De 5 ani, John Dot S, street and stencil artist, este atras de arta de strada. Ii place sa se joace cu spatiul, sa picteze in zone abandonate. Relatia lui cu arta a inceput din copilarie si a continuat cu foarte mult studiu. De ceva vreme lucreaza la proiectul Compounds: oameni din aluminiu care spun povesti despre ei, dar si despre comunitatea din care fac parte. Idee de la care a plecat si in propunerea lui pentru Future Artists @ George Street Gallery. (Competitia asteapta propunerile voastre pentru Bucuresti, asa cum se regaseste el in galeria #GeorgeStreetArt.)
John Dot S s-a inscris cu gandul ca ramane ceva pentru comunitate si din dorinta de a desena cati mai multi pereti.
Nu conteaza unde esti, ceea ce faci atat timp cat traiesti prezent si simti oamenii si emotiile din jurul tau si cum intelegi ceea ce exista si se intampla in jurul tau.
Despre oameni, oras, comunitate si arta, asa cum le vede impletite John, in randurile de mai jos.
Scurta istorie personala
Sunt John Dot S, street artist, 36 ani, prin nastere sunt din orasul Ploiesti si de aproape 12 ani stramutat in Bucuresti unde am trecut prin mai multe medii (ilustratie si grafica digitala, fotografie si editare foto).
De aproape 5 ani am fost atras de street art, imi place sa ma joc cu spatiul fie pe strada fie in spatii abandonate. Folosesc de la spray, acrilice la markere,de la panza, lemn, obiecte reciclate la pereti de diferite dimnesiuni.
Asa am descoperit tehnica stencil art, o tehnica nu foarte usoara, care a produs asupra mea un echilibru intre rabdare si consecventa. De curand, imbin stencilul cu free hand.
Foto: Funky Photography
Arta
Relatia mea cu arta a inceput inca din frageda copilarie, apoi mult, foarte mult studiu.
A evoluat pana la proiectul actual Compounds, la care lucrez de ceva vreme si a fost lansat official pe 13 Mai 2016 la Urban Collectors in cadrul expozitii personale.
Proiectul Compounds este mai mult un exercitiu, o auto-educare prin care invat sa fiu mai prezent si atent la ce se petrece in jurul meu si la mediul in care traiesc. Oamenii in aluminiu, punctul central al proiectului, spun diferite povesti /mesaje si sunt mereu intr-o situatie, uneori comica alteori mai putin comica. Costumul din aluminiu functioneaza pe doua unde, una sa te protejezi de ce este negativ si cealalta sa nu ajungi sa te protejezi de ce este frumos si bun.
Atentia proiectul Compounds se indreapta catre intelegerea oamenilor de a fi mai prezenti in viata lor si la ceea ce se petrece in jurul lor, la mediul inconjurator, cat si a impactului actunilor lor.
Cum spuneam mai sus fiind o fire experimentala am plecat de la un mesaj simplu, la ceva mult mai complex in acest proiect asa am ajuns sa ma joc cu forme, umbre, spatii etc.
Foto: Funky Photography
„Future Artists @ George Street Gallery”
Gandul ca ramane ceva pentru comunitate.
Din dorinta de a desena cati mai multi pereti.
Feedback ul! Care uite ca nu a intarziat :)
Etapele de creatie
Etapele si inspiratia au fost simple, am luat toate elementele din brief si l-am redus la un simplu si singur concept - comunitatea, asta a fost si punctul de plecare.
Nu conteaza unde esti, ceea ce faci atat timp cat traiesti prezent si simti oamenii si emotiile din jurul tau si cum intelegi ceea ce exista si se intampla in jurul tau.
Tech, Fashion, Music si City sunt elemente care compun cumva individul din comunitate. Asa ca le-am mixat pe toate intr-unul singur. :) INTER/CONNECTION
Arta de strada
Facand parte din ea, am o relatie cu arta stradala destul de puternica (e drept ca in ultimul timp nu am mai iesit pe strada, proiecte si lucru in atelier:) ) Ma opresc sa vad tot ce apare nou, de la stickere, la murale de 10 etaje.
Ce are unic
Libertatea si spatiul cu care te poti juca.
Simplu, ajuta comunitatea in doua situatii:
- comunitatea are parte de o galerie free si nu mai vad pereti/zone gri.
- sunt cateva grupuri de ghizi care fac tur de street art cu turisti si asa ajung bani din taxe la bugetul local (acum depinde cum sunt si folositi)
O pictura murala care ti-a atras atentia
Sunt cateva, nu stiu exact, dar ca sa dau un exemplu, Case Maclaim – Berlin – unter der hand mural