[Obsesii part-time] Alexandra Mihailescu (BDR Associates): Barierele de limba, de educatie si formare dispar atunci cand imparti un traseu pe munte

[Obsesii part-time] Alexandra Mihailescu (BDR Associates): Barierele de limba, de educatie si formare dispar atunci cand imparti un traseu pe munte

Alexandra Mihailescu, Senior Consultant Strategic Communication BDR Associates, practica drumetia, alpinismul, ski-ul de tura si ski-ul de vai (ski alpinism), mersul pe ghetari si circuite de anduranta. Din cea mai recenta experienta, un circuit pe skiuri de tura in care a intalnit conditii extreme (minus 20 C si vant de 70 de km la ora, intr-un traseu din Alpi la 4000 m altitudine), s-a intors cu degeratura la falangele de la ambele maini.

Atunci am inteles cat de usor poti degera, fara sa realizezi pe moment acest lucru. Pe buna dreptate si renumele de “silent killer”. 

 Cum arată antrenamentul unui om de comunicare cu asemenea pasiuni? 12 km de alergare, de 3 ori pe saptamana, înot 1 km, in medie o data pe saptamana, trasee variate pe munte, cu trail running, vai sau creste, cam de 2-3 ori pe luna, in weekend-uri si circuite complexe, majoritatea in Alpi, de 2-3 ori pe an.

 

Pe munte

Despre mersul pe munte povestesc cu mare placere, oricand. E o pasiune si un sport, un mod de relaxare, de cunoastere si de depasire a limitelor. Mie una imi place, imi da echilibru si ma ajuta sa descarc din stresul si presiunea pe care le acumulam zi de zi. Uneori ma pune si la incercare.

Ciucaș, 2019

Mont Blanc, 2010

Cea mai recenta experienta a fost in aprilie, anul aceasta, cand am avut un episod de degeratura la falangele de la ambele maini, intr-un circuit pe skiuri de tura in care am intalnit conditii extreme (minus 20 C si vant de 70 de km la ora, intr-un traseu din Alpi la 4000 m altitudine). Atunci am inteles cat de usor poti degera, fara sa realizezi pe moment acest lucru. Pe buna dreptate si renumele de “silent killer”. Am depasit momentul cu bine si din fericire m-am recuperat rapid. 

Alpi, 2019

De ce e nevoie

Practic drumetia, alpinismul, ski-ul de tura si ski-ul de vai (ski alpinism), mersul pe ghetari si circuite mai de anduranta. Treptat, am ajuns sa progresez, prin exercitiu si practica, tot mai sustinut in ultimii 10 ani. E nevoie de antrenament si de disciplina in cam toate sporturile, inclusiv in cele montane.

Negoiu, 2018

Echipamentul a evoluat si contribuie foarte mult la cresterea performantei. Poti sa ai, fara mare efort, tot ce iti trebuie, important e doar sa vrei sa iesi pe munte. Iar pentru asta, odata ce ai echipament, iti mai trebuie energie, echipa potrivita si entuziasmul de a descoperi locuri noi.

Norocul meu este sa am un partener de iesiri cu care fac echipa buna, si pe munte si in viata de zi cu zi, care e pasionat de munti si de geografie, pregateste traseele si e montaniard de cand se stie: sotul meu, Cosmin.

Gran Paradiso, 2018

Am observat cum in timp echipa se rodeaza si ajungi sa il anticipezi pe celalat, sa preiei din punctele lui tari cand e nevoie, sa sustii in momentele grele si sa te bucuri de fiecare noua reusita. E la fel ca in viata de agentie, unde succesul e adus de echipa, de oamenii cu talente si abordari diferite care se armonizeaza in jurul unui proiect sau al unui obiectiv comun.

 

In afara zonei de confort

Se spune sa mergi pe munte cu un om ca sa ajungi sa il cunosti cu adevarat. Muntele te scoate din zona de confort, esti expus schimbarilor rapide si efortului constant. Atunci vezi omul, asa cum e el, cu spaime, trairi si bucurii. Am facut trasee cu oameni pe care nu ii cunoscusem pana atunci, dar cu care am legat rapid prietenii, pentru ca impartaseam aceeasi pasiune si un spirit de om de munte. Barierele de limba, de educatie si formare sau cele de generatie dispar, atunci cand imparti un traseu pe munte.

Valea alba

Cum arata antrenamentul unui consultant in comunicare, sau altfel spus cum ma impart intre meseria de zi cu zi si pasiunea montana, pe care o practic “in familie”:

  • 12 km de alergare, de 3 ori pe saptamana
  • Inot 1 km, in medie o data pe saptamana
  • Trasee variate pe munte, in care facem trail running, vai sau creste, cam de 2-3 ori pe luna, in weekend-uri
  • Circuite mai complexe, majoritatea in Alpi, de 2-3 ori pe an 

 

Descoperiri

Ce am acumulat? Kilometri de trasee si bucuria de a ajunge acolo sus, prin fortele proprii. Si dorinta de a reveni.E o pasiune simpla, care te duce in mijlocul naturii, iti rasplateste infinit efortul si te umple de fericire, pe moment si pentru totdeauna, cu amintiri extraordinare. Si iti da incredere, pentru ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, reusesti imposibilul. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related