Anul trecut, fistipuiul din Lunchbox era "o sugestie fină/ ca o bormașină" înspre un teambuilding în Thailanda (To: Adrian Pavelescu, decident la Outbox). Dacă a funcționat sau nu, nu cunoaștem. Dar putem specula observând că, pe 2016, nu se mai lucrează cu speranțe, ci cu algoritmi, rapoarte, date binare și hexazecimale.
Toate aceste instrumente precise de calcul au pornit de la preferințele celor 6 membri ai echipei (Irina, Andrei, Sonia, Alexandra, Diana și Monica), le-au combinat cu trendurile toamnă-iarnă 2016 în materie de gastronomie, au corelat totul cu skill-urile la gătit din dotarea echipei și au scos, la final, abordarea optimă pentru Cupa Agențiilor la Gătit by Lidl. Clasică, cu morcovi.
Cum se servește creativ o porție de vitamina A, aflăm foarte curând, pe 9-11 noiembrie la Chef Parade.
A doua participare la Cupă, ingredientul morcov. Rețeta?
Cel puțin una dintre persoanele din echipă a terminat Cibernetică și, deși lucrează în publicitate, a rămas cu filosofia optimizărilor de procese.
Așa că fiecare din echipă a făcut un top 3, apoi a existat un proces de votare, un algoritm de procesare, a fost generat un raport, date binare și hexazecimale au fost interschimbate, iar la sfârșit a rămas câștigător un produs de care suntem siguri că nu ați auzit, că nu v-ați gândit niciodată și că nici dacă ați încerca, nu ați reuși să-l inventați.
(Iar ideea inițială a fost „hai să facem ceva clasic anul acesta, căci anul trecut eram cam fistichii [wordjoke] cu puiul în crusta de cocos și pesto de fistic).
Schimbări în echipă
Alături de noi se află de anul acesta și Alexandra, pe care o bănuim că în fiecare seară fuge de la birou și merge și gătește medalion de miel, sau torturi curcubeu, pentru că are pe birou vreo trei cărți de cooking, a fost la lansarea "24 de centimetri" (n.r. cartea lui Adi Hădean), este la curent cu toate spatulele trendy din silicon, iar de ziua ei i-am dăruit un set de cuțite. Aproape că simțim că trișăm cu ea în echipă.
În rest, tot Lunchbox rămânem, pe motiv că nici Guinness nu și-a schimbat numele de la an la an :)
O peripeţie de anul trecut?
Unul dintre bucătarii noștri de bază este Andrei Busuioc. Este designer și a contribuit cu mult busuioc în toate preparatele de anul trecut (în orez, în pesto-ul de fistic, în crusta de cocos de la pui). Povestea juriului rețeta făcută de noi, spunând din două în două cuvinte „busuioc”, așa că am încercat să împachetăm totul frumos și l-am ajutat, încheind:
„Iar el este Andrei...” (urmând ca el să spună „Haha, Busuioc”).
Iar el a spus: „Da, eu sunt Andrei, sunt web designer”.
#n_aicucine
Ultimul dish gătit, împreună sau separat
Nu gătim împreună, pentru că nu ieșim decât pentru Mafia și alte activități bahice, pe bază de struguri.
Însă la o scurtă aruncare de întrebare prin birou, am obținut răspunsurile: vită cu salvie în sos de vin, tartă cu gutui și risotto cu sparanghel (avem și două persoane din echipă care au zis: „Vorbești cu mineeeee??!!”).
Unde vă găsiţi inspiratia pentru gatit?
O gamă variată, eclectică și versatilă, pe o scară de la Adi Hădean la Jamie Oliver, de la video-uri care te bântuie în newsfeed, la cooking classes cu chefi globetrotteri.
Puncte tari și puncte slabe de anul trecut
Spre deosebire de anul trecut, din fericire anul acesta none of us is sleeping with the jury or the organizing team, așa că sperăm că nu vom mai fi defavorizați, din hipercorectitudine a tizilor marilor scriitori postbelici (n.r. o referință destul de clară, dar în caz că nu este așa pentru toată lumea, aduceți-vă click-urile aici și adăugați asta, plus o inimioară).