E doar firesc ca in colectia noastra cu pasiuni nestiute ale oamenilor din publicitate, dupa un citat din Yoda sa vina unul de Muhammad Ali. ”Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion”. E motto-ul care o conduce pe Andreea Clincea, Senior Digital Art Director @Geometry Global, dupa 8-9 ore de munca, spre sala.
Kickboxingul poate fi o pasiune atipica, recunoaste ea. Pana a ajunge aici, a incercat tango, balet, tenis. Asa cum spune si in titlu, nu face kickboxing pentru ca ii place sa loveasca, ci pentru latura mentala a antrenamentelor.
Lucrand in publicitate te lupti de multe ori cu un zgomot intern, multe deadlineuri, multe proiecte, feedback. Cred ca am cautat ceva care sa ma tina cat mai mult in prezent.
In publicitate
Inca de mica m-am simtit mult mai confortabil sa comunic prin imagini. Indiferent de sentiment, ca eram fericita sau trista, imi aranjam tacticos blocul de desen, pensulele si cutia de culori. Vi le amintiti pe cele de la Colibri, generatia 87?
Context & inspiratie
Kickboxingul poate fi o pasiune atipica. Recunosc ca am cochetat in timp cu diverse hobbyuri – tango, balet, tenis, pana sa ajung aici. Lucrand in publicitate te lupti de multe ori cu un zgomot intern, multe deadlineuri, multe proiecte, feedback. Cred ca am cautat ceva care sa ma tina cat mai mult in prezent. Si nimic nu o poate face mai bine decat posibilitatea de ati lua niste pumni).
Ce a urmat
Pasii au fost destul de normali. Am gasit un antrenor minunat, Irinel Dicu. Am venit la el cu toate nesigurantele posibile si pachetul de temeri – „ce caut aici” , „daca nu e pentru mine”, nu stiam exact ce inseamna sa faci kickboxing, stiam doar ca ai voie sa dai si cu piciorul.
Baby steps, de la pasii de baza, la forma corectata a picioarelor, la linia umerilor, la a nu-ti baga degetul mare intre restul degetelor cand strangi pumnul... da, nu e ok, nu faceti asta acasa.
Incet s-a transformat in locul meu de deconectare completa. Locul in care elimin multa energie acumulata de peste zi. Atipic, probabil, nu fac kickboxing pentru ca-mi place sa lovesc oameni sau sa ma bat cu cineva. Imi place latura mentala, cum te ajuta sa te concentrezi, cum iti disciplineaza mintea. Amuzant mi se parut cand am regasit principii de balet in kick. Oricat de diferite par a fi, ambele impun corpului un echilibru total si armonie.
Timp & efort
Mereu inceputul e partea cea mai grea, alegerea constienta ca dupa 8-9 ore de munca, mergi la sala. Partea cea mai frumoasa e momentul in care corpul tau e epuizat, dar stii ca e o dulce epuizare si ca esti mai relaxat ca niciodata.
De ce e nevoie
La nivelul de non-profesionist, nu cred ca ai nevoie sa fii la fel de strict cu tine. Cred ca mai degraba trebuie sa fii motivat, sa-ti propui sa te autodepasesti constant si sa cresti, ah si sa inveti sa-ti iubesti febra musculara, e clar ca atunci corpul tau a mai invatat ceva.
Momente in care ai vrut sa renunti
Cum spuneam, cand esti obosit, orice efort pe care ti-l ceri pare imposibil. Cred ca in mintea mea am renuntat de atatea ori la a merge la antrenament sau la nu a mai face numarul de repetari, dar important e, ca la finalul zilei, am fost acolo si am mai tras inca putin de mine. Tata imi spunea mereu, cand simti ca nu mai poti, mai fa una.
Descoperiri
Ca sunt mai puternica decat credeam, ca e important sa traiesti si sa te focusezi cat mai mult pe prezent.
Punctul de intersectie
Atat in comunicare, cat si in advertising, cred ca trebuie sa te autodepasesti. Sa iti cunosti limitele si sa iti doresti mai mult de la tine. Sa inveti constant si sa incerci sa evoluezi. Asa cum zicea Muhammad Ali – I hated every minute of training, but I said, ”Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion”.