[Obsesii part-time] Andreea Mateescu (Cohn&Jansen JWT) si creatiile ei colorate: Momentan lasam asta la stadiul de hobby, nu vrem sa se transforme intr-un al doilea job

[Obsesii part-time] Andreea Mateescu (Cohn&Jansen JWT) si creatiile ei colorate: Momentan lasam asta la stadiul de hobby, nu vrem sa se transforme intr-un al doilea job

Andreei Mateescu, Account Manager Cohn&Jansen JWT, i-a placut mereu desenul, iar in liceu modela cercei de lut si ii vindea colegelor. Preocupari pe care le-a abandonat o perioada pana recent, cand alaturi de Liviu Antonescu (care a facut liceul si facultatea de art si e Art Director) s-a apucat sa picteze obiecte de lemn. Asa a aparut Colorful Wood, care se afla momentan la stadiul de hobby.

Probabil ca daca am vrea vreodata sa dezvoltam treaba cu pictatul si sa facem un business din obiectele astea, ar trebui sa punem in practica ce facem si la job, adica sa vindem.

Dar pana atunci preferam sa nu punem presiune si sa ramana o activitate de facut din cand in cand, acasa, din placere, spune Andreea

 

De ce ai ales publicitatea

M-am hotarat de-a binelea ca vreau sa lucrez in publicitate cand eram prin liceu, mi se parea cool. Mama a lucrat in media/comunicare de cand ma stiu, dar nu mi-a fost clar dintotdeauna ca asta ca asta ar fi domeniul si pentru mine. Totusi, cand eram mica imi placea sa urmarim seara impreuna calupurile de publicitate ca sa verificam daca au dat "spoturile ei" in intervalul potrivit, zicea ea mereu ceva de prime time.

Si mai tin minte si acum ca avea ea un etui pentru carti de vizita foarte frumos si spuneam ca vreau sa am si eu unul la fel cand voi fi mare. Nu e un simbol pentru industrie neaparat, dar cred ca asocierea obiectului cu domeniul in care lucra ea, plus jocul asta cu urmaritul spoturilor la TV au contribuit cumva la alegerea drumului.

 

Context & inspiratie

Desenul mi-a placut mereu, dar nu am insistat niciodata cu el. La scoala luam note mari la desen si imi placea destul de mult sa mazgalesc si acasa. In liceu modelam cercei de lut, ii pictam si ii vindeam colegelor.

 

Ce a urmat

Am abandonat fara intentie pana acum cativa ani cand m-am apucat impreuna cu Liviu (Antonescu - n. r.) de pictat obiecte traditionale din lemn. El a facut liceul si facultatea de arte, e Art Director, deci el e jumatatea cu adevarat creativa din cuplu. Ne sfatuim pe modele si culori, dar eu mai degraba execut pentru ca am mai multa rabdare si atentie la chestiuni de detaliu.

Mi-a placut mereu sa bricolez tot felul de chestii. Nu am luat lectii in adevaratul sens al cuvantului, dar acum invat de la Art-ul de acasa :)

 

Transformari

Nu am avut un plan concret cu obiectele astea pictate, am inceput doar din dorinta de a face ceva relaxant dupa birou. Am avut la un moment dat intentia de a face ceva mai mult cu ele, dar nu ne-am ocupat, asa ca au ramas la stadiul de hobby. Facem pentru noi si pentru apropiati, practic de cand pictam boluri si scaune avem mereu ce sa le facem cadou prietenilor.

 

Timp & efort

E greu de spus, am pictat cand am avut chef si placere sa facem asta. Frumos a fost cand am avut gata un bol foarte detaliat la care am muncit mult si care a iesit grozav. Nu l-am dat, il avem si acum in casa la loc de cinste. Despre el vorbim, ne place mult si acum:

 

De ce e nevoie

Cred ca e nevoie doar sa iti placa ce faci. Apoi, daca vrei sa faci un business dintr-o pasiune, sigur ca ai nevoie de un plan si de disciplina, dar noi nu suntem acolo. Momentan lasam asta la stadiul de hobby, nu vrem sa se transforme intr-un al doilea job.

Au fost momente in care am abandonat incet, incet. Fara sa vrem, pur si simplu am avut altele de facut. Chiar si acum vorbind despre asta imi dau seama ca nu am mai pictat de mult si cred ca e o ocazie buna sa resuscitam "proiectul".

 

Descoperiri

In primul rand cred ca ne-am bucurat sa gasim o activitate relaxanta, la care sa contribuim amandoi. Plus ca e destul de tare sa vezi ceva ceva iesind din mainile tale, altceva decat ce faci zi de zi la birou.

 

Punctul de intersectie

Pana acum nu prea s-au intalnit :) Probabil ca daca am vrea vreodata sa dezvoltam treaba cu pictatul si sa facem un business din obiectele astea, ar trebui sa punem in practica ce facem si la job, adica sa vindem.

Dar, pana atunci, preferam sa nu punem presiune si sa ramana o activitate de facut din cand in cand, acasa, din placere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related