Intr-o zi obisnuita la birou, un angajat mananca un pranz si doua gustari, la care se adauga sucuri, cafea si apa. Chiar si micul dejun, de cele mai multe ori, este luat citind e-mail-urile si prioritizand in agenda task-urile zilei.
Calitatea meselor din timpul zilei influenteaza in mod direct productivitatea angajatilor.
Cu cat angajatorii investesc mai mult in sanatatea angajatilor, cu atat randamentul lor va fi mai bun. Un studiu facut de Harvard Business Review a constatat faptul ca rentabilitatea investitiilor pentru programele de sanatate si nutritie pentru angajați, bine implementate, este de 6 la 1. Studiul demonstreaza ca angajatii mai sanatosi si mai putin stresati sunt mai productivi.
Cum pot companiile sa-si sustina constructiv angajatii in formarea unor obiceiuri nutritionale sanatoase?
Prestatorii de servicii in domeniul resurselor umane si al dezvoltarii angajatilor au receptat din piata nevoia companiilor de a oferi angajatilor acces la programe wellness care sa-i ajute sa isi formeze obiceiuri sanatoase si, pe termen lung, un stil de viata echilibrat. Extrem de populare au devenit sesiunile de gatit cu colegii, seminariile de nutritie sau sedintele de mindfulness.
Paprika Events, agentia preocupata constant de dezvoltarea angajatilor, creeaza si implementeaza programe care sa consolideze echipa, sa creasca randamentul, sa ofere participantilor timp de calitate petrecut impreuna.
Cel mai recent program lansat este Food@theOffice, creat impreuna cu Chef Cezar Munteanu, un guru al sanatatii in farfurie. Prin intermediul acestuia, participantii afla cum ii influenteaza ceea ce mananca zi de zi, cum pot face cele mai bune alegeri nutritionale, ce sa evite si… mai ales cum sa se bucure de un pranz cu adevarat gustos si sanatos. Iar un stil de viata sanatos se traduce direct in rezultate pozitive la birou si in echilibru profesional si personal.
“Alimentatia nesanatoasa creste cu 66% riscul unei productivitati scazute. Nutriția este o componenta a programelor de sanatate la locul de munca, pe cat de importanta, pe atat de neglijata. Corporatiile includ in programele lor wellness abonamente fitness, acces nelimitat la apa si cafea, pranzuri cu pizza, dulciuri la sedinte etc., fara sa analizeze subiectul in profunzime. Crearea unor obiceiuri nutritionale sanatoase aduce beneficii pe termen lung angajatilor si, implicit companiilor. Prin programul dezvoltat alaturi de Paprika Events, participantii descopera impreuna cu colegii lor ca fiecare alegere culinara ii influenteaza in mod direct. De exemplu, dulciurile pot oferi un boost de energie, dar acel impuls este de obicei pe termen scurt, fiind urmat rapid de o scadere a energiei și de o reducere a productivitatii. Exact ceea ce compania nu isi doreste!”, declara Chef Cezar Munteanu.
Paprika Events dezvolta si implementeaza programe de team building in care principalii driveri sunt implicarea si distractia. Pornind de la programe culinare, portofoliul s-a extins catre programe de CSR, wellness si entertainment organizational: Graffiti Team Art, Build4Kids!, Magazinul Art&Soul, Biciclete pentru toti copiii etc.
Chef Cezar Munteanu este recunoscut pentru implicarea in proiecte educationale si sociale si pentru coordonarea unor programe de nutritie cu impact pozitiv urias in scolile din toata tara. Maestru in arta culinara, cu aproape 30 de ani de experienta, Chef Cezar Munteanu formeaza, inspira si ghideaza generatiile tinere in domeniul fascinant al gastronomiei.