vine din viata de zi cu zi. Ma inspira oamenii si acest oras

Liudmila Ciobanu crede ca Future Artists @ George Street Gallery este cel mai hot concurs al momentului si noi suntem de acord cu ea :) Si mai sunt doar 5 zile pana cand se incheie perioada inscrierilor, asa ca dati scuzele la o parte, vanati inspiratia pe oriunde s-ar ascunde si haideti pe strada lui George, unde artisti de seama au facut o galerie de artă #GeorgeStreetArt.

 Liudmila a avut inspirație cât pentru trei propuneri: 

Pentru toate cele trei propuneri am inceput cu schite pe hartie. Am folosit imagini mentale si de pe internet. Am facut colaje vizuale si apoi am asternut toate ideile, pana am ales-o pe cea finala.

Apoi a urmat etapa de ilustrare pe calculator in programele specializate a ceea ce am desenat si partea cea mai distractiva, cea de alegere a culorilor.

Mai multe despre etapele creatiei si arta zidurilor din Bucuresti in randurile de mai jos: 

 

Scurta istorie personala

Am 31 de ani impliniti recent si sunt din Craiova. M-am mutat in Bucuresti la 18 ani ca sa fac Facultatea de Geografie si am ramas aici sa lucrez. Primul job a fost la un ONG de protectia mediului unde am inceput sa lucrez in Photoshop si Corel la brosuri, flyere si alte materiale de promovare a proiectelor organizatiei.

Atunci am zis ca asta vreau sa fac si mi-am dat demisia sa incerc acest domeniu. Am facut un curs de grafica publicitara si un curs de pictura si desen pentru incepatori. La cursul din urma m-am indragostit de acuarela si am inceput sa pictez acasa in fiecare zi. In urma cursului de grafica am facut un internship la o firma de webdesign si apoi m-am angajat acolo. Imi placea mai mult insa sa pictez si sa creez pentru mine.

Asa mi-am deschis un busines creativ de tricouri pictate manual. M-am inscris la targuri si mi-am vandut propriile creatii. Este un sentiment nemaipomenit sa iti fie apreciata arta. Mi-am facut si un site de prezentare, unde am si un blog cu tutorial.

Arta este pentru toata lumea. Eu asa cred. Trebuie incurajata cat mai mult. Am facut si meditatii cu artisti, profesori de grafica, dar nu am fost pe aceeasi lungime de unda. Tot singura am invatat, exersand. Sunt multi ani de cand am intrat in lumea artei si nu mai pot sa mai evadez. Acum ma tenteaza din nou arta digitala si aici interveniti voi.

 

Competitia „Future Artists @ George Street Gallery”

M-am bucurat foarte mult cand am aflat de aceasta competitie, pentru ca nu sunt foarte multe de acest gen la noi in tara, din cate stiu eu. A venit exact la momentul potrivit pentru mine ca sa pot sa imi exersez aptitudinile de artist digital.

Am fost foarte fericita sa pot sa ma inscriu, avand in vedere ca nu erau limitari de varsta sau de background artistic. Este un concurs deschis pentru toata lumea, foarte fresh. Cred ca este cel mai hot concurs al momentului.

 

Etapele de creatie

Am creat trei propuneri pentru acest concurs. Am vrut sa creez ceva colorat, contemporan, modern si nu in ultimul rand, ceva original.

 

Inspiratia, ca in orice proiect, cat de mic, vine din viata de zi cu zi. Ma inspira oamenii si acest oras. Imi place foarte mult Bucurestiul. Este foarte ofertant din punct de vedere artistic.

Pentru toate cele trei propuneri am inceput cu schite pe hartie. Am folosit imagini mentale si de pe internet. Am facut colaje vizuale si apoi am asternut toate ideile, pana am ales-o pe cea finala. Apoi a urmat etapa de ilustrare pe calculator in programele specializate a ceea ce am desenat si partea cea mai distractiva, cea de alegere a culorilor.

 

Brieful

Cel mai important element este logo-ul aplicatiei. Apoi vine partea legata de culoare si ultimele, dar nu cele mai putin importante, temele concursului. Am ales sa construiesc creatiile artistice in jurul logo-ului. M-am gandit sa fie cat mai vizibil, dar sa faca parte si din peisaj. Mi-am dorit sa-l incadrez cumva.

Asa am gasit cele trei idei; prima cu rotile de la bicicleta, apoi fereastra rotunda pe care sta fata asezata care asculta muzica si in ultimul proiect logo-ul face parte dintr-un pick-up, care sta asezat pe rochia unei fete care sta ascunsa.

 

Dificultati

Ca de obicei, eu sunt cel mai mare critic al meu. Sunt perfectionista si tot timpul in arta mea imi doresc sa vin cu ceva nou. Pentru acest concurs o dificultate a fost incadrarea logo-ului in design si crearea unei opere de arta care sa poate sa fie transpusa pe o suprafata mai neconventionala.

 

Mesaj pentru juriu 

In primul rand ma bucur ca am avut sansa sa particip la acest concurs. As vrea sa stie ca mi-a facut placere sa pot sa contribui, macar cu o idee, la pictarea unei noi fete a orasului. Sper sa le placa ideile si sa le considere cat mai creative.  Ma bucur ca m-am putut exprima ca artist prin intermdiul creatiilor inscrise in concurs. Ele sunt o parte din mine si ma reprezinta. Arta a devenit de cativa ani o parte importanta din viata mea si de fiecare data imi transpun sentimentele si gandurile in ceea ce creez.

 

Si public 

Mi-ar placea sa le aduc un zambet pe buze cand imi vad lucrarile.

 

Zidurile din Bucuresti

Imi place foarte mult ce s-a intamplat in zona Arthur Verona. Este o explozie de culori si de idei. Strada se schimba in fiecare an sau de fiecare data cand este un eveniment. Asta inseamna ca avem multi artisti deosebiti in oras.

La un moment dat am incercat un proiect de arta stradala, dar cu tricouri. Am imprimat pe tricouri designul capacelor gaurilor de canalizare. Nu am fost insa foarte multumita de rezultat, dar ca experienta m-a format ca artist.

Imi place tot ce tine de arta, si cu cat este mai vizibila cu atat mai bine. Trec destul de des prin zona pasajului Mihai Bravu si admir stalpii colorati. Creeaza o alta atmosfera, nu mai este totul asa gri si apasator.

 

Ce are unic arta stradala

Dupa cum spuneam mai devreme, este foarte vizibila, mai ales creatiile mari, de pe zidurile cladirilor. Contribuie la arhitectura orasului.

Mi-a atras atentia pictura murala de pe bulevardul Tineretului cu fata care tese. Este realizata la scara foarte mare si te surpinde cand o vezi.

Poate suna a cliseu, dar imi place ceea ce realizeaza Bansky, pentru ca este original, reuseste sa traga semne de alarma asupra problemelor oamenilor si o face intr-un mod cat mai creativ si inteligent.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Campanii

Sectiune



Branded


Related