Iubitorii de teatru sunt invitați miercuri, 25 aprilie, de la ora 18:30, în sala de spectacole ”Eusebiu Ștefănescu” a Palatului Cercului Militar Național, la ”Hamlet și noi” de W. Shakespeare, un spectacolul - laborator de Antoaneta Cojocaru. Sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.
”Hamlet și noi” își propune să fie un manifest pentru artă și cultură care să trezească conștientizarea potențialului creator care există în societatea noastră prezentă. În fiecare lună Laboratorul de Artă dedică un spectacol promovării unei case de patrimoniu din București cu scopul de a atrage atenția asupra clădirilor istorice și importanța prezervării lor și de a crea o conexiune între spectatori și artă.
Palatul Cercului Militar Național este un simbol al Bucureștiului și una dintre clădirile care i-au adus Capitalei renumele de Micul Paris. Un spațiu care păstrează amintirile unei epoci în care arta și cultura erau principalii piloni ai unei societăți conectate la valorile sale.
Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipă de 22 de actori - de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC, cât și profesioniști din alte domenii de activitate. Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, reflectă consecințele alegerilor pe care le facem ținând cont de sau ignorând legile universal valabile, precum adevărul, iubirea, cinstea.
Proiectul se bucură de participarea extraordinară a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români.
Intrarea la spectacol este gratuită, pe bază de rezervare.
“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”, Antoaneta Cojocaru.