Echipa Foodwiserilor si-a schimbat partial componenta fata de cea de anul trecut; si asta inseamna ca vom fi surprinsi. Simtim acest deznodamant cu atat mai mult cu cat ni se promit - de doua (2) ori - surprize cu duiumul in interviul de mai jos. Si cu pere, caci asta e ingredientul pe care il vor pune pe masa de jurat un Alex, doua Andree, o Alexandra si o Geanina, detasamentul din 2016 al agentiei Foodwise la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl.
Dincolo de ademeneala cu surprize, acestia cinci ne povestesc mai jos si ca gatesc in mod regulat in agentie, iar din fotografia de mai sus intelegem ca au avut de-a face si cu ceva dovleci de Halloween. Totul, ca parte din antrenamentul premergator Cupei, in mod cert.
Revenirea gurmanzilor intelepti la Cupa
Aici, raspunsul e simplu. Dupa reteta de anul trecut, care a disparut inainte sa apucam sa ne bucuram si noi (echipa), ne-am dat seama ca avem aluat (pun intended) de bucatari.
Bine, asta si faptul ca facem asta destul de des – atat in agentie, cat si fiecare in particular. Anul asta, ne-am gandit la ceva special, dar nu divulgam nimic inainte de competitie.
O peripetie de anul trecut
O salutam pe „Doamna Zepter" care a fost alaturi de noi la bancul de lucru si ii multumim ca ne-a sustinut si ne-a ajutat (cu sfaturi, cu hinturi etc). Insa ceea ce ne-a amuzat cel mai tare a fost efortul depus in echipa de a o convinge ca preparatul nostru are nevoie de cuptor si nu de oala Zepter. Ne-a luat cateva minute bune sa-i explicam, dar in final a inteles si a continuat sa ne ajute.
Echipa si modificarile
Ne-am schimbat ca echipa fata de anul trecut, e normal, tot universul e intr-o continua schimbare, dar "planetele aliniate" anul asta la gatit sunt tot 5 la numar.
Alex Mihailescu: singurul barbat si totodata din "garda veche" de anul trecut, ciclo-entuziast.
Andreea Rotaru: cel mai mic membru Foodwise, care atunci cand nu trainuieste promoteri cocheteaza cu manichiuri sofisticate.
Andreea Ionescu: olteanca noastra favorita, speciala si gurmanda.
Alexandra Pitigoi: viseaza combinatii de branzeturi fine cu vin si fructe exotice.
Geanina Anghel: "chefa" la cheesecake, la zdranganit chitara din birou si la cantat cat mai tare posibil sa auda si CS-ul de la parter.
Revenim in forta, sub acelasi nume, dar cu mai multa experienta si portie dubla de pasiune.
Antrenament prezent intr-ale gatitului
Fiecare dintre noi are o mica pasiune pentru gatit. Unii vor doar sa manance mai sanatos, altii si-au gasit latura creativa din zona culinara. Impreuna, in afara de gratarele din curte, la care participa toata lumea, se intampla adesea sa avem proiecte care implica live cooking. Si de multe ori trebuie sa gasim solutii pentru a gati rapid si usor diverse preparate, in diverse meeting points. Iar pana ajungem sa-i trainuim pe altii, experimentam noi, in bucatarie. E amuzant ca, odata ce incepe sa miroasa a mancare, toata lumea are brusc treaba prin bucatarie.
Cum o sa va pregatiti pentru editia de acum?
O sa facem un brainstorming in cadru largit, care va cuprinde atat echipa si colegii din spate, cat si experti din domeniu, astfel incat sa ne ridicam la nivelul asteptarilor. Nu putem spune decat ca anul asta pregatim juriului o mare surpriza.